penyakit manusia

Assalamualaikum..

selama ni aku ingat aku dah cukup sihat.. rupa-rupanya aku ada satu penyakit.. yang aku sendiri tak tahu ubatnya macam mana.. nak jumpa doctor pun tak leh rawat.. aku tahu pasal ni pun.. masa aku jelajah blog Engku Sofea.. 

aku jumpa gambar ni....

a = lack
lexis = word
thymos = emotions

 Alexithymia is a relatively new term which means the inability to express feelings with words. The medical research coming under this term is showing what a lot of us already knew: If you can't express your feelings with words, you are going to have a lot of problems!

and u are one of people have it if you have below simptoms..

- find it difficult to talk about your own emotions;
- be perceived by others as excessively logical, or unsentimental without being unfriendly;
- be perplexed by other people's emotional reactions;
- give pedantic and long-winded answers to practical questions;
- make personal decisions according to principles rather than feelings;
- suffer occasional inexplicable physiological disturbances such as palpitations, stomach ache, or hot flushes. 
 
 
yea.. aku memang ada masalah nak luahkan  rasa suka ke sayang aku kat orang..
kalau aku marah pun aku tak reti nak cakap dah.. aku just pendam dalam hati.. mungkin lebih baik begini..
aku dah mula simpan rasa ni sendiri.. tapi aku takde sampai tahap sakit ni lagi..

mungkin cure untuk kurang rasa yakin diri ni.. aku boleh jumpa kaunselor or aku just perlukan teman berbual.. cerita segala masalah atau keriangan.. blog mungkin bukan medium sesuai untuk mencanang cerita.. nanti jadi lain pula..

btw, aku keliru.. perlu ke aku biarkan feeling ni.. aku takut aku makin suka dia..
tapi aku nak fokus mana penting.. dan aku tahu aku just tepuk sebelah tangan.. rasa syok juga macam ni.. tapi nasib cemburu tu tak wujud lagi.. cuma aku nak sangat borak dengan dia.. tengok muka dia.. arghhh sudah habis aku cerita dalam ni.. tapi dia takkan tahu pun.. rahsia ni akan kekal untuk aku..

dia takkan tahu dialah orang yang aku entah macam mana boleh suka.. hahah pelik betul bab bab ni..
tapi aku suka.. rasa macam entahlah.. borak dengan member dekat tantang feeling menyukai orang yang tak suka kita.. hahhaha.. ye sangat sengal.. tapi tak pe la...
see i manage to push away that sickness and be able to confess my feeling.. at first i was shy to confess it infront of my friends.. because i thought they would laugh.. me myselft not assure about this.. then they tell me i like him because i look so happy when mention his name :)

btw mr. S.. u so sweet.. i love your smile.. and your joke never fail to make me laugh..
i hope we can be friend.. because i know im nothing to u..
anyway please away from me while i trying to focus in study.. you make it so hard.. hahaha..

sudah angau pulak :D

2 comments:

Alexandriana Alia said...

sabar2, feeling camni kengkadang syok gak, dulu masa i blaja kat UM, pun ada minat sum1 diam2, suka tengok dia tapi segan nak kasitau kawan2.

tapi tu kenangan je, tapi feel camtu best, seyes.

Mainur Hasnah said...

hahaha betul2.. buat kita m'hargai someone.. btw apa jadi alst nya?