test otak..

Assalamualaikum..
pernah x korang buat iq test atau test personaliti untuk tengok berapa tajam iq korang n eq camne setanding x.....? eq tu merujuk pada tahap ketahanan minda korang kira kental x hadapi dugaan n kalau orang kritik jenis cepat down ke cool giler.... aku memang suka buat benda alah ni... lagi pun sebab aku pilih kerjaya cikgu sebelum masuk u dah kena buat medsi dulu...ujian personaliti nak tengok leh x jadi cikgu en... kira aku dapat masuk ni otomatik aku ni ada lar kriteria yg dorang cr..hukhuk.... terpulang nak percaya atau x pada result test tu up tu diri sendiri... jangan sampai benda tu yg tentu kan korang.....
so, hari ni aku nak test otak aku ngan cuba ingat apa jadi hari ni... org kata kalau makan maggi cepat lupa... so aku baru makan maggi hari ni lepas beberapa bulan x sentuh.... x suka kot ..haha tapi terdesak da lapar tahap cipan en....ok aku recall balik apa jadi hari ni...
hurmm mula dengan awal hari ini iaitu 12 tgh malam... aku sedang duduk di ruang tamu sambil menjerit tahan sakit akibat bapak aku yg baik hati tolong urut kaki ku yg terpelecot hari tu... sebab aku nak keluar jadi kaki kena maintain..hahha.. then layan korea main game..tengok movie 1 famili... boak dengan imai sampai pukul 4 pagi... then masak maggi... makan ramai2.... again abang aku gondol betul... g picit kaki yg sakit tu..perghhhhhhhhhhh tahniah lah aku ucapkan kaki ku kembali sakit berdenyut2 *drama2 ..dah bantai kenyang semua..tidur lah dengan lena kn pas subuh...huhu buruk perangai betul... eishh ngah tulis diari je ni... patut start dengan 'dear blog aka diari yg bkn diari? ' ...jap2 aku dah lari topik..nampak manusia yg lemah,...otak x mampu fokus lama kat 1 benda... k balik pada point tadi... apa yg aku buat lepas tidur...is mimpi la... mimpi x best... nak tahu apesal...meh aku cerita kat entri ni...ouh banyak je post yg aku xtulis tapi dah tersusun ayat dalam otak nak cerita apa...
after tu siap2... abang yg gondol td x suka dressup aku yg simple lalu suruh aku pakai macam2 baju la... penat betul x menjadi diri sendiri.. so tema baju ialah sporty,... ok lah not bad just aku prefer simple tadi sebab mood nak tu..huhu... ye aku degil kan... eih fokus fokus..... ok2 apa lagi ye hah aku gerak masjid jamek ngan imai... g beli shawl banyak2..huhu... dah tu.. gerak ts cuci mata.. baju oh baju then g tengok pesta komik macam2 cosplay ada...best2... jumpa lah ecah n syu.. then ada syima ngn wan... best rindu nak jumpa dorang.... last2 makan kt kfc... wah sangat sedap ayam kfc..huhu lama gila dah xmakan kfc kot.. ada macam 2bulan sudah...
after that ecah n syu balik.. kitorang gerak g main game kat ts..fun giler kan... ye aku menang main game..ye yeah ye,... hahhaa..setelah mula rasa kaki sakit sangat... terpaksa mati hajat nak gerak mid beli baju sekolah imai... akhirnya balik lah aku ngan imai... ape pun hari ni best... wahhhhh not bad... aku nak bagi score 101% kat diri sendiri lah sebab dapat ingat dengan clear pe jadi hari ni.... huhu.... happy je rini tambah lagi dapat beli but...huhu itu part paling smart.. lainkali aku masuk kan pic but tu... must have kot... tapi lebih pada adik aku punya je..aku mana ada duit nak beli... jadi kong kali kong share ngan adik ler.... mujur siaz kaki lebih kurang... bajet2... :)

No comments: