Kasih terhalang 3

setibanya Munah di rumah.. dia terus masuk bilik tidur.. dengan baju tak tukar.. kaki tak basuh... tak sedar dia lagi pengotor dari Jenab yang reti juga bubuh krim malam konon nak cantik..

-----------------  5 minit setelah  Munah lelap mata

kring kring kring * deringan telefon

' hello.. ni Mun kan.. U kat mana? why suddenly berhenti kerja?' bicara Jamal setelah Munah jawab telefon..
 Munah mula tak cam tapi dia tengok kat skrin hp tertera nama Jamal the hot very gorgeus and on top of that KAYA.. ye sangat panjang nama yang di save kat contact HP semata-mata nak motivate dirinya agar tak putus asa pada Jamal..

' kenapa diam ni? I buat salah ke? sorry I baru first time kerja.. segan I first s.u I tiba-tiba letak jawatan. orang pandang kecik besar kecik besar je kat I since u takde' terang Jamal dengan lemah lembut..

Munah mula berkata-kata memecah kesunyian.. Munah cepat-cepat ambik chance ni .. ' Jamal, bukan salah U.. I rasa I tak layak jadi s.u U.. lagi pun U dingin je.. I malulah sejak hari I terjatuh atas riba U then U tolak I pulak..' Munah memang terror menipu.. dia yang sengaja jatuhkan diri kat atas jamal.. eishh dasar perempuan miang.. nasib jamal takde feeling.. kang tak memasal kena saman dikatanya buat gangguan seksual ke atas pekerja yang lemah..

'no Mun.. I bukan apa.. I masih tak dapat lupakan Mon.. kekasih lama I..maaf ye.. I hormat U as gadis and pekerja I.. so I takkan ambil kesempatan atas kejadian lepas.. ' wah giler gentleman kan Jamal ni.. sayang Jamal tak berapa nak straight...

Jamal sambung lagi.. ' U tahu masa tu I tak pikir apa langsung.. I terlampau sedih Mun dah tukar jantina jadi gegurl.. tapi dia tinggal kan I.. kenapa dia tak nak terima.. kenapa.. kenapa Mun.. tak cukup ke handsome I ni.. kan kalau dia dah jadi gegurl.. nanti orang takkan persoal cinta kami lagi..' jamal tetiba emo lak..

Mun pulak panas.. dah lah ganggu dian tidur.. pastu cerita pasal orang lain... Mun ada idea... ' eih hello hello tak dengar lah... cakap kuat sikit.. hello.. hellllloo.. Jamal line takde laaa' *cepat-cepat matikan call..

tanpa rasa bersalah.. Munah terus sambung tidur...

lalu cerita ni pun bersambung lagi.....

p/s : takde kerja malam-malam boleh buat cerpen.. part 1 kat sini.. dan part 2 kat sini :) hope korang enjoy.. aku masih belajar lagi ni..

4 comments:

Amni said...

I tak masih dapat lupakan Mon.<<<< i masih tak dapat ke, masih dapat? hohohoho......

Mainur Hasnah said...

ouh ayatnya I masih tak dapat lupakan Mon.. kekasih lama nya... :D

cujie said...

Jamal the hot very gorges and on top of that KAYA!

hahahaha.. memg gempak name die wey!
i like!!

teruskan usaha mai.. update gtaw taw!
huhuhu

Mainur Hasnah said...

hahah Jamal memang handsome dalam imaginasi mai.. orait.. ada idea cuma malas nak menaip lak now