majulah sukan untuk negara? haha

assalamualaikum...

apa pentingnya sukan untuk negara kita? dapat emas je boleh kasi pangkat dato? macam tu? then negara jadi femes sebab asyik menang je? boleh jadi industri perlancongan dari aspek sukan sebab main golf kat negara kita lagi murah dari negara yang takde padang tu? then duit pun belambak abis kat pembangunan lagi?

aku tak rasa sukan boleh majukan negara.. sebab apa guna fasiliti kelas pertama tapi minda masih di takuk lama? untuk apa semua canggih tu hebat ni tapi orang luar yang punya.. brand memang cantik... brand sendiri tapi isi dalam ? import luar... pakai coach luar... pemain import lah apa lah... bukan aku berfikiran negatif.. cuma aku tak setuju dengan slogan ni..

 kalau bersukan untuk dapatkan kesihatan yang baik aku terima... kalau kita sihat.. memang of coz negara ni terkeluar dari senarai banyak betul rakyatnya yang obes.. nama baik kat situ.. cara hidup pemakanan kita orang takkan lagi pandang kecik besar je.. negar luar kata kita heaven sebab makanan macam macam tapi datang dengan pakej rakyatnya banyak penyakit... pasal apa..? malas nak bersukan..

kalau rajin sukan.. of coz kita jadi cergas.. sihat dah extra faedah.. penyakit malas pun dapat dibendung.. orang yang bersukan ni disiplin mesti tinggi.. jadi mutu negara pun meningkat,... dah orang duk pentingkan kesihatan.. dapat release tension takde murung murung metsi produktiviti naik.. kemajuan ditingkatkan...

jadi yang penting kat sini.. tingkatkan kesihatan demi negara kot lagi sesuai..hahahhaha.. kalau nak pakai slogan asal.. kenalah rakyat kita ni rajin bersukan.. bukan takat nak pikir pulun emas.. seminggu dua bangga pastu dah takde apa.. :)

korang camne? ni pendapat je... :D

2 comments:

EJA said...

hihi..sangt setuju tu..bdan sihat otak pun cergas..

Mainur Hasnah said...

yeahhhhh... hihi.. badan cergas otak cerdas :)