saya sayang abah saya contest

Assalamualaikum...

kali ini nak cuba nasib join contest yg menarik dari Cik Fariza Fauzi ... contest ini mengkehendaki aku berkongsi perihal abahku.. marilah ramai-ramai join entri ni ya.. untuk suka-suka sahaja... kasi terharu sikit abah korang bila baca entri tu then mesti abah korang akan cakap ' wow, anakku mention pasal aku dalam blog dy lar.. :') ' tak pun 'perghh gua cakap lu, jangan main-main dengan anak gua .. dy tak berat sebelah punya.. ada tulis pasal balak/awek dy kadang-kadang tapi kali ni gua pulak dy enterframe kan.. terbaikk dari ladang !! ' baiklah cukup aku mengarut ini banner contest tersebut, just click sahaja ya..

syarat-syarat comtest ni simple je:
- citer pasal contest ni..
-bagitahu abah punya detail seperti nama, umur dan pekerjaan
-selitkan pic dengan abah n citer pasal pic itu
-tag 3 orang atau lebih..
-follow blog akak manis itu
-tarikh tamat 31 jan dan umum pemenang 1 Feb nanti


this is my story, bagi aku kan *terlebih dulu sori ye membahasakan diri aku baru nampak real sikit tulis..hehe abah aku memang hero aku lar.. bukan sahaja dy bersungguh mencari sesuap nasi bahkan lebih dari sesuap nasi lah kitorang mampu bedal setiap hari.. in fact, aku yg tinggal jauh dari famili hidup lebih selesa and mewah berbanding dorang sebab dy tak nak aku susah-susah fikir soal wang yg penting study dulu.. walaupun bekerja sebagai pemandu lori co wiring dan kadang-kadang terlibat dalam catering bakar daging kambing tapi tetap abah akan luangkan masa hujung minggu bawa kitorang sekeluarga jalan.. :D

so kita masuk ke intipati penting ya, *aku perasan tunggang-langgang citer aku..sori lagi sekali sesi mengenali abahku.. nama dy Meor Ariifin Bin Abdul Hamid dan tahun ini akan berumur 45 tahun.. so, sebagai anak yg memang sayang bapaknya.. dari jauh hanya mampu doakan abah sihat dan happy-happy je ... tapi aku percaya camne susah pun dy, dy tak kan bising atau mengeluh.. sempat buat joke masa kewangan merundum sekalipun sebab bagi dy hidup ni tak perlu pikir benda yg remeh-remeh..
 that's why I LOIKE YOU, DAD!! ^-^

warna fav Incik ABAH -putih-

poyo anak beranak ni :P
saja masukkan dua gambar.. sebabnya suka je nak promote abah aku.. handsome kot dy... insan yg x kedekut dengan senyuman dan amat sayang anak-anaknya... gambar kedua kan gambar aku dengan abah aku.. gambar tersebut diambil pada tarikh 2 Jan 2011.. satu family hantar aku ke UPSI.. masa nak blah tu saja-saja tangkap gambar dulu buat kenangan cause moment seperti ini amat berharga dan patut di rakam dalam gambar kan kan.. so itu sahaja kali ini... tata *-*

p/s : mahu tag Cik Nasuha Salleh dan Cik Tia serta Incik Rafzan :)

7 comments:

fariza fauzi said...

hye saya alien..hehehe

hey thanks join contest akak...
anyway sweet je gmba dgn ur abah <333

good luck taw !

hamzah ian said...

wa,, stylo stylo

chummy_cliche said...

@kak fariza : wcome ..thanks bg sy peluang..psl contest akk lah sy try nak join contest2 lagi jugak..

@hamzah.. try la contest ni jugak.. tp apa yg stylo2 nya?

Ladyulia said...

wah
what a sweet contest
goodluck dear :D

chummy_cliche said...

@ladyulia : thanks.. mencuba nasib je :D

Ladyulia said...

I'll try to understand, its okay if you post in bahasa
joint yaaaaaa :D
thanks
I'm waiting :D

chummy_cliche said...

thank u.. already done...
later i will comment the link to you :)