cerita banyak xde (2)

Assalamualaikum kepada penyinggah blog,

ok kali ni nak masukkan pic pasal apa eh? x pasti lagi lar.. nak masuk pic sendiri ss masa kat rumah begitu teruk pulak *sedar diri macam lah orang nak tengok.. tengok ni nampak sangat aku bukan blogger yg berwibawa sempat pulak tanya en nak upload pic apa.. seriously xde idea lak en..

asyik terfikirkan 1 kata-kata ni.. 'mana nak tumpah kuah kalau x ke pinggan' hah lebih kurang gitu lah kan bunyinya.. asal pulak kuah xkan tumpah ke lain? kot2 orang tu tangan x bedung ke en leh lak cedok kuah tumpah kat meja.. itu sure punya membazir... maksud benda alah ni ialah perangai bapak ke mak kita meti lah anaknya dapat jugak.. bukan ke kita share gen yg sama.. macam tu jugak lah..

tapi x adil kalau seseorang tu ada background x berapa nak megah macam abahnya pencuri pengcungkil gigi then mak pulak jenis 3-4 pagi duk main drum tepi ampaian so anak cucu cicit piuk periuk kuali belanga dy pun kita kata meti mewarisi benda sama... learn to never judged a book by its cover.. first impresion yg selalu terbawa2 dengan mindset mesti betulnya anggapan kita tu kadang2 salah.. tidak ke kita macam tindak melulu dan bukan macam fitnah dy pulak kalau duk cerita kat orang pasal tu tapi x betul pun..

aku bukanlah baik sangat n aku semestinya selalu buat salah macamni.. aku try elak dan belajar jugak memaafkan orang walaupun mulut ni kadang2 nak je aku @$$^^*&(*!~*(*!%)*^%%@& tapi tetap x mampu sebab kalau aku buat macam tu bukan ke aku pun sama je? ini sekadar ingatan untuk diri aku sendiri dan orang-orang aku sayang.. aku betul x nak kita tergolong dalam kategori menghukum insan itu tanpa soal selidik.. walaupun itu masa lepas dy, asal dy sedar dan insaf bukankah itu dah cukup baik.. setiap insan xkan mampu lari dari buat silap.. lidah lagi tergigit xkan lah kita mampu nak bebas dosa.. kita hanya manusia biasa kan dan tuhan pun maafkan dosa hambanya apatah lagi kita ada pulak kuasa nak ego lebih buat orang lain macam tu *disaat ni try +ve

 ok obviously kita lari tajuk sikit je x banyak still entri pendek just pic je xde lah... huhu.. nak upload malas pulak en internet extra laju sangat .. ok lah nak out dulu.. moga entri ni akan ingatkan aku selalu betapa kerdilnya aku di mata tuhan jikalau aku masih degil begini.. btw sori nampaknya aku tipu still entri ni panjang SIKIT :D

p/s : harap x terlambat wish congrat kat korang ye dak pmr n kawan aku yg dapat result U..
        all the best in life :)

No comments: