Tips hilangkan letih


Selalu je kita akan rasa letih..tapi lain lah cerita kalau malas tu kan…ok bila letih je nak baring pun kadang2 masalah sebab lenguh2 la… korg boleh buat aktiviti mudah ni untuk masa depan yang lebih ceria,..ahhaha…

Kalau rasa muka tu letih..ada pulak ye muka letih?

Aku xtahu la korg tapi aku ad je…hehehe..
Korang boleh lak macam gerak2 kan bibir,…

ala macam senyum senget…x kan x biasa lak..

Gerak kan muka ke kiri dan ke kanan… elakkan kerut2 dahi nanti akan bagi kesan cepat tua berkedut lah ape lah…. kan x manis kalau umur baru 20an tapi muka dah macam lanjut sangatlah usia korang tu ( aku dulu selalu kerut2 gak )



Rajin2 senyum.. xsalah kan dah lah dapat pahala..pastu xkan di kategorikan sebagai sombong atau jual mahal..just jaga2 jangan di cop gedik atau perasan bagus lak..yang sedang2 saja..haha.. bila korang senyum..secara otomatik otak jd rilek n happy jadi xdelah kornag tension atau rasa letih..jangan jadi macam mayat hidup...muka nak cool je..pirahhh der... :P




Ok bagi yang letih pada badan….agak2 lenguh tu kan…selain dari tampal koyok pada badan2 yang sengal2…korang boleh gak rajin2 mandi air panas pada malam hari sebelum tidur,..kompem punya korang akan tidur lenalah kan….


Untuk mulakan hari yang ceria pula mandi dengan air sejuk..selain hilangkan letih…tambah2 lagi rumah yang ada shower laju..macam diurut2 pula…umpama mandi kat air terjun pulak..korang akan rasa sangat fresh…..


Kalau bosan2 kan..korang boleh cuba baring then angkat kaki ke atas..macam tegak kan kaki je…walaupun rasa macam lenguh sikit tapi bila dah jatuh kaki waaa nikmat rasa best…haha hilang letih kaki tu,…korang kenalah korban something before dapatkan hasil yang bagus,..

Untuk area kaki yang dari buku lali ke tapak kaki tu… rendam kaki ngan air suam panas2 sikit…jangan sampai panas bagi melecur,..agak2 je..rendam kaki tu…ni kira proses buang kuman2 n sel kulit mati di kaki tu… setelah selesai aktiviti ni aku kompem korang xkan rasa lenguh lah pada part kaki tu….sebab aku macam tu…ni dari pengalaman aku la…bukan sahaja kulit kaki kau jadi cantik dan bersih…hehe….jadi lembut lagi..x payah susah2 nak beli produk mahal2 krim bagai nak sapu..guna kaedah begini je…

Ada jugak yang bila penat ke lenguh kan…dorang akn macam patah2kan jari jemari..xpun renggang2 kan..dapat imagine ape aku cakap..hah paham2 sendiri la..cara ni memang bg kesan serta-merta..rasa lega je tapi kan korang xsedar korang akn menjadikan kulit kelihatan tua..bila korang stretch kan kulit akan tegang pastu bila dah sudah jadi lah kendur sebab lebihan2 kulit tu nak masuk balik camne (ni jugak teori aku sendiri..suka merapu betul la)


Pokoknya bila korang rajin buat exercise xde nya korang rasa penat…orang selalu anggap exercise tu akan buat kte penat..just buat exercise bila nak kurangkan berat…actually exercise tu buatkan kita bertenaga…jadi semangatlah kan nanti…kalau x percaya test lah buat..





No comments: