benda yang camtaek aku rasa

Assalamualaikum..

title agak kasar ke? peduli apa aku.. kata setiap orang ada kebebasan bersuara.. kau boleh je mengeluh takkan aku tak leh... tak boleh ? life memang tak adil sebab tu kena usaha kan.. jadi aku nak juga rebut hak aku dengan meluahkan beberapa benda yang aku rasa camtaek .. kira aku tak suka, annoying gila lembu punya lah.. 

kawan aku kata aku macam budak-budak mudah suka kira selalu gelak benda kecil pun dah happy.. selalunya berkaitan makanan.. so sangat mudah nak happy kan aku.. so kalau ada bend yang buat aku tak puas hati or geram mesti benda tu logik.. hehehe... okay aku listkan beberapa yang camtaek bagi aku.. korang setuju tak..

  • nasi lemak 1.50 takde lauk.. nasi ngan kuah je.. what the hal kan
  • orang main miscall pepagi buta.. ingat aku macam kau tak reti nak tidur
  • mengumpat sambil tunjuk-tunjuk pastu jeling ke arah kita.. kalau ye pun berlakonlah sikit
  • lambat ke kelas sebab bas tunggu kau yg jalan macam model nak naik bas *perasaan menunggu tu seksa
  • tanya soalan pada orang yg bentang dengan niat nak malukan or saja lagak pandai
  • bengang ngan restoran yang setel order orang lain dulu.. tahu tak first come first serve..and aku lapar
  • menyampah dengan orang yang persenda masalah orang lain.. empati beb empati
 so, perkara diatas paling boleh buat hari aku turn off.. tapi dalam beberapa minit aku okay balik.. just point penting.. perkara ni cukup buat kita spend beberapa minit merungut.. eih apsal dia bagi orang lain dulu, padahal kita order.. eih asal dah dekat sejam makanan tak sampai-sampai.. dia baru duduk je dah dapat makanan... kenapa benda tu mahal sangat.. special pulak nasi takde kuah.. kalau jenis kuah sedap takpe.. ni belacan lebih.. eihhh giler kerek mamat tu duk tanya soalan padahal dia dah tahu jawapan..
hah macam tu lah mula membebel.. :)
anyway Alhamdulillah.. aku tak kena lagi orang tanya macam-macam masa aku bentang.. kalau ada pun aku taram je jawapan dengan konfiden yang tinggi.. hahahha.. just kawan-kawan aku yang terkena tu.. memang kesian.. aku cuba ngelak kedai mahal.. kita student kena jimat.. tak berbaloi caj makan mahal tapi haprak takde efek kat emosi, perut dan mana-mana berkenaan..

7 comments:

Amni said...

hahaha.. betul! confident biar tinggi!

Kathy Rospin said...

err..aku suke je soal org ms bentang smpi dorunk x tau nk jwb.. smpi ada clazmate ms last sem mgucap syukur sbb aku x 1 klas dgn dorunk.. ngeh3.. (aku suka pekena bdk laki..lalalala)

Cempaka R.Minta said...

hii cempaka datang

Khuzrin Kamarudin said...

heheee...

Mainur Hasnah said...

@amni : heheheh konfiden tu lebih :)

@kathy : hahhaha kau pedajal orang ye.. eishh2.. hahha laki takpe.. kasi belasah je soklan banyak2..

@cempak : datang dari mana tu..hihi

@khuzrin : eh gelak je?

Khuzrin Kamarudin said...

gelak je la.. hahhaa

Mainur Hasnah said...

@khuzrin : tapi asal gelak.. tak camtaek sangat eh..hahah