boy vs girl

Assalamualaikum..

aku perhatilah kan.. laki dengan perempuan ni ada benda yang memang ketara gila beza nya...
bukan takat fizikal je.. but benda lain pun.. ni normally memang berlaku.. cuma kes terpencil je terkecuali..

laki bila suka someone dia just simpan sendiri.. tapi perempuan pula mesti kawan-kawan dia akan tahu.. bukan perempuan ni kecoh cuma dia suka share.. yang laki ni macam ego kan..

laki tak kan berebut girl.. macam kalau kawan dia ke ke sedara dia suka kat girl yang sama..dia mengalah je.. but girl kalau boleh dia usaha nak takle laki tu..tengok siapa nak.. hasilnya gaduh sesama sendiri sebab jantan.. heishhhhhh macam-macam..

perempuan kalau dah suka seseorang dalam hati dia takkan hilang sampai laki tu buat palat.. tapi laki tak de hal pun dia akan cari orang lain gak.. alasan tak serasi lah bosan lah.. but girl dia takkan mudah cari salah laki.. overall macamni lah...

perempuan punya rasa unsecure tu tinggi bila makin sayang laki.. tapi boy akan konfiden je.. that's why boy macam kisah tak kisah je kalau apa pun sebab dia tahu girl akan tetap cari dia macam mana pun.. girl bukan tak percaya boy tapi dia tak nak tanggung risiko..

perempuan sentiasa rasa tak kena pada diri.. part ni aku salute laki.. kebanyakan dorang high confident.. tapi jadi masalah bila dah giler serabai pun masih bajet good good je.. yang girl akan usaha macam-macam nak kasi ni okay tu puas hati..
perempuan benda simple pun boleh nangis tapi tetap tabah.. cuma cara dia menangis.. while lelaki susah nak nangis tapi sekali dugaan hebat melanda terus terjatuh.. serius aku tak tipu.. ada je yang kena begini.. sebab tu makin ramai yang bunuh diri kalau ada je masalah.. bahaya kan...contoh paling hebat perempuan yang bertarung nyawa gah je walaupun anak yang dikandung lama memang haprak kurang ajar still maknya maintain tabah hadapi..

p/s : ni pendapat je..jangan ada butthurt pulak..

No comments: