padan muka

Assalamualaikum...


ye padan muka... untuk siapa ayat ni? untuk diri aku sendiri kerna aku x sedar bahawa exam itu menanti aku sepanjang aku duk suka2 cuti ni... dan hari ini merupakan sehari sebelum exam..aku patut balik upsi seminggu lepas tapi aku masih berada di rumah..lepas post ni aku geraklah.. aku xtahu kenapa mungkin sebab cuak and rasa bersalah kat diri sendiri so aku sakit perut lak kan.. aku nak buat macam mana rasa nak study tu xada...tapi nak kata aku xde mood xdela pulak...


lagipun hari sabtu and ahad tu best je aku hang ngan ecah, intan, syima,zie n lain2... best giler..lama xjumpa dorang..rasa rindu giler..... so biler aku borak ngan dorang ritu...aku dah tau alasan aku x study nape.. first sebab aku xde nota..habis semua nota aku hilang...second sebab aku baru nak baca je aku dah tertidur.... bukan aku xminat sejarah just aku memang automatik tertidur lah nanti...mungkin kerna usaha mindset aku dulu la..yang ketiga pulak sebab apa eh..hurm lupa dah tapi kira kukuh gak lah alasan aku..hah aku dah x study lama tiba2 nak study memang agak malaslah...


tapi aku sedar xpatut aku buat camni.patut nya aku hargai peluang aku dapat ni and x kecewakan orang yang doakan aku berjaya,..so kat sini aku meluahkan kekecewaan yang x berapa tapi aku harap esok ok2 je...xdelah soalan tu pancung gila kan..berdoa jela...mungkin masa yang aku fokus kat kelas tu dapat tolong aku sikit2..amin...aku xnak lah result teruk giler..kalau x dapat 2.75 mati aku nak survive kat sini.. dah tu tau lah aku banyak main2...tapi ada time tu kat kelas dulu aku fokus gak...


so...padan muka aku kesedaran yang amat teruk sekali..ish2... pengajarannya jangan diulang lagi begini ya next sem...so exam yang mula sok akan ku lalui ngan tabah..cewahhh..haha...aku harap korang doakan lah kejayaan aku... (mana nak datang kejayaan tanpa usaha cik mai,..tok sah mimpi ye) ok xpe2 dengan hati ikhlas terima jela pe jadi nanti... kalau korang backup doa2 aku nanti celik minda ke kan,.. (bercakap seorang diri kerana sedar xde siapa yang akan baca pun benda alah ni..)

nenek timah berlari-lari

Assalamualaikum...


apa kaitan nenek timah dalam hal ni? ya jawapan anda sy x dengar...hahaha bunguk aku ss sorang... nenek timah ni x tahu la camne boleh timbul..x kenal pun.. tahu bijih timah lah... yang benda dorang dulang2 tu masa dulu2 ..yang aku pasti mana tempat ada hasil timah ni telah selamat jadi bandar pada hari ni..contoh nya kampung ku ipoh.. then kuala lumpur tercinta,..huhu.. aku bukan nak poyo sebab kl maju just aku memang apart of it memandangkan selamat je sebulan lahir mak aku meredah kota bawa aku ke kl untuk jumpa bapa aku yang bekerja jauh di sana.. akhirnya tinggal dan membesarlah aku.. ( x ada besar mana pun)

balik pada tajuk..aku tipu je tu..sebab bukan tu yang aku nak taip... aku nak cerita benda yang kira aku simpanlah..haha sebab semua perempuan aku tengok mestia da bear lah ke benda2 girly tu..tapi aku xde lah..bantal busuk pun xde..sayangnya..ish2.. xle nak bangga kat orang 'eh aku ada lah patung powerpuff girl sekor ngan sebijik hello kitty....' wah ucapan yang tinggal kenangan kerna x kan pernah terucap..hahaha masa kecil2 dulu mummy and dadyy (bukan gedik ye panggil gitu..dorang keluarga angkat je) bagi hadiah bear hello kitty (HK) as birthday present.. tapi aku x ingat apa jadi lah kat benda alah tu..just aku memang suka HK.. aku ingat gak masa kecil ada patung barbie doll..just suka sebab leh berangan2 pasangkannya banyak baju..itu pun entah pe jadi sebab menjelang umur dah lepas masuk sekolah rendah dah x pakai patung2 ni...

yang terbaik ada patung baby..aku siap pakaikan pampers lagi..pastu aku buang doll tu kat jalan raya sebab bajet dy dah busuk kan..hahaha konon2 tol imaginasi aku ni... sayang kot sebab macam ingat rupanya yang comel2 tu..haha... actually aku masih x masuk pada point betul... yg aku nak cerita... now aku ada gak patung smart giler aku x tipu...mak aku bagi... cumil gler tapi warna putih....aduyai memang x jodoh ngan aku sebab aku bukanlah kisah nak menjaga ni...hahaha... (tapi mak orang appreciate mak bagi taw2...huhu)..
btw aku gak pernah buat patung untuk orang..hehe aku jahit sendiri...then aku ada patung kecik yang aku tikam.....

eih asal cerita ada patung lak..tadi ye2 xde..wah aku ni berani menafikan kewujudan patung2 tu...huhu
sekarang ni aku ada bear cumil warna cokelat..yang aku dapat gift dari someone masa aku baru je emo..haha terbaik kan ... so memang sayang lah kira tidur adalah sebelah benda alah tu... lepastu beside bear ni benda yang aku sayang kan ada rantai ni diberi oleh orang sama juga as suprise gift bla3.... last sekali pulak baju yang orang tu bagi...baju dy and baju untuk aku la....so memang simpan lah kan... wth aku cerita pasal ni..perut sudah lapar pulak... saja cerita sebab aku baca kat artikel ni bagi lah 3 benda kat gurl iaitu baju dy, aksesori n bear kot... so aku dah dapat 3-3 nya..wah boleh poyo lak kan..hahahah

ada lagi barang2 lain tapi x kan nak mention 1-1..penat aku taip...just nak cakap aku hargai semua barang2 yang kawan aku bagi..aku x pernah lupa bila aku pergi trip ngan kawan2.. x kira laki ke gurl ada beli souvenir untuk aku... sayang korang lah... aku ingat ecah yang masa g sabah, dapat aku merasa hadiah..dari fared masa kat pangkor and lain2 lah... masa birthday aku zie support kan...eih baik aku buat post lain mengenang jasa2 kalian kan... just wanna say i love u all dear...especially famliy, friends and nenek timah jugak... u rock lah..!!

ouh sakit

ASSALAMUALAIKUM..


aku ni ada 1 penyakit....penyakit yg ubatnya datang dari aku sendiri berbekalkan semangat dan azam...selalunya datang ubat ini tanpa diduga..tiba2 je jadi lah perangai yg kontra dengan sakit aku..masa datangnya mestilah semangat semua pun jadi beres...tapi tu memang tahan sekejap je..tapi hasilnya memberangsangkan..tahu x apa sakit aku? hah penyakit MALAS ...aku rasa ramai orang ada..hehe tipulah kalau seumur hidup memang korang bebas wabak ni...

disebabkan malas ni lah semua benda tergendala...kadang2 nak keluar x jadi..sebab malas tunggu bas...malas nak jalan2..sebab konon rasa lenguh...malas nak sesak2 dalam bas.. semua malaslah kalau pendekkan cerita...akibat malas juga aku dapat gastrik sebab makan x menentu, nak beli makanan malas...huhu yela nak masak kat kolej ni mana boleh kan.. so kena lah beli makanan kat kafe.. hari paling aku suka dan x suka gak hari selasa..sebab x de kelas..memang lah dapat rilek kan tapi cukup malas nak turun pergi kafe beli makanan...kalau biasa ada kelas..balik kelas singgah lah beli kat depan kampus xpun kafe kolej je...

kalau nak cerita pasal malas ni memang banyak lah kan.. tapi yang pasti aku selalu rajin nak online...main game kalau bosan.. bab2 camni aku mesti x malas...and aku rajin basuh baju kat kolej ni..sebab boleh main sabun..hehe... sekali basuh baju conquer habis lah ampaian kan... tapi kat rumah jangan harap nak basuh baju..hehe mungkin sebab berus x best kot...lagi pun mesin basuh ada apa guna..hahaa... selalunya aku jadi rajin bila x ada orang, tengah2 malam... masa tu lah aku akan kemas bilik..adik aku yang sedap tidur pun mesti terjaga sebab habuk2 yg dihasilkan masa aku hempas2 baju..wah macam kejam je aku ni ...eh tidak cukup baik lah nak gak aku kemas..just aku jadi makin malas nak kemas bila..dah habis kemas..selang berapa hari sepah balik sebab adik2 kecil suka main khemah2..ikat kain sana sini buat bentenglah...

so itu lah masalahnya bila imaginasi menguasai budak2..bersepah bilik aku jadi mangsa...so , selalunya aku kuatkan tekad kemas juga bilik..cuma take time sikit lah... aku punya hajat nak jadikan bilik ku keselesaan umphhh punya masih dalam angan.....kalau xde orang kat rumah pun..aku jadi rajin bab nak masak..yela kalau x masak, xkan mati kering je x makan kat rumah kan... dah lah nak turun bawah memang harapan..sebab entah lah ..kalau fikir2 aku cuti..sebulan jela aku duk umah x turun kedai..kalau nak keluar mesti keluar jalan betul2 punya...aku pergi mid ke, jalan tar ke untuk beli tudung and ts pulak jadi tempat shopping baju... yela pikir sekali lagi wah lama gak aku dah x turun mid sebab aku malas juga walaupun dekat dengan rumah...aku rajin pergi jumpa lepak rumah kawan je...


p/s : ni kira post yang aku tunda dulu sebab nak chow nak layan tv lah...disebabkan malas nak balik upsi so aku duduk rumah dulu lah.....

shopping online?

ASSALAMUALAIKUM..

ramai yang dah mula cebur diri dalam shopping on9 ni... banyak kebaikannya kalau korang jenis yg memang busy, malas nak berjalan n konon nak jimat duit minyak ke tambang... kalau dilihat pada segi buruknya lah kan bila kita order dr web ni ada cas posting...yela xkan lah orang tu nak tanggung utk kita lak... lagi 1 kurangnya keseronokan untuk jalan2 cuci mata..biasanya bila kita shopping ni kan masa untuk gurl2 keluar hang sama2 buat window shoppoing..try baju dalam fitting room pastu tangkap gambar ramai2 tapi bukan nak beli pun..haha (cakap berdasarkan pengalaman sendiri) best kan dari shopping online ni,....

tapi memang aku x nafikan orang yg meniaga on9 ni untung.. x payah bayar sewa apa2... promote je kat web kan senang....lagi satu memang ramai akan jenguk then last2 rasa gak nak beli... yang lagi menarik aku dah join satu website ni... kat sini korang boleh create shopping mall sendiri...ni aku saja buat sebab nak cuci mata dr rumah..duk ilek santai2 bajet ngah shopping...huhu tapi bukan keluar duit pun..

cuma aku tertarik dengan idea yang dibuat oleh Jipaban online shopping  (klik kat sini ok) ni sebab kita boleh pilih nak ada kedai apa yang diupdate terus baju2 ke aksesori yang dorang jual.. harga ok2 jela,..berpatutan tapi aku nye standard takat TS jela aku mampu,..huhu... sedihnya ni nak kena kerja cepat dapat duit banyak2,..huahua bets hidup... so aku pun miang2 buat lah shopping mall sendiri ..siap bagi nama mynur-world lagi...ni link nya  http://www.jipaban.com/list-friends/mynur-world amboi nak glam je aku ni...konon2 aku ada shopping mall sendiri lah kan... 3 tingkat lg tu..jangan main2..hahaha..

kuat betul imaginasi yang terhasil akibat website ni..tapi memang best kalau betul2 1 hari nanti aku mampu buat camni,.. amin..  (haha kau ni memang lah ada hati betul nak jd bisneswoman... hurm kot2 suruh laki aku yang bina 1 ke..hehe oppss sedarlah kau ni xde laki..ish2..) eih apasal terpesong jauh ni...hurm balik pada topik ni....kalau bosan2 layan Fb ke twitter boleh buat ni kan.... sebab sama mcm FB then boleh link ke fb pun... upload profile pic kita pastu update status..kenal kawan2 yang kompem ada minat nak shopping... :)

cari duit lagi.....

Aku suka berangan-angan.. banyak masa aku habiskan dengan perkara tu..sehinggakan nak dapat tidur lena pun aku kena berangan dulu…haha memang lawak lah kan nasib bukan macam mat jenin.. sebenarnya bukanlah angan-angan kosong.. ni kira impian aku lah kot2 dengan aku selalu fikirkan nanti makin kuat azam aku kan.. so dapatlah merasa capai semua tu…doa-doakanlah aku dapat ya…ni nak kata cita-cita x lah juga sebab ni kira macam kehendak aku…hehe… aku listkan yang mana aku ingat ok…. (gempak gak minah ni ya habis masa berangan mana x naik cendawan kat muka..huhu)
1.     Hantar parent tunaikan haji.
2.     Nak beli rumah yang ada sekurang2 nya 3bilik then lengkapkan dengan peti ais,tv dll.
3.     Nak ada kereta sebuah warna merah ala2 sporty sikit.. dulu nak kereta storm sebab suka trak… tapi macam mahal.. jd ala kadar jela niat aku…
4.     ada 1 motor..yg manual je cm ex5… suka sgt..senang sikit nak g mana2 time  jam.
5.    Kamera…nak lense gempak..huhu suka tengok dslr orang lain la..aku suka tgkp gambar
6.    Aku ada berangan nak buka galeri seni.hehe..pameran lukisan, karya tulisan xpun jahitan yg aku buat…hehe..sebab aku minat benda2 gitu…kalau xdpt galeri seni pun..hopefully ada rumah sendiri nanti..ada bilik khas simpan barang2 ni..
7.    Aku nak pakai baju yang aku jahit sendiri..sebab xde modal je…kalau x dah g kamdar beli kain jahit sendiri..
8.    Ni lagi sengal..aku harap2 lah 1 hari nanti..aku mampu jadi orang terer masak cam mak n mama kan….nak masak cam2 sendiri lah….
Insyaallah dalam beberapa tahun lepas tamat belajar dan mula bekerja..aku akan capai 1-1 dalam list ni…kira azam tertunggak setiap tahunlah…aku nak simpan sikit demi sikit duit untuk beli benda aku nak…dan jadi apa yang aku impikan..amin..

biler bosan2 kan



Scrapbooking at WiddlyTinks.com
Digital Scrapbooking Photo Tinks by WiddlyTinks.com
 
best jugak web ni..macam2 boleh edit...apa lagi kan...saja2 lah try..nak buat kad kahwin pun boleh..amboi ada niat nampak..ish miang baru umur berapa..hurm tapi x salah kan plan awal..haha nanti terus nikah xpayah fening2 pikir kad semua...huahua xle blah betul otak aku time2 ni.....
 
p/s : xpela aku edit pun benda yang menaikkan semangat je...korang try lah....bagus ni...hehe..promote2...

cari duit

dalam dunia ni semua nak duit kan...sebab kalau xde duit mana nak dapat beli barang kita nak..mahu2 yg stok mahal je harga..selama bertahun aku kerja...ok aku tipu sebenarnya baru berapa bulan kerja masa tunggu result stpm dulu..aku dapatlah kumpul duit beli2 beberapa barangkan...ni senarai barang yang aku sayang sangat2…sentiasa aku xkan lupa lah…walaupun jenis aku letak barang merata…
1. laptop…banyak kegunaan utk aku..digunakan sepanjang masa..
2. hp cina…ni mak aku bagi..hp perfect bg aku..mcm2 function ada..
3. sweater2 ku…pelbagai colour, saiz dan rupa..hahaa
4. cincin pemberian mak… silver n emas… mak penat kerja belikan
5. gambar2 n hadiah org bg aku..tersimpan dalam laci berterabur tapi tetap aku syg sebab sentimental value..tengok gambar teringat cerita lama di zaman sekolah…

hurm nampaknya x banyak gak barang aku..ni nak kena tambah koleksi ni……. ke aku lupa ya ada barang2 penting lagi...aku ni dasar pelupa lah..baru umur berapa..ni lah akibatnya makan entah apa... camne nak exam camni..gamak nya kena cakap ngan lecterur lah postpone exam..hahaha aku perlu masa utk study ...ish2 padahal habis masa on9 je...
lepas exam nanti cuti sebulan...aku nak cari kerja part time lah ...kalau x ..cam ne nak hang kan.. x kan nak minta parent,,umur dah berapa..malu lah kan...kalau takat minta 2,3 hengget xpela backup sikit2..tapi kalau aku nak plan bagai keluar bercuti... ish harap poket parent memang menyusahkan lah...
aku dulu nak beli yang ni je....Apple MacBook MC516LL/A 13.3-Inch Laptop wah gempak je...x beragak mahal nya... tapi last2 beli compaq jela..ok gak..syukur n happy..banyak kegunaannya pada aku...dulu pakai dell tapi nak try jenama lain la pulak kan...
kesimpulannya..cewahh macam buat esei la pulak.. aku kena kerja untuk pastikan aku terus dapat beli barang aku nak macam dslr.. nanti boleh masuk dalam list barang aku sayang...

Haha tahu apa yg berat sangat tu? Beg aku lah..aku ni jenis x bawa beg tapi tengah biasa2 kan bawa juga sebab konon imej cikgu…hahaha.. tapi yang kelakarnya..masa raya haji hari tu..aku pergi rumah kawan..beg letak tepi kerusi..time balik sedap berlenggang, sampai kawan tegur ‘eh mai kau datang tadi memang xde beg ke?’ aku pun pelik yela ringan je…alamak tertinggal beg sudah..ahha nasib x sampai bus stop baru kat bawah flat kawan..so terpaksa lah patah balik, kalau x macam mana aku nanti..i.c semua dalam tu.. memang aniaya lah kalau malam2 begitu buatnya ditahan Tanya orang mana..apa bukti aku nak bagi..harapkan muka yang bukan cam melayu, sah susah nak percaya nanti.. dulu pun ada kes aku kerja part time..customer tanya aku orang cina ke..aku jawab lah x..dia boleh bantai target ouh philipine ye…eh jap2 sedap je aku cerita ni ( baru sedar terpesong cerita dari tajuk)..hehe sori2…


Balik pada topic hari ni….sebenarnya kan beg yg aku bawa x lah berat mana..x juga ringan..tp aku memang lg selesa x bawa beg..Cuma jadi masalah bila keluar banyak barang bawa… alih2 kadang2 kawan aku yang jatuh bawa beg tu..sebab dy paham sangat perangai aku…tanpa aku cakap apa2 dulu tiba2 je mamat (merujuk pada kawan laki n ex je sbb kwn gurl pun dah ada handbag sendiri, mana nak rajin bawa aku punya) tu akan ambil beg tu…wow lega nya bahu aku x kata apa lah kan..tapi kesian lak..

lagi pun beg ni penting time2 keluar weekend..yela buatnya singgah ke mydin , giant atau yg kt ts tu..market sebelah kfc…sengaja je buat kempen xnak pakai plastic hari sabtu… yela save environment…tapi agak menyusahkan kalau customer beli barang banyak.. kalau keluar basic aku beli soya kotak besar ke air milo..yg penting saiz kotak besar…ambik kau nak sumbat celah mana dalam beg..kalau beg tu hanya sebesar kotak mekap mak cik timah.. of coz lah aku bukan jenis bawa hand bag..hehe.. bawa pun besar2 jelah.. memang muat lah kan nak letak nya.. lepastu dah ada air mesti lah nak benda lepak makan pulak..beli lah kuaci n sushi..my favourite tu… malas aku nak beli keropok macam2 bukan kenyang lagi cepat habis..bazir2.. tapi kalau ada duit lebih beli gak..


Ok aku masih lagi belum masuk topic lagi ni..isi topic ni sikit je…merepek lebih..(ingat balik dulu bukan tujuan ada blog supaya boleh merepek2 ke).. berat x berat sesuatu beg terletak pada banyak mana boleh tampung kalau kita sumbat barang n segan ke idak kalau beg tu Nampak pack giler.. selalunya kan aku akan bawa barang2 ni dalam beg…


1. handphone (xde pun yg akan contact just aku takut bosan nnt leh main game dengar lagu)


2. wallet ( ada i.c , kad matrik, kad bank, pic aku..takut jadi pape extra pengenalan senang orang nak cam aku siapa..well aku selalu terpikir nanti jd something bahaya2..)


3. duit.. patut nya duit dalam wallet tp aku jenis selit merata..tambah2 lagi time nak cari tambang lega aku jumpa duit dalam beg… biasa bawa cukup2 bajet untuk event keluar je..


4. air botol..mengandungi air masak yg baik utk kesihatan (promote air masak rumah) tapi kan aku x selalu minum habis pun..


5. bawa sweater sebab aku jenis panas xpe..jangan sejuk,..lagi pun kalau time2 tertentu.ada baju kotor boleh cover2..korang paham2 la…


6. kadang2 aku akn bawa baju lebih sebab takut tiba2 plan nak tidur rumah kawan..jenis aku dah keluar malas nak balik rumah naik bas semua kalau abah jemput xpe..haha


7. payung..ye ini susah sikit..dari dulu aku bukan jenis minah payung..time hujan pun lagi relax de payung best dapat main hujan..aku jenis malas nk bawa n x reti pakai..dah lah aku kecil..bawa payung rendah2 langgar orang sebelah2..tapi kalau nak berlagak ayu..bawa jela..haha tambah2 masa tu ad laptop..xkan x bawa payung…


8. bawa buku cerita..buku ni bukanlah ada unsur2 macam buku sekolah..tapi buku cerita x pun ilmiah biasa..saja kot2 bosan boleh baca..


9. ada buku mesti ada kertas kosong 2 helai n pen, pensel n highlight…btl2 cam budak kan..aku takut kot2 kena catit benda penting ke sampai mood nak menconteng..


10. bawa selipar..ni pun jarang berlaku sebab aku keluar pun pakai selipar.ada time2 aku pakai wedges (rembat adik punya) mesti dah prepare awal2 selipar..


11. aku bawa gak stoking key g sarung tangan tu kot2 nk solat tapi biasa suarau da ada telekungkan…


12. xlupa juga lip bam sbb bibir aku cepat kering la..n perfume..xtahu nape bawa bukan pakai pun..


13. kepada gurls jangan lupa bw pad…sebab nant tiba2 tanpa warning datang xde susah nak cari2 lagi kan..


so tengoklah banyak gak aku bawa kan belum campur dengan barang2 aku beli masa keluar sumbat dalam beg lagi..tapi biasanya memang muatlah..aku xlah bawa beg balik kg masa keluar..pandai2 nak hiduplah..dengan barang2 yg ada..aku mampu survive kat mana aku ada..insyaallah ok nye,…so korang lak selalu bawa apa..? entah2 lagi dahsyat isi beg korang tu…ish2.. J

BARU BANGUN TIDUR (content lari je dari tajuk)

ASSALAMUALAIKUM..

Sebagai manusia kita sewajarnya ke hanya merasa gembira atau setakat berpuashati sahaja dengan pencapaian diri? Tahap yang perlu dicapai dah dicapai ke? Sememangnya cukup ke sekadar melihat dan menunggu? Kalau diberi pilihan apa yang kita nak buat untuk hidup dan pengorbanan yang sanggup kita lakukan demi mencapainya… ramai orang yang dah berusaha mati-matian untuk memerah keringat demi sesuap nasi tapi tu berlaku pada puluhan masa dulu. Sebelum negara belum maju dengan infrastruktur yang mengagumkan. Kini hanya segelintir yang berjuang mencapai misi gembleng tenaga dengan harapan anjakan paradigma terus dilakukan.

Aku termasuk dalam golongan yang hanya memerhati dan menikmati titik peluh bangsa terdahulu membangun negara.. Kedamaian yang mungkin tercapai dalam masa ku membesar membuatkan aku cukup selesa dengan apa yang ada tanpa rasa khuatir pun semua ini hanya gambaran indah yang bertahan sementara..disebalik wajah2 gusar yang merasakan nikmat merdeka tidak lagi bermakna kiranya anak2 muda berpeleseran dan kanak2 kecil sering meriuh dalam ketakutan dan ibu bapa cukup berhati2 anaknya tidak diculik jadi mangsa perhambaan. Yang 1 masa dulu amalan ini cuba dihapuskan british.

Alangkah takjub nya dunia hari ini berputar kebelakang sedangkan jika dibanding pembangunan kini dan dulu ibarat jauhnya langit dan bumi yang tidak akan bersatu kecuali kiamat menjelma. Aku tewas dalam arus pancaroba ini, kerna aku pun terikut2. Sesuka hati pula aku berkelakuan melanggar hokum syarak dan meninggalkan yang wajib. Salah siapa pula kali ni? Haruskah aku salahkan ibu yang penat mengandungkan aku 9 bulan 10 hari atau abah yang telah banyak korbankan waktu tidurnya untuk memuaskan kehendak zaman kanak2 aku sehingga lingkaran bawah matanya gelap? Ataupun ini memang salah adik-beradik aku yang tidak pernah peduli keadaan ku , hanya menghabis masa menemani teman-teman mereka yang seringkali mengajar perkara tidak baik? Mungkin juga salah ini pada masyrakat yang suka menjaga tepi kain orang dengan niat buruk untuk aibkan orang lain sahaja dan suka menuduh tanpa bukti yang utuh. Sehinggakan ego ku memberontak kata ‘la apa salah aku buat pun.. Kalau xbuat pun dah kena aim…’ tapi x dapat dinafikan, xmampu juga ku tolak batu ini ke orang lain.. Kalau bukan kerna diri aku sendiri yang tidak pandai mengawal diri, tidak mungkin aku begini..

Arghhhh nampak sangat aku cetek ilmu.. Harapkan sekolah je sampai menengah tapi mudah betul aku mengalah pada onak yang datang.. Harusnya aku tegas dengan diri, elakkan godaan syaitan… aku dah besarkan, seharusnya pandai urus diri.. Ya aku tahu dulu memang salah aku tinggal yang wajib dah tu dekati yang haram.. Dosanya aku apda keluarga kerna kurang ajar dengan mereka, pentingkan keseronokan diri.lalai pada tanggungjawab dan harapan keluarga untuk aku belajar bersunguh2..

Tidak apalah aku redha apa yang telah berlaku dan aku bersyukur sangat tuhan tidak pernah dekatkan diri aku dengan dosa2 yang membuatkan hati aku tertutup dengan agamanya..aku sedar aku sahaja yang boleh mengubah nasib aku.meskipun kejadian yang menimpa diri aku teruk, aku harus bangkit dan bukti pada dunia aku boleh berubah..aku boleh berjaya seperti insan lain dan 1 hari nanti insyaallah.. Aku akan bangga dengan pencapaian aku sendiri.. Ini bukan omong kosong tapi janji ku pada diri ini. Sudikah bumi allah terima aku kembali? Masyarakat izinkanlah aku berbakti pada kamu… aku x ingin lagi duduk merenung dan meratap nasib yang x sudah.. Juga hentikan menanti hari esok dengan angan palsu tanpa usaha.

Aku berharap hati aku sering ingat akan kata2 ini agar azam ku terus membara dan moga benar2 berjaya hendaknya.. Amin Ya Rabbal Alamin…

p/s : tahu kenapa tajuk camni? sebab betullah aku baru sedar daripada tidur bertahun2 lamanya yang menyesatkan hingga aku hilang arah dalam mimpiku......huhu

raya haji n lain2

assalamualaikum...

selamat hari raya aidiladha semua... hari ni macam hai yang biasa sahaja..mungkin kerana sambutannya x lagi meriah seperti tahun2 sebelum ini.. apa2 apun mohon maaf kalau ada salah silap ya kawan2.. rasa lain pulak x sperti biasa akan wish sum1...sebagai tanda menghormati permintaan orang tu..so just minta mama nya sampaikan je..

x juga ada function apa2 hr ni..masak special pun x.. cuma malam nanti akan ke rumah kawan sebab dy sambut birthday dan raya haji sekali... terasa rindu lah pada kwn2 dan lain2... exam lagi seminggu tapi xtahu kenapa aku masih x membaca...patutnya da mula ulangkaji..kental lak jiwa aku kali ni...macam dah give up awal2 je...

aku rasa penat lak sebab kan xmakan proper...dah hilang gaya makan macam kat upsi..xde duit pun kuat makan..pg lunch lagi..pastu petang..malam n tgh malam pun melantak gak..sampai2 kl mkn sekali je dah tu makan roti je...aduyai habis berat aku..hahaha... kesian tol kat diri aku..macam ngah menyeksa je..tapi aku happy gak.. sebab nya aku ada diri aku sendiri, famili dan kawan2 yang makin bertambah... cuma semangat kurang sikit.. agak malap ye mungkin kerana waktu tidur yang xmenentu...

conclusion nya..hidup ku amat tidak stabil... hidup seakan tiada makna angkara faktor ape entah pun aku xpasti..... jadi makin malas dah ni...banyak betul pe'el aku ni... sedar lah awak ni perempuan mana boleh gini ok... so chaiyouk2...ye kena kuat... :)

sesuatu..

Beberapa fakta tentang someone..agak2 korang tahu tak gerangan dia melalui fakta2 ni…

1. Dy x gemuk..berisi cukup2 la..tinggi ok2 je.,

2. Dy suka makan ns goring kg n the o ais

3. Masakan mama yg digemarinya nenas masak lemak..(xpst menu ni btl xnama nya)

4. Dy suka music…yela spe yg xske kn tp dy mhargainya n tlinga peka dgn rentak..

5. Sorang yg act pemalu bg ak..well dy sure xsuka btnya..

6. Kalau dy marah ke emo…dy akn speaking..terer bi la katakan

7. Suka warna hijau hitam n putih….(sama mcm warna fav aku ms kck)

8. Ada fobia sikit bw kenderaan ni….. btw muka nya cumil ms org suruh bw moto

9. Mmg muka jambu ms xde misai..(err tp aku xsuke..haha semacam)

10. Rambut dy ms pnjg mmg perghhhhh..hehehe…

11. Dressup nya simple… tp smart..

12. Then dy ni org yg gler2 wlaupun x banyak cakap..tp sekali dah membebel.. J

13. Saiz kasut dy 9…haha besar la bg org yg kecik..

14. Subjek dy suka sains….n bi of coz la tu yg ngetop..

15. Kalau bab2 tasawur ke agama tu peluang dy tidur la..

16. Gila ngan game…kusyuk…main game guna tangan kanan dan kiri..so jangan la kacau time2 ni..(tp ada aku kisah..kira x hormat space orang gak aku ni)

17. Boleh taip guna tangan kanan atau kiri begitu juga mampu menulis m’gunakan kedua2nya

18. X suka tangkap gambar sendiri. Tapi kalau dah rs smart..mesti pose lebih2..hahaha

19. Penyabar tapi sekali tercabar memang digeruni well muka masam je..

20. Dia ada impian…nak hantar parent pergi haji..nak beli kereta sebuah baru kahwin..dah kahwin mesti ada motor 3 bijik..grand hidup….

21. Dulu nak jadi polis…lama2 nak jadi bisnesman lak..

22. Bukan smoker…layan shisha gak….

23. Jenis speed nye lari… xmampu long distance…

24. Hebat (bagi aku dlm certain way)

25. X handsome…tp macho la….kira muka boleh tahan .. (aku bab mengutuk ni…hehe)

26. Kalau rambut diusik…nanti dy akn alter2 jugak…

27. Bukan jenis yg akan berbedak, pakai perfume bagai semua tu…ni xmelambangkan dy bukan nya jenis kemas ke ape just dy bukan laki maskulin gler… (sama je ngan aku ni hah..)

28. Suka coklat yg ada hazelnut tu lg disuka nya….bukan minat susu…

29. Xmakan ketam….xjugak lyn kuaci sangat….atas sebab2 kesihatan…

30. Xminat karaoke tp suka menyanyi sendiri2…suara sedap mesti la mahal kan…

dia kawan aku yang sangat memahami.. thanks der.. kita kawan sampai lebam.. insyaallah
p/s : point tentang kau sama pula dengan mamat sorang ni.. haha

tips untuk mata

Saja nak kongsi apa yang aku tahu dari nenek mak cik2 and pernah baca kat buku beberapa tahun dulu…sebab mata ni penting bagi kita menjalani kehidupan harian..pancaindera yang sememangnya penting iaitu penglihatan..tapi kita seringkali abaikan…ok apa yang boleh kita buat untuk mata ?

1. Kalau yang ada lingkaran gelap bawah mata tu maksudnya korang kurang tidur xpun terlebih..so try dapatkan balik tidur ngam2 8 jam sahaja..sebaik2nya bermula dari pukul 10 p.m sehingga 6 a.m (lagipun otak memang tengah susun data masa2 ni..baik tidur)



2. Kalau rajin kan… ambil kaindan basahkan dengan air panas..tuam sikit kat area2 mata..bg rileks sikit…



3. Lepas tu… ambil air batu..balut dengan kain tuam pula dekat2 mata.. ni bagi kesegaran pada mata


4. Pernah dengar letak timun kat mata..hah cara ni memang bagus..sebab timun ada vitaminnya sendiri..jadi kira di transfer ke mata la…rasa segar je mata bila ada timun atas kelopak mata… bila timun dah layu..buanglah jangan dimakan pulak..



5. Cara lain ialah rajin2 bagi mata tu pandang benda hijau macam pemandangan ke…cara ini boleh membantu menjadikan penglihatan lebih baik (mengikut pengalaman aku sendiri..aku macam rabun sikit pastu lepas lama2 asyik tengok benda hijau..mata jadi clear lak… b’syukur aku…)


6. Menurut islam pula, sebaik2 nya mata ni tidak melihat mayat, darah, atau benda2 yang x elok… sebab akan bagi efek bukan sahaja pada iman tapi juga kepada penglihatan..

7. Makan carrot atau dalam bm lobak merah..tapi warnya oren..asal lah nama pelik…so kalau makan kira kita menjaga matalah sebab vitamin yang terkandung dalam carrot baik untuk mata..tapi efek lain ialah kulit akan jadi gelap dan tidak sekata pula..tapi yang paling penting mata kan bukannya takut kulit jadi gelap ke ape..



8. Pastikan juga bila belajar kira ada proses membaca dijalankan jangan lupa bukak lampu…kalau dalam keadaan gelap akan rosak mata sebab mata nak focus lagi pastu nak kerja lebih bagi Nampak so ada tekanan pada mata (ni teori aku la..haha)..tambah2 lagi masa menghadap computer tu on la lampu ye…dah lah skrin brightness computer tu tinggi..


9. Then masa tidur kan…orang kata elok bukak lampu tapi cahay romantic je…tapi untuk tidak menyebabkan mata x selesa..korg boleh pakai yg kain cover mata tu…



10. Bagi yang pakai spect atau contact lense..setahu aku sebaik2nya jarang pakai sebab nanti power akan meningkatkan..kalau xperlu jangan lah pakai ye bagi yang rabun ala kadar tu..yang contact lense tu lak…pakai agak2 dah tamat tempoh buang la jangan bajet sangat nak recyle balik…nanti bahaya pada mata…dah pakai sehari basuh lah sebab ada kuman ke mana nak nampak kan..


Paling penting belajar hargai mata korg…sebab kalau sekali hilang….bukan je dunia gelap tapi rasa kehilangan sangat kat nikmat yang tuhan bagi…pernah terbayang x macam mana keadaannya kalau mata xde....?

memang comel kalau pakai spect yang bingkai tebal macam skema kan..

dah trend kini tapi xkan lah semata2 trend

jugak kita nak rosakkan mata..yang

xperlu pakai spect pun dah terikut2 nak pakai..

ape kejadah lak tu...bazir duit kan..

lain lah pakai spect yang ada UV protection..

dari silau ke ape kan.. so pikir lah sendiri ye...

ni pun peringatan tuk diri aku gak,.huhu









Tips hilangkan letih


Selalu je kita akan rasa letih..tapi lain lah cerita kalau malas tu kan…ok bila letih je nak baring pun kadang2 masalah sebab lenguh2 la… korg boleh buat aktiviti mudah ni untuk masa depan yang lebih ceria,..ahhaha…

Kalau rasa muka tu letih..ada pulak ye muka letih?

Aku xtahu la korg tapi aku ad je…hehehe..
Korang boleh lak macam gerak2 kan bibir,…

ala macam senyum senget…x kan x biasa lak..

Gerak kan muka ke kiri dan ke kanan… elakkan kerut2 dahi nanti akan bagi kesan cepat tua berkedut lah ape lah…. kan x manis kalau umur baru 20an tapi muka dah macam lanjut sangatlah usia korang tu ( aku dulu selalu kerut2 gak )



Rajin2 senyum.. xsalah kan dah lah dapat pahala..pastu xkan di kategorikan sebagai sombong atau jual mahal..just jaga2 jangan di cop gedik atau perasan bagus lak..yang sedang2 saja..haha.. bila korang senyum..secara otomatik otak jd rilek n happy jadi xdelah kornag tension atau rasa letih..jangan jadi macam mayat hidup...muka nak cool je..pirahhh der... :P




Ok bagi yang letih pada badan….agak2 lenguh tu kan…selain dari tampal koyok pada badan2 yang sengal2…korang boleh gak rajin2 mandi air panas pada malam hari sebelum tidur,..kompem punya korang akan tidur lenalah kan….


Untuk mulakan hari yang ceria pula mandi dengan air sejuk..selain hilangkan letih…tambah2 lagi rumah yang ada shower laju..macam diurut2 pula…umpama mandi kat air terjun pulak..korang akan rasa sangat fresh…..


Kalau bosan2 kan..korang boleh cuba baring then angkat kaki ke atas..macam tegak kan kaki je…walaupun rasa macam lenguh sikit tapi bila dah jatuh kaki waaa nikmat rasa best…haha hilang letih kaki tu,…korang kenalah korban something before dapatkan hasil yang bagus,..

Untuk area kaki yang dari buku lali ke tapak kaki tu… rendam kaki ngan air suam panas2 sikit…jangan sampai panas bagi melecur,..agak2 je..rendam kaki tu…ni kira proses buang kuman2 n sel kulit mati di kaki tu… setelah selesai aktiviti ni aku kompem korang xkan rasa lenguh lah pada part kaki tu….sebab aku macam tu…ni dari pengalaman aku la…bukan sahaja kulit kaki kau jadi cantik dan bersih…hehe….jadi lembut lagi..x payah susah2 nak beli produk mahal2 krim bagai nak sapu..guna kaedah begini je…

Ada jugak yang bila penat ke lenguh kan…dorang akn macam patah2kan jari jemari..xpun renggang2 kan..dapat imagine ape aku cakap..hah paham2 sendiri la..cara ni memang bg kesan serta-merta..rasa lega je tapi kan korang xsedar korang akn menjadikan kulit kelihatan tua..bila korang stretch kan kulit akan tegang pastu bila dah sudah jadi lah kendur sebab lebihan2 kulit tu nak masuk balik camne (ni jugak teori aku sendiri..suka merapu betul la)


Pokoknya bila korang rajin buat exercise xde nya korang rasa penat…orang selalu anggap exercise tu akan buat kte penat..just buat exercise bila nak kurangkan berat…actually exercise tu buatkan kita bertenaga…jadi semangatlah kan nanti…kalau x percaya test lah buat..





bicara hati





Selalu x korang terfikir kan best kalau hari2 korang dapat duduk rilek kat sofa..sambil pegang air the panas hirup sikit2 (terasa sejuk dada) lepas tu makan keropok coklat xpun kek cheese blueberry or kek pandan sambil tengok tv ke online je….




hahaha stop dreamin,,benda cmtu xkan jadi kecuali korang kaya…. Xpayah cari duit nak belajar ke kerja lagi….then xde masalah adik-beradik rebut harta then dari segi cinta pun xde masalah.. ada pulak hidup yang begitu rilek? Hurm mesti bosan kan sebab macam x adventure je..x kan belajar dari kesilapan bila dah salah..lagi pun even orang kaya pun x berhenti cari duit nak kerja je…kena jaga company dorang yang berjuta2 income setiap bulan… mana ada orang yang boleh bercuti ke sana sini...ada pulak duit jatuh gitu je dari langit....kalau orang kena nombor ekor pun tahan berapa hari la sangat duit tu sebab nanti joli abis gak kan.... sedangkan hakim yang gaji berpuluh ribu susah nak g mana2..kena ada bodyguard je... xbest hidup kan kalau gitu...macam artis lah g mana2 orang usha,,buat tu salah buat ni salah...



Tapi keadaan yang aku cakap tadi adalah nikmat kehidupan kalau sekali sekala kita memang duduk rilek dan menikmatinya negitu bersama ahli keluarga..bukannya keseorangan je..such a pathetic life kalau ada segalanya ( luxury) tapi keseorangan… kalau aku mesti aku pilih ada ahli keluarga disisi walaupun susah..sekurang2 nya dorang boleh support and courage aku buat lebih baik… memang lah x dinafikan masa kecik aku impikan kalau duduk sorang2 pun nak ada bilik yang ada semuanya kira elngkap tv, peti ais lah supaya aku x bosan..



Tapi bila aku dah dapat lah kan sekarang sebab aku tinggal rumah sewa masa belajar ni..aku rasa macam bosan nya static sangat hidup..xde gaduh2 dengan asik2 sebab semua malas nak kemas..berebut tukar siaran tv…melalak ramai2 bila radio on berkumandang lagu best2…



Betul lah orang kata manusia tend to appreciate bila dah hilang sesuatu..dalam hal ni..bila family jauh di mata baru rasa macam x best xde dorang… belajar hargai bila jauh…nasib mereka dekat di hati.. so memang patut lah seseorang itu merantau cuba hidup sendiri..baru dy akan belajar menangani sesuatu dengan cara berbeza..ya bagi aku pengalaman adalah guru terbaik setiap insan….. dan memang lah dugaan itu perencah yang akan membuatkan hidup kita ni meriah…kita aka nada pelbagai emosi yang akhir sekali menghadiahkan kegembiraan sekiranya bijak menyelesaikan problem yang ada…. Manusia tu dinilai kematangannya dalam saat2 ni.tapi siapalah kita nak tentukan orang tu camne… xbaik kan nanti prasangka x betul tentang orang lain…

khas utk mu cik Siti Nur Asilah Binti Abdul WAhab



nak tahu x asilah...? masa mula2 kita kenal camne...


aku pun xingat sangat..haha kalau kau tahu bgtahu la aku..


tapi yg aku tahu ms form 2 tu ko kwn baik ngan ika..


aku jmp kau kt klas pjk...kau duk blkg aku..hehe..


korg slalu gosip bsing2 tu yg aku kenal..huahua... :D


pasal aku nak kawan ngan kau..aku tegur la korg..


aku xnah sangka lak kita pun akn kwn sbb aku tgk ko cm asyik ngan ika..


then naik form 3 lak..kita knl2 sbb hal mdf yg psl bufday dy..hehe...


last2 form 4 sekelas..lpk gler2...then psl prs...


kita makin ngam tanpa disedari..


smpai kte ad geng sndr lak tu..


gempak gk..smpai la msk form 5...


banyak rintangan kita nak berkawan...


yela dlu kau mengalami proses clash ngan ngan sorg2 bestie kau...


then lama2 nasib kita still stuck in this relationship...(skandal ke..opss..lain mcm)


aku xkan lupa ms kte ntah knp leh gaduh..


pastu aku kena sound ngan shida sal luka kn kau..


aku minta maaf sgt2 ye..aku xsngja n xberniat pun...


haha aku buat kptusan bodoh lak kr xnak tegur ko lagi takut ko tluka..


hurmm 1 hr diam je jmpa ko..rs semacam sgt la x ckp ngan kau....


then last2 kt pondok bacaan..


kte mtk maaf kt each other..hug n nangis lg tu..sbb rs pelik je xkwn..


dr saat tu..kita slalu ad utk 1 sma lain..


msih igt lg ko ptus ngn mdf..then ko call ak..


straight away ak dtg kl sentral jmp ko..


sbb aku isau kau sorg2..wlaupun ko nmpak cm tabah tp ht kau tu lembut act..


paling aku xle lupa tarikh 4 julai...ms ni kte ramai g jmp abe zie 4 da first time..


time tu leh lak aku,kau,syima,ecah n intan wt hal sndri..


kte duk cte mslh..hal aku ngn 'kwn' ms tu n ko ngn bf..


yg paling gle..ms 3-3 free hair after anugerah cmerlang...lpk kt mid...


pastu kte g psr mlm kn...ngn pakai bj skola lak tu!! semua duk tegur2..hahaa.


aku xkan pernah lupa moment ngan ko..
yg best nya kita form6 skl la..shopping gler2 utk masuk form 6..semua nk sma..
then smpai ke U yg xskl pun tapi still bli brg together....hehehe...


paling menarik result kte slalu sma..smpai kn muet pun leh markah sma..ahhaa


tu lawak sgt..xsngka..kuat jdoh kte ye...faveret pon lbh kurang...


nasib taste laki xsma..ahahha...bahaya2...


scr serius nya aku rndu gler kt kau..nape lah ak x terpikir msk usm dlu..


wlaupun kte kdang2 ad masalh..jap2 emo..hehe..tp hbgn kte ttp tahan..


kau akn selamanya jd bff aku..wlaupun ad kwn lain..tp ak xkn lupa kan ko..


ak doakn kau berjaya dlm study..n hal perasaan ni.. :)


teruskan happy n aku sejuk ht tgk kau da makin positif n kuat...


go go gurl!! miss u babe <3


lastly... sori again..n halalkan ape2 yg berlaku..


yg terlbh ke kurang semua..0-0 kwn...i promise u..


aku akn try jadi terbaik di sini so kau xyah risau aku sgt..hehe..


ok lah..dah macam ape lak..syahdu aku nak menaip...


jgn lupa date kte auw...nk lpak cm dlu..tgkp gmbar byk2..


till then u beter take care of yourself...


kalau x aku tuntut aiskrim malaysia 1!! (plus sushi ye)
* ni pic masa kita form6..ingat x kejadian disebalik gambar ni? huhu







please read this first..

actually this should be my first post
or i put it at the top side of my page...
but i dont like that way...
futhermore im too excited to design my blog
 eventhought it may not look as nice as other blog..
but it has my touch..hehe
i prefer editing it by myself rather than
 download from other site..
hurmm actually this is my first attempt of wrote a blog..
so if my thought or words are wrong
for whatever reason such as either it hurt u
by the way of unproper langangue
or
 impropriate content that show how emo am i...
sorry..i cant help u because
the main point having a blog are for create something
that we can share with the world isn't?
all here are only about my feeling and im just being myself ..
for the past, present and future story..
btw really hope we can learn to respect each other so that i can get to know all of u.. TQ

meaning lagu ni bagi aku

lagu i'm yours nyanyian jason mraz ni sangat best dan bermakna...

sbb nya.. pada suatu masa dulu hingga kini kan.. lagu ni still ingatkan aku kat dy..

so kalau dengar lagu ni rasa rindu n sakit hati la..

tapi xde sampai sedih2 nak nangis tu...

biasa2 je,,.. lagi pun antara aku dan dy...

ktorg nah kata kalau dengar je lagu ni ingatlah yg masing2 rindu 1 sama lain...

hurmm so kalau dy tgh dgr radio n dgr lagu ni dlu...

mst dy akn text n suruh aku open radio..lagu yg berkumandang tok aku,..

lagu ni banyak ceriakan aku..rentak dy yg best tu....feel gler...

hurmm kenapa aku leh citer hal ni lak..

hati aku cam sakit sikit..tapi xpela..

biarkan masa berlalu..semuanya akn jadi baik kan wahai diriku...

percaya kat diri..so aku xkan lupakan lagu ni sampai bila2..

tambah2 lagi,.dy pernah nyanyikan lagu ni tok aku..

aku pun nah wat tok dy gak... tengok still cte sal dy...dah2 stop ye....hahaha....

apa yg penting lagu ni gambarkan cerita cinta yg pernah wujud

dan mmg btl2 tulus dr ht aku.....

1 of my fav song

aku layan gila lagu ni..hidup aku cam ni lah....

and aku terus semangat dan bangkit dari problem bila layan lagu ni...

so hope korg enjoy gak ye...lagi pun gamabr2 nye menarik kot..

~lenka - the show~

beg oh beg

Beg ni satu keperluan bagi perempuan tanpa disedari atau x..
Sebab kita nak letak macam2 dlm beg..xkan la nak pegang semuanya…
Harapan lah kan nak pgg wallet..hp lagi pastu barang2 mekap kalau ada..tisu nye lg..mcm2 la..
So selalunya gurl g mana2 ada beg..x kira la jenis beg sandar, galas ataupun handbag..dr saiz kecik ke sebesar2nya muat nak letak budak kecik umur 3tahun dalm beg pun ada..
Mengikut pengalaman aku dlu la..aku xsuka bawa beg..g mana just ngan sweater je..jadi ltk wallet n pe2 patut kat poket..
Tapi lama2 dah kena tegur..ahha..igt g masa interview nk jd cikgu pun aku bw beg yg org mcm beg buatan tesco tu..save environment no bag plastic gitu..haha…xsesuai langsung ngan imej sorg cikgu..
Ble masuk upsi da belajar dah bawa2 handbag ni..kalau hari yg adventure bw gak beg galas tp kna ada style nye…
Org sekarang mana penting jenama Gucci ke LV atau ape2 la..asl kan beg tu smart…dlu beg sekadar utk isi barang tapi skunk sbagai medium nak bergaya… yela bayangkan la kalau dah pakai smart3 ala2 rock xkan la beg yg diperbuat dari material manik lak…lari imej tu..



So mesti sepadan la kan..dah pakai baju kurung bawa lah beg yg cumil2 ayu je….
so jom cuci mata tengok contoh2 beg..ada antaranya yg aku rs lah boleh tahan...
(ni pandangan aku je kr beg tu smart...) 

beg cmni utk outing g mana2 ..ok lah kan xdela teruk sangat.....simple gila...letak payung ke ape kan..pastu bukannya transparent...agak vintage dr segi warna kain nya,..material jeans..selesa..
beg hitam ni nampak menarik la bagi aku..xtahu kenapa..
style nye..tapi aku minat beg adik aku punya..hehe..mmg smart...
syg xde lak gambar beg tu..cm ala2 beg yg terjuntai..ada tali,..
entah korg paham x..nak bagi gambaran pun aku xlepas..hampeh gak..