Kasih terhalang 1

Assalamualaikum.. ni percubaan pertama aku buat cerpen dikala kelaparan.. so kalau rajin baca and bagi pendapat okay..

------------------------------------

 pagi itu seperti biasa bagi Jamal. Dia melihat ke arah tingkap biliknya yang berhabuk lalu hati berdetus 'eih mak minah ni. dah bayar gaji bukan nak buat kerja leklok'. Mak Minah.. Mak Minahhhhhhhhhh. Jerit Jamal berulang kali.. terlihat kelibat Mak Minah tergesa-gesa lari ke bilik Jamal.

' ye kenapa Tuan Muda?'. tanya Mak Minah dengan dahi kerut seribu risau anak muda itu akan memakinya lagi.
'eih kau ni tak padan dengan tua kan.. dah bayar gaji tak reti nak buat kerja ke.? tu nampak tingkap berhabuk tak reti nak lap.. aku ni alergik dengan habuk tahu tak.' kata Jamal pada Mak minah sambil menunjuk pada tingkap.. nada tinggi dan nyaring Jamal mungkin akan dianggap kurang ajar pada mata orang lain..

namun anak muda itu sememangnya terdidik dengan cara begitu.. sudah biasa melihat mommy nya memarahi Mak Minah.. daddy Jamal pula tak pernah menegur perbuatan tersebut.. well dalam family ini matlamat menghalalkan cara..

Jamal menaiki kereta bergerak ke pejabat yang disediakan oleh daddy nya khas untuk dia yang baharu pulang dari negara matahari terbit setelah menghabiskan masa berbulan bercuti. Jamal sengaja meminta daddy nya peluang untuk berehat seketika sebelum mula bekerja.. baginya apabila mula bekerja tanggungjawabnya lagi berat. semasa dalam perjalanan dia hanya terfikirkan peristiwa di Jepun .

setibanya di pejabat fikirannya runsing. Jamal hanya duduk melayari internet di pejabat sebesar  rumah setinggan.. al maklumlah anak bos mesti pejabat besar. tambahan lagi kelayakan Jamal menyebabkan orang memandang tinggi padanya.. jangan main-main dia menghabiskan 5 tahun setengah belajar di Kota London untuk menggengam Degree then sambung master dalam bidang pengurusan perniagaan.

sikap Jamal setelah pulang dari Jepun menimbulkan syak wasangka keluarganya. walaupun dulu Jamal seorang yang pendiam tapi setelah pulang ciri itu makin ketara. Jamal tidak lagi berjumpa dengan kawan perempuan seperti dulu. kalau dulu tiap malam dia akan clubbing dengan perempuan yang suka mengikis duit laki muda sepertinya. baginya persetankan semua itu janji dia dapat berhibur. dia tak kisah sekalipun orang hanya mendekatinya kerana dia anak Dato'. jangan silap mungkin Jamal pendiam tapi dia amat sosial dalam hubungan.. nakal juga mamat ni. perempuan selalu terpedaya muka baik perangai haprak macam ni.

segala perubahan ini bukan bermula masa Jamal di Jepun tapi kerana hidup yang bebas di Jepun telah menggalakkan dirinya melakukan sesuatu sehingga dia ketagih. semasa Jamal di London.. dia sering keluar malam untuk membeli makanan. mungkin kekerapan dia dilihat di jalan tersebut membuatkan orang aim dia. pada satu hari, dalam perjalanan pulang ke rumah datang sebuah van yang tiba-tiba berhenti depan Jamal.

van tersebut dipenuhi empat lelaki boleh tahan tough menangkap Jamal.dorang semua  menumbuk dan jamal tanpa segan silu jatuh terpeot kemudian pengsan. keesokannya Jamal sedar dirinya separa bogel dan Jamal berada dalam longkang.. ' arghhh kurang ajar punya mat saleh dah tangkap aku.. campak pulak kat longkang.' bentak hatinya yang marah. kemudian, Jamal sedar bahawa belakangnya sakit. sudah terlambat.. dia rupanya menjadi mangsa mamat cucuk belakang. patutlah lebam-lebam je.

sejak hari itu , Jamal ketagih dengan perbuatan songsang itu.. entah kenap hatinya sering meronta untuk diperlaku sebegitu ganas sehingga dia sengaja berjalan tengah malam seorang diri dengan harapan kejadian begitu berlaku lagi. pada tahun akhir pengajiannya, jamal telah mendapat kekasih warga jepun. ye lelaki yang mempunyai minat songsang itu telah mengajaknya pulang ke tanah air berjumpa keluarga.

Jamal sanggup menipu keluarga untuk bersama Simon atau nama manjanya Mon.. harapan Jamal keluarga Mon dapat berfikiran terbuka merestui hubungan dorang.Mon dan Jamal sering ke bilik air awam yang ada jakuzi dan sauna itu. kerana keluarga Mon belum mengetahui hubungan mereka jadi masa kat bilik air awam je dorang dapat bermanja lucah bagai. yela bilik air sana laki mandi bogel pun takde hal.. begitu terbuka..

'you go ouuuutttt!! never come here you know!' amuk bapa Mon setelah kantoi hubungan songsang Mon dengan Jamal bila tengok gambar cemolot dorang. Mon menangis teriak merayu emaknya memujuk bapa Mon yakni bekas samurai jepun abad ke-20 untuk merestui hubungan tersebut..

tok tok tok * bunyi ketukan pintu..
'masuk' kata jamal kepada setiausahanya Munah sekaligus menghentikan lamunannya terhadap peristiwa beberapa bulan lepas.. walaupun Munah gadis cantik, ayu, gebus tambah-tambah gedik yang amat selalu selak kain konon nak bagi Jamal terpikat.. tapi hati Jamal tetap pada Mon- kasihnya yang terhalang...

the end----------

hahhahahah amacam.. mengarut tak cerpen aku buat ni..?

4 comments:

ahmad endo said...

ko antar je cerpen ko kat mana2...mana tau kenak publish leh pat duit ow...hehehe

Mainur Hasnah said...

hahahha thanks la..
tapi tak layak kot.. yela main2 je ni... kang kena reject sedih.. huhu :)

cujie said...

best2 tp cepat sgt abis!
mau lgi mau lgi...
hehehee :)

Mainur Hasnah said...

hehhe dah ada part2 dah zie.. baca la kalau nak