epilog S

Assalamualaikum..

hari ini selain dari cerpen kasih terhalang ke entah lebih dikira as novel kot sebab ada sambungan pulak tu.. aku akan start cerita secara langsung pasal mamat S.. saja je bosan-bosan lari dari asignment jap then duk angau ..hahhahaa.. bolehlah aku mulakan cerita ye.. epilog S ini berkisar tentang komen overall apa yang terjadi pada S melalui mata kaca G...

S bukan nama sebenar merupakan budak yang entah dari mana muncul tetiba bikin G juga bukan nama sebenar geram giler... nama S diberi sebab kawan-kawan kata dia sepet tapi bagi G huruf S tu stand for sweet.. hahahahha triple sweet kot.. biasalah orang angau mesti puji lebih.. tapi nasib bukan G je rasa macam tu.. kawan-kawan dia pun setuju...

nama G diambil sempena keGEDIKan minah ni terhadap feeling dia sendiri... G yang susah suka orang jadi dia pun confuse betul ke dia dah tertangkap cintan.. walaupun dia pernah couple tapi dah lama dia men-single-kan diri so dia tak tahu feeling dia sekarang ni tahap suka atau minat ke kagum ke apa kejadahnya.. 

mamat S ni bukan dia kenal lama pun.. mungkin boleh kira hampir setahun masuk di institusi pengajian yang sama tapi tak pernah tegur face to face.. nak kata G  pernah tak terfikir dia akan suka atau pernah tak sesekali fikiran tentang S bermain di benak mindanya atau tak.. confirm confirm lah tak kan...

apasal ye G geram ngan S? mungkin sebab G rasa S ni sombong sesangat dengan dia.. bukanlah G nak bajet top semua orang mesti tegur tapi G rasa terang-terang S macam tak perasan pun G ni wujud.. wohooo sedih G.. pengalaman first dia suka orang yang dia tak pernah kenal betul-betul tapi mudah je hati dia terpikat kat S.. and ni first time G suka orang dulu.. and terfikir nak ambik first move supaya dorang leh jadi takat member pun dah puas hati... so agak-agak apa patut G buat ye?

p/s : gedik gila kan si G ni :) jangan menyampah kesian G taw... hahahaha
p/s/s : epilog mean kata-kata penutup pada akhir persembahan lisan atau drama. Biasanya mengandungi komen atau kesimpulan tentang karya berkenaan.

2 comments:

Siti Nur Asilah binti Abdul Wahab, said...

S? haha macam tau je sape orangnya :)

Mainur Hasnah said...

hahhahahha.... tahu ye... :P