senyummmm

Assalamualaikum !!
aku tulis entri ni khas untuk some1 kira sahabat baik kot..haha kot? macam x konfiden je aku ni apsal..eh tak2 aku sure ni mesti kawan paling ngam and baik aku leh kaut dalam masa terdekat ni lah kan.. ok beberapa hari lepas aku lepak ngan kawan ni lah.. namanya Messi..haha tapi dia xnak jadi Messi aku sebab katanya.. pasal Messi lah aku xnak layan apa dy kata..kecik hati dy kot..jahat betul kau ni mainur.. eishh dushh sendiri pale.. eih xle2 bapak aku bayar zakat .. then aku suruh dy jadi takeshi xnak pulak.. ok pe takeshi rambut dah macam samurai kan... baiklah so dy kekal menjadi CINK sahaja.. lebih manja Cink2...
ni rahsia kitorang 2..walaupun aku post kat sini pun xde siapa akan tahu ni siapa kot..melainkan kawan aku yang tertentu yg terdengar pasal Cink2 ni.. apa yang aku belajar dr cink ni.. ialah mesti senyummm xkira apa pun..jadi senyum 3 sekali... senyum 3 tu yang senyum bagi lenguh tulang pipi.. bagi kembang bibir..haaha buurukk rupa lahkan kalau x senyum ikhlas ...jadi try lah senyum macam kerang sumbat tu? em boleh jadi ada laki boleh tertarik ke..haha...
then selain dari senyum lak aku belajar pun be happy je... and kena selalu ceria..jadi diri aku yang memang suka senyum.. so sedikit sebanyak tatkala air mata cuba untuk menitis aku akan senyum lah gak.. and pandang kat cermin lepastu rasa diri ni nguk je asal nak nangis pasal benda yg x berbaloi... pengalaman yg aku dapat kaut ngan Cink ni masa overnite lepak mamak layan bola...memang berbaloi..sebab dapat bebel je..hahhaa sori lah cink ..banyak sangat benda nak cerita..dah tu tq ok tadah telinga utk aku celoteh... so senyumm!!
ye si cink ni tetap akan senyum macam mana pun... kebetulan kitorang banyak benda yang sama like so memang ngam walaupun baru kenal.. and part paling best bila aku selalu kacau dy time patut dy rehat..haha ye aku kejam tapi x kisah pun sebab aku ni degil.. dari jauh aku seakan2 dengar je Cink tengah senyum dengar bebelan aku diwaktu malam..huahua...
so salam perkenalan ye budak..opsss sensitif2.. tq ye abg..haha wekkkk xmungking aku panggil kau abang..kau kan CINK-CINK :)
aku masih tunggu time nak belanja kau mi kari ni sebab soya aku dah dapat kan.. yeahh kotak yeos besar yg mengandungi air soya 1 liter memang faveret ku...
and x lupa hadiah kau yang bagi harga 700 tu aku perukkan je dalam beg takut hilang..haha.. hurm memang berbaloi lah hadiah tu mungkin nampak biasa pada korang tapi bagi aku bernilai sebab sahabat aku ni bagi that why harga nya up sampai gitu...hehe apa lah aku mengarut ni...
ok cink tulis pasal ni je dah buat aku senyum..bagus betul efek kau...hehe... orang lain tulis entri pasal balak ke apa..tapi aku hanya terfikir nak tulis pasal kau Cink..sebab kau memang kawan yg best lah kan... harap kita akan kawan lama macam mana pun..biar terpisah dek selat china... aku xkan lupa kau selagi maxis aku masih mampu aku topup... aku doakan kau bahagia ngan orang kau sayang, kawan2 yg ada disisi kau akan jaga kau n paham kau dan happy kan kau cam mana kau kata aku ni ceriakan hidup kau..hehe saja je point lebih kat diri sendiri...
good luck study ye CINK-CINK!!

2 comments:

dut-dut said...

saya suka bab ini
tetapi ada sedikit benda yg sya tak suka
iaitu senyum xkn beri apa2 makna pun
heee
bluek!

Mainur Hasnah said...

aishhh ape pulak senyum tak kan beri makna pape..
tipu je wekkkkkkkkkk :P
senyum kn sedekah