life memang unfair

assalamualaikum
ada beberapa perkara dalam hidup yang bagi kita sungguh tak patut.. tapi tetap ada.. tak kan luput dek zaman bak kata orang tua zaman dulu... korang selalu dalam situasai mana?
  1. minat gegilar hardcore tapi takat jamming sesaja bolehlah nak bawa karaoke memang ke laut
  2. bayar tandas mahal tapi haram wangi nya mana bersih lagi lah zero
  3. tiket wayang boleh murah kalau pakai student card tapi lepas pukul 6 tak valid pun
  4. bayar mahal2 nak tengok siaran tapi time hujan je takde
  5. bila team bola faveret kalah habis kena booo
  6. beli aiskrim tengah jalan orang langgar aiskrim entah ke mana terus kempunan balik
  7. berukband download apa je dah keluar warning exceed limit
  8. kawan hadiah baju branded tak dan sehari dua dah koyak
  9. nak hantar asignment save dalam pendrive pastu virus singgah pulak hilang semua
  10. kawan ajak lepak air pulak takde .. kebetulan minyak wangi habis badan tak yah citer bau apa
  11. nak update status kat Fb tak lepas lepas.. si polan laju je share video macam macam
  12. beru lepas putus kapel tahu pulak dia ada pengganti
  13. nak cepat tapi bas pula takde.. lrt berderet orang beratur beli tiket.. awek/bf dah calling calling
  14. jalan depan orang yang kita suka kaki buat hal tersadung tersungkur paling parah masuk longkang
  15. baru kenal tapi dah di cop perampas lah, sombong tak pun gedik miang segalanya kontra
life yang tak adil ni membuatkan hidup nafas semput je... tapi adakah itu bermakna kita perlu give up? memang tak lah kan.... please say nooooo to all -ve thingking .. apakah dunia kiamat sebab life ni tak afdil? takde pulak... masih jalan je manusia selamba adab menghakimi insan lain tanpa rasa bersalah meskipun mereka tahu balasan menanti... ye hidup memang tak adil.. apa kita boleh buat just kunyah telan dan hadam...

walaupun banyak perkara malang berlaku.. orang lain lebih.. asyik kita je kat bawah... heran juga tak berpusing ke roda.. jangan merungut... nanti lagi kecewa.. sudahnya semua tak jalan.. meratapi dan kemudian bangun itu adalah yang terbaik.. ingat kunyah, telan, dan hadam... then hidup akan kental :)

p/s : nak ludah pun boleh.. ambik mana yang sihat je .. hahaha

2 comments:

Anna Syue Fashion House said...

Nice blog.. tak bosan baca blog u. Keep it up dear!!!! Hilang jgk bosan i...heeee =)

Mainur Hasnah said...

thanks.. hihi.. :)