famili - part 1

Assalamualaikum..

first of all aku nak nyatakan.. aku amat menyintai family aku walau camne layanan aku yg x semenggah terhadap mereka, aku tease ke kritik atau buli...
but deep down in my heart hanyalah mereka family sejati aku...
hehe dah darah daging sendiri kan... so, aku nak apologise 4 my behaviour towards u all ye my dear family.. a lot of sorry because of my unmatured thingking ways..sometimes i abandoned you and make u worried about me..
i promise i will make a better future for all of us :)
thank u Allah for giving them to me and i cherish every moment u provide 4 us to be together even in facing circumstances,we manage to held our part based on ur love 4 us.. * aku faham pe aku taip tapi korang ngerti x?

ok lah, hari ini bermulalah entri pasal famili ku secara rasmi..hehe.. citer nak gempak je an..
ok so mula2 nak interframe parent aku lar :)
mereka yg banyak berkorban n sayang aku sepenuh hati :')
ok kenapa aku gabungkan 2 sekali? asal x buat post asing2 kira 1 abah, 1 lagi tok mak ke?
aku bajet post ke atau malas nak citer lebih lagi? semua salah..
cuma aku rasa dorang mainkan peranan bersama dalam temph 20 tahun ini..
 x patut asingkan atau pisah cerita mereka kan..
jadi abah dan mak, asnah tulis ini untuk korang...

jadi aku akn bahasakan diri asnah xpun ana dalam beberapa part..jangan keliru ye..
mak aku panggil aku asnah n kadang2 adik..
abah pulak panggil hasnur...
n masa ngan dorang borak aku bahasakan diri sebagai ana..
nampak macamne benda tu jadi?
bila aku dah sebut laju sangat asnah..asnah.. asnah then 1 day jadi ana jer..

parent aku 2-2 kerja sendiri..
mak bisneswoman tapi sekarang hanya berehat di rumah atas sebab tertentu..
abah pulak pemandu lori n buat kerja wiring,paip2 tu then join bisnes bakar kambing kot...
aku ada buat page nak promote bisnes bapak aku di sidebar blog..
dorang ni memang cekal bekerja *apsal jap dorang jap mereka? arghh sukati lar aku taip..hehe jangan marah.. :D

setiap kali ada benda nak disambut macam raya ke bukak sekolah x pun setiap minggu dorang akn cari extra money untuk bagi kitorang spend...
kiranya weekend free je bawak g giant ke tesco untuk beli barang rumah..
then jalan kat downtown.. makan loklok..memang meriah betul..
bagi sesetangah orang mungkin x seberapakan bukan bawa tempat gempak mana pun..
nak kata hotel 5 bintang pun x gak.. tapi denga bawa g layan tomyam xpun makan stimbot atau seafood ke ..paling xle blah ramai2 makan nasi ayam kat esso pun cukup membahagiakan buat aku..dapat spend masa bersama gelak2 itu sangat berharga..


masa kat tupai2
well ini lar encik Meor Ariffin Bin Meor Abdul Hamid iaitu mister ABAH bersama Puan Nuraini Ping Binti Abdullah yakni madam MAK.. *psst luv u guys sangat2!!
aku risau kat parent aku walaupun dorang depan mata..
takut dorang stress kerja penat2 nak bagi aku study...
tapi aku still macam melukakan dorang biler malas..bukan aku x sedar tu..
walaupun dorang susah kan, tapi masih gak masukkan duit dalam bank aku supaya aku x kebulur kat pekan koboi tu aka Tanjung Malim, UPSI ^-^

banyak sangat nak citer pasal parent aku ni..
tapi xnak bagi korang meluat baca *tu pun kalau ada yg nak baca
yg penting sekali dorang x pernah berkira dengan anak2..
mak aku memang jenis sayang anak lebih..
bapak aku jenis x tunjuk tapi terang2 macam cair dengan permintaan anak2..

mak selalu ajak aku keluar makan sama walaupun aku malas giler..
mak aku paksa gak berkali2 n aku xkan menyesalnya
join sebab best dapat hang aroun dengan family kan..
abah pulak jenis suka menyakat aku..huhu
x habis2 sindir aku pasal adalah en..
actually dy nak bagi aku sedar tindakan aku tu baik ke buruk..

aku jugak amat bersyukur dilahirkan oleh mak aku kan..
ni anugerah Allah bagi aku...
mak aku cina jadi mata kitoranga dik beradik sepet..
mak aku gak pelat ketara walaupun dah 22 tahun dengan bapak aku..
kitorang selalu gak sakat mak en..
anak yg cemerlang camni lar *jangan tiru x baik ok
secara x langsung muka kami ada ala2 cina gak..teehee
then kitorang entah camne boleh faham bahasa cina jadi parent hantar g sekolah cina..

aku sungguh tidak menghargai aturan parent ku apabila aku hanya bersuka-ria di zaman sekolah cina.. then nnow menyesal x belajar betul2.. tapi alhamdulillah basic yg semula jadi ada jadi aku belajar secara xlangsung dengan layan citer cina kat tv..
dalam adik-beradik cuma sempat aku n along je belajar sampai darjah enam..
yang lain belajar sekolah biasa..

p/s : bau parent aku buatkan aku rasa berada di zon selesa..heee

No comments: