edisi review restoran untuk warga UPSI 1

 Assalamualaikum & very good morning to all of u,

today i would like to introduce a new restaurant in front of Pintu Timur UPSI.. i forgot the name of that place.. the background is great.. if u wish to had dinner feeling feeling candlelight gitu u may try this reastaurant ok .. haha sudah lah ber-bi ni.. nanti menyampah pulak baca grammar tak semenggah mana ada hati nak typing dalam english languange.. nevermind im trying here.. bak kata pepatah
' buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan,
saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan'

ok mesti budak upsi tahu kedai yg aku nak cerita ni.. ala dulu dorang jual piza n kek je now ada buat masakan panas pulak.. suasana lampu yg malap-malap gitu memang romantik kot..
jadi last tuesday after olah raga class, Wina, Asma and me headed there.. we went there to grab some food coz damn hungry.. btw take note i really fail bout all that past, present and future tense taw.. huhu..
kalau bm senang je.. sudah makan, belum makan atau akan makan.. hah takde pun berubah kat kata kerja..
jadi pupuklah semangat cinta, hargai dan banggakan bahasa kebangsaan kita yaw ^_^

apa pun korang boleh usha kedai ni.. paling aku suka tart buah-buahan yg sangat murah..
kalau kat KL pun harga empat hengget lebih so kira berbaloilah.. ini salah satu benda yg aku rasa Tg. Malim ni jual murah.. makanan dy yg lain ok je.. kenyang pun kenyang tapi kalau tahap aku ni erghh tak mencukupilah .. orang kata baik berhenti sebelum kenyang tapi aku rasa lapar pun tak hilang langsung.. bukan makan tak baca Bismillah.. mungkin memang kuantitinya sikit kot..

betul ke muka aku tak macam Melayu?

so apa yg aku makan hanyalah mi bandung dan air sirap.. sirap dorang bukan sirap yg biasa beli sebotol enam posen tapi yg rasa ros tu.. pastu mi bandungnya buatkan aku tak rasa makan pun padahal habis mi di balon.. dan ni first time aku tak jumpa udang dalam menu ni.. bersyukur aku dapat juga rasa.. suka kuahnya .. jenis aku nak oder mi bandung je kan..


Asma kata dy sengaja buat muka pelik

yg cik ni makan pulak mihun goreng.. dan minum milo ais je.. katanya sedap.. tapi sila tambah sos cili ye.. mintak je kat orang tu.. yela biasa kita memang bubuh sos kan makan benda-benda macamni.. tambah lagi asma kata tak pedas sangat.. so wajib bubuh cili bagi yg suka makan pedas

suka sangat senyuman Wina

Wina bedal nasi goreng kampung kot tapi tak de ikan bilis pulak..haha cumil je en..
 hampir licin juga dy bedal, mungkin faktor dy masih tak makan dari siang.. dan kalau wina boleh nak habiskan nasi tu mesti boleh tahankan menu tu..air laici dy nampak sedap.. eishhhh terliur pulak tiba-tiba teringat kat kafe bitarasiswa UPSI jual air laici epal yg sangat-sangat sedap!!

ini baru tahap makan taw bukan melantak

tata balik dulu :P

itu sahaja.. sebab aku bosan sangat jadi buatlah begini..hehe.. kalau korang ada kedai makan best-best kongsi taw.. lauk apa yg sedap ke.. next ABUYA dan PANTAITIMUR 3.. kedai TEKO EMAS..
dan lain-lain lagi sekitar UPSI..ok mahu pack barang nak pergi kem dah.. aku bakal rindu lappy, bilik ini .. isnin dah gerak KL pulak.. wifi yg sentiasa ditahap excellent ini, aku sudah semestinya rindu kau...

harap perjalanan kitorang selamat... dapat have fun, timba ilmu.. pastu sok budak0budak bas lima ialah orang yg bawa banyak makanan jadi boleh kasi aku sikit..hehe.. paling penting, aku tak kan diserang penyegat kat hutan nanti sebab aku alergik kot nanti kena kalikata.. entah camne eja tapi dahsyat kegatalan satu badan dengan bintik merah gelembung-gelembung all over my skin..
auwwwww GTG peeps.. jaga diri ya.. wa'salam +_*

4 comments:

Imzainieyzulkipli said...

nampak best makanan diatas.
heheehhe

Heidi Shafiq said...

cool la pinggan die kaler hitam.. :)

LehaMY said...

bila baca pasal review makanan nie , membuatkan lapar dalam sejuk2 nie . Hehehhe :D

Mainur Hasnah said...

im - agaklah sedap boleh tahan

heidi - tu la pasal pinggan nak cool je :D

lehaMY - haha cepat2 cari makanan kalau dah lapar