universal

Assalamualaikum..

seperti entri sebelum ni.. dah ku mention.. aku ni jenis universal punya orang.. mana2 pun layan.. bukan bermakna aku atas pagar.. ke tamak semua nak..tapi tu lah pendirian aku.. untuk terima seadanya apa jenis pun.. universal selalu berlaku dalam pemilihan lagu..

aku rasa tak semua genre rock tu best.. ada yang kong kali kong je.. macam tu gak punk ke jiwang karat meleh je.. so semuanya aku pukul rata dengan minat semua genre.. BUT aku akan tapis mana boleh telinga aku layan.. and mulut aku mampu merapu sama..aku tak suka nak judge eih orang layan rap ni selekeh lah apa ke.. sebab setiap genre ada style masing-masing.. kalau semua dah sama.. celah mana nak feel beza tu ye idak... setiap genre ada seninya sendiri..

universal dalam pemilihan makanan.. kemampuan untuk makan adalah nikmat hidup.. jadi buat apa memilih makanan? janji halal sudahlah.. kalau jenis makanan cina boleh makan.. bedal je.. gua cakap lu terbaik wehhh certain makanan cina ni.. makanan korea and jepun perghhhhhhhhhhh sedap.. cuma satu je.. mahal la kalau kat negara kita ni nak beli... aku akan tepis mindset makanan tu busuk la, pahit ke apa.. dah ada mulut.. makan jela.. janji kenyang kan... nak memilih sangat bukan boleh.. 

universal dalam style.. haha ada pulak ye orang macam aku ni berstyle? hahaha.. jap nak tergelak sebentar fikir.. okay mungkin maksud aku cara dressup.. aku akan pakai ikut mood.. tak pernah rancang esok nak pakai ni lah tu ke.. sejam sebelum nak keluar.. aku akan bangun siap.. selalunya masa nak pergi kuliah ke jenjalan lah.. time tu baru ada feel nak bersiap.. apa jadah plan awal-awal.. kalau bersiap masa nak keluar baru eksaited mesti terjua habis nak cepat siap.. takde lengah-lengah masa.. in time confirm kau akan gerak dan sampai ke destinasi.. so, aku memang akan pakai apa baju pun tak kiralah baju kurung ke.. jenis nak ke pejabat atau konon ke taman bunga.. tapi takde lah pakai aksesori kalah mak datin atau jenis tak cukup kain.. try not to be like that :)

next universal would be choice of place.. aku tak kisah ceruk mana di hantar.. janji ada makanan.. kalau member ajak hang.. lantak lah mana pun.. janji lagi murah lagi bagus.. 

actually aku jenis tak memilih.. sebab penat jadi orang yang memilih.. kena ada guideline tersendiri dalam hidup.. nak tu tak leh.. nak ni lagi tak lepas.. sangat loser pulak kalau kita sendiri kongkong diri sendiri..
orang tak pernah kisah kita nak macam mana.. so buat apa ikut orang kan.. takde pulak dorang hak nak maki kalau kita tak sekepala dengan dorang.. kalau dorang buat macam tu.. something wrong somewhere i gues.. k lah bubye.. :)

p/s : aku tak tahu korang paham tak apa aku merapu..buat2 paham jela

No comments: