gempa bumi di jepun

Assalamualaikum..

rasa ramai tahu mengenai gempa bumi yang telah melanda jepun diikuti dengan tsunami..
harap sangat semua meluangkan sedikit masa berdoa agar orang disana selamat.. tak kira apa agama.. harap angka kematian tak lagi meningkat.. ada yang famili study atau kerja di sana.. mungkin tengah risau.. bagi peminat korea jepun pun mesti duk risau artis faveret dorang cam mana.. apa pun berdoa sesama okay...

dengar kata negara kita pun akan kena tempias.. tapi tak rasa gegaran tadi.. so berjaga-jaga.. kuasa Allah .. btw ni video yang sempat aku ambild ari youtube.. memang rasa menyayat hati tengok.. tak tahulah.. just sedih sebab tengok orang kat sana lari nak selamatkan nyawa.. while kita masa tu sedang sedap tidur, online makan... lupa pada-Nya.. :')



3 comments:

noraim said...

moga² semuanya selamat. insyaALLAH :)

SYAFIQAH / S said...

Allah sedang menguji kita semua

Mainur Hasnah said...

noraim : ye harap2 macam tu la..

syafiqah : betul2.. lagi pun ni petanda kan