bermuka-muka pulak engkau

assalamualaikum..

manusia selalu complain muka bumi ni tak betul.. ada aje masalah...jerebulah panaslah.. sejuk sangat pulak hujan tak henti sampai banjir.. muka bumi kita pun bermuka-muka.. yang belajar geo boleh terang lebih lanjut.. yang jadi isu sekarang ni.. bukan bumi TAPI manusia..

susah tak korang rasa kalau ada manusia jenis bermacam muka ni sekeliling kita.. kalau zaman dulu ada orang munafik.. TAPI now orang bermuka ni menghiasa diri kita.. bukan orang tu bertopeng ke apa atau boleh jelma pelbagai rupa tapi sikapnya yang berubah-ubah-giler hipokrit-tak sedar diri-nak condemn orang lain je..

anda dalam kategori ini? ouchhhhh sakit hati i you... mana ada lah tak mungkin korang dalam kategori ini sebab korang kan manusia yang tersangat jujur.. jenis takde nya makan kawan.. kan kan kan... cuma sekali sekala tanpa sedar korang menempah kategori ini cukup untuk menyakitkan hati seorang rakan..

kenapa tak boleh cakap berbaik? nak juga depan kawan pura-pura dialah member paling boleh dibawa ke syurga mencari cinta.. belakang kawan baru bayang semut menyinggah dekat pun boleh berkecai .. 

sorry to say lah.. aku bukan baik sangat tapi aku ada juga limit.. ada juga kesabaran.. dan kalau aku dalam situassi itu sekalipun.. aku mampu confront depan-depan cakap bebaik.. kalau tak nak dengar.. lantak kaulah.. aku dah buat kerja aku.. TAPI kenapa susah pula kau nak layan begitu.. nak juga cari lubang.. so, malam ni aku saja try macam mana ye rasa hidup orang bermuka ni.. aku sengaja tulis entri ni untuk tengok perasaan orang yang jenis cakap belakang ni macammana..

lah aku bajet hebat mana lah sangat.. dapat rasa gah tapi cuma perkataan LOSER LOSER LOSER je otak aku panculkan... yeahhh sangat LOSER bila kita condemn orang tapi tak pernah tengok salah sendiri.. siapa yang selalu sangat bajet diri tu hebat minta-minta bertaubat.. langit ni tinggi rendah je bhaiii.. awan tu ilusi yan g nyata.. cuma kepulan awan yang nampak jauh...

contohnya semata-mata result cuma beza sikit mana pun dah nak berlagak tahi.. tak semua orang yang dapat result teruk tu bodoh.. mungkin dorang tak cukup usaha atau memang tak berusaha sebab dorang malas... salah dorang sebab malas tapi siapa kau untuk mengherdik dan merendah-rendahkan dorang.. depan bagi kata semangat.. kat belakang macam langsuir cerita seperti kau hero hindustan.. hari ini mungkin kau bagus.. esok lusa siapa tahu... jadi janganlah nak berlagak innocent lepas tu belakang tikam 40 kali.. just be yourself.. tak suka kata tak suka..kan senang.. kejap nak jadi A pastu B.. senang-senang natural sudiiii...

btw sangat menggelabah kalau kau kata itu kan cabaran kenalah terima.. sebab dalam hidup ni benda macam ni tak perlu wujud.. aku tak tolerate dengan layanan berat sebelah dan bermuka-muka .. orang macam ni duri dalam daging.. rosak hidup kalau kawan dengan orang macam tu .. tak setuju? butang pangkah kat skrin ada.. haha.. kan Islam amal dasar sama rata.. all equal in the eye of GOD so nobody different except IMAN yang membezakan kita semua.. kalau pandai mana pun.. perangai haparak.. tata jela wehhhh :D

p/s : my father told me dont layan any bullshit as it always laying around us.. it doesnt worth any attention
p/s/s : dont treat other as your kuli.. nak minta tolong just say teh magic word instead of mengarah.. budi bahasa budaya kita :)
p/s/s/s : entri nak emo je kan kau.. haha macam bangkai.. ~ out, grab food.. bye-bye game and hell-o asignment ^_^

No comments: