keliru jea?

Assalamualaikum...

aku mula2 tidur macam nak lena bagai kan then dah terjaga terus  x leh sambung tidur.. ok on lappy jap nak check KPM tapi haram xda pape pun .. huh kecewa sikit.. so bukak blog baca blog yg best2... suka tengok blog aku follow speaking..hehe so boleh lah agak2 nak praktis grammar aku kan.. dalam aku tengah on9 ni.. hati aku rasa bersalah kat Cik A ... walaupun kejadian yg berlaku agak2 drama tapi pikir2 ada logiknya dy tidak bersalahkan... patutnya aku x masuk campur dalam hal ni... now aku risau kenapa dy masih x balik lagi... kalau apa2 terjadi macam mana? abah aku selalu pesan kalau nak selamat dalam hidup kena pikir -ve selalu... contohnya kan... kalau nak keluar jalan sorang mesti pikir keburukannya macam nanti orang kacau ke apa so mesti kita x jadi keluarnya dah jimat duit, tenaga & 4 sure keselamatan terjamin...

so aku tengah berkira2 ni ke mana hilangnya Cik A.. aku x nak citer detail kejadian apa tadi sebab macam personal sangat n lagi pun bukan berkisar pasal aku sangat so macam kalau cerita kan kira dah melanggar hak asasi dy pulak... cewahhhhhh :) *wah kagum jap dengan diri sendiri macam ada matang2 sedikit :P
mungkin aku rasa bersalah sebab tidak memberi keputusan yg sepatutnya dan hanya bertindak mendiamkan diri... agak2 tadi aku macam konpius x nak buat apa... adik aku cakap 'angah, kau jangan lembut hati.. pertahan hak kau..' mak pulak cakap 'ouh berani dy nak buli anak mak..' abah pesan gak ' suka hati kau nak buat apa.. yg penting kau x salah pun..' wahhhhhh sangat supportive la family aku ni... terharu saya ^-^

kalau orang yg xtahu citer sebenar mesti bajet ni pasal pakwe la tu gaduh.. hahha xde makna nya aku nak gaduh pasal ni.. aku x suka macam tu.. mungkin aku ni jenis melekat je kat orang kalau dah sayang tapi kalau once aku sedar x de guna lagi nak stick n aku tahu feeling sayang tu lagi bermakna bila kita sanggup lepaskan dy supaya dy tersenyum ikhlas kembali , eventually aku lepas gak dy... eish asal macam lari topik ni? eih mana ada lar masih berkisar pasal tajuk ni gak pe, ada point gak sikit2 tu.. *coverline lebih ..

konflik dalaman yg melanda
otak : Mainur , sila patah balik ke cerita asal.
hati : lah jap r baru nak citer gebang
otak : jangan kelirukan pembaca..elok2 ada nak feel terus hilang mood taw!
hati : ceh, perasan lah kau ada pulak nak baca
otak : mengikut statistik dan logik, ada kemungkinan orang tergoogle dan jumpa entri ni.
hati : la xpela biar panjang meleret sikit citer en?
otak : tidak boleh ok! lagi berapa jam ada kelas kena rehat.
hati : apa kaitan dengan benda alah ni pulak?
otak : dah2 kang tulis panjang bazir masa je.. fokus-fokus..
hati : Ye, saya yg menurut perintah..

dah cukup2 balik citer tadi... ok so ni bukan pasal pakwe atau family... tapi pasal berebut 'keselesaan' antara budak U.. aku tidak terlibat cuma memegang watak sampingan as orang tengah yg sama ada memberi peluang 'keselesaan' pada cik A atau yg lain.. aku xbuat apa2 pun melainkan perhati mereka bersemuka sendiri.. *xpasti matang dan wajar ke tindakan aku ni

p/s : kesian jugak kat dy walau camne pun... :( minta maaf x buat apa2 keputusan tadi :')

No comments: