memori di kz

assalamualaikum..

tetiba rasa sebak ditambah dengan sakit kepala akibat terhantuk.. jadi agak tak betul now.. mudah-mudahan exam last petang ni leh jawab walau sikit.. tapi now dah ada alasan kukuh tak leh jawab dengan baik.. hahahah.. okay balik pada point asal.. tadi parent aku datang , kitorang pindah-pindah barang ke rumah sewa.. almaklumlah tak mohon kolej.. jadi lepas pindah terus pergi makan.. jadi agak ngantuk juga ni.. nak tidur takut terbabas exam..

esok, hari last aku tinggal kolej.. rasa berat juga nak tinggal kolej sebabnya dua sem ni.. best juga walaupun macam-macam masalah timbul.. kenal dengan ramai orang.. terlibat dengan pelbagai aktiviti.. semua tu sedikit sebanyak mematangkan aku.. thanks member2 yg banyak tolong aku masa kat kz ni.. housemate aku lagi-lagi roomate yang banyak bersabar dengan aku yang pemalas.. hihi.. so tak nak banyak cerita .. ni gambar dari kenangan lepas kat kz.. :)

otw nak g kelas

jumpa kawan kat kafe

lepak kat tepi bukit

latih koir

setel asimen

makan makan makan

testing baju korporat

tq sebab aku ada korang <3


gerak psr malam

semak kat dinner blok lain

ok ni dinner blok sendiri

balik kz

open day kz

keluar dengan housemate

duk seharian on9

discussion .. malas rotate

jenjalan.. pun malas rotate.. agak2 ni siapa?  
dorang ni member yg aku pungut dapat sepanjang aku kat kz.. ada belambak lg pic.. tapi ni antara yg aku suka.. thanks korang.. sori atas salah silpa.. moga kita semua berjaya 1 hr nanti.. insyaallah.. tc :D

penting untuk kau tahu

assalamualaikum..

ada beberapa amanat aku nak kongsi before aku menidurkan diri...

first, aku tak kisah pun orang tahu aku suka kau.. seyes aku tak kisah.. aku tak peduli pun market jatuh.. eishh jangan pandang aku kecik besar.. aku ada gak peminat.. haha *perasan kalau aku malu orang tahu tentu-tentu aku tak share pun hal aku suka kau kat blog ni...

second, aku tak suka sangat orang yg tak reti jaga amanat.. girl biasalah mesti akan kongsi dengan bff dia pasal dia suka siapa.. tapi kan aku tak bagitahu pun bff aku yg kat indon now or kat gmi... aku terkilan bila aku open rahsia sebab rasa percaya and timbal balik dia share something dengan aku.. aku lagi harap aku sendiri bagitahu dari orang sampaikan.. jenis aku yg suka bercakap pun aku tahu jaga rahsia orang

third, stubborn tu dalam kamus hidup aku.. kengkawan n famili aku pernah cakap.. kelemahan aku cuma tiga .. DEGIL GILER, PEMALAS n aku SENANG PERCAYA ORANG... jadi aku mudah kena pijak.. aku degil nak ikut apa aku nak buat.. sebab aku pentingkan mood aku macam mana.. adventure tak adventure something tu.. jadi aku selalu memilih jalan yg berisiko dan even orang dah nasihat gila babun jangan menyusahkan diri.. still aku buat jugak..

fourth, ye malas tadi.. kalau datang malas aku semua pun tak jadi.. kalau rajin eloklah beberapa hari aku gunapakai semangat untuk buat segala macam benda.. sebab aku jenis malas.. benda ni screw up hidup aku kot.. aku tak kan study, tapi aku degil pilih kos yang memerlukan aku study.. lagi pun sekali aku malas memang aku malas gilalah.. kalau aku dah malas layan orang itu sangat pelik.. patut korang balik tengok cermin and pikir apa yg korang buat sampai orang yg macam aku ni malas layan korang..

fifth, aku kaki bebel.. macam-macam aku boleh bualkan.. dan aku bukan jenis sombong or penyegan.. sebab aku sempoi *konfiden je ngaku .. dengan cikgu pun umpama member takde nya istilah pijak semut tak mati.. tapi kalau aku jadi segan tu.. nak cakap pun macam lidah kelu semacam .. kompem korang ni sangat umphhhh.. hahaha.. mustahil kot untuk buat aku segan.. jatuh pun aku takde hal..ini kan borak giler kamceng.. jadi mr, S, kau ni something betul la

sixth, jujur .. aku tak baik mana tapi aku memang jujur.. nak harap aku cakap something yg memuji or jadi kaki kipas susah mati.. sori lah.. aku jenis appreaciate things so ada benda aku rasa wow memang aku up.. dan kalau ada tak kena aku akan tegur.. sebab aku rasa better dari aku tipu korang macam cakap mekap kau sangatlah cantik padahal comot semacam .. aku lagi rela kau terasa hati dengan aku cakap jujur dari orang lain cakap belakang kutuk kau macam-macam.. and kalau aku cakap itu, maka itulah dia.. aku bukan jenis tersirat punya orang.. takde makna kalau bosan,lapar aku nak cakap best betul and kenyang gila.. harapan jela..

sekian... itu sahaja.. wah tak sah kalau aku tak mengamuk kat blog.. eh? mengamuk? maksud aku membebel  .. aku rasa most of us agree dengan aku kot.. hahaha *konfiden lagi mesti korang lagi suka orang jujur dari mimpi yang membunuh.. bukankah lagi baik kalau kita pangkah orang yang tak reti hormat privasi orang dari kita simpan nanti jadi nanah...? fikir-fikirkan :)

gemuruh

Assalamualaikum

ada beberapa benda yang buat aku gemuruh gila. tahu kan gemuruh tu apa.. untuk lagi memahami entri ni silalah nyanyi lagu F.T gemuruh lallalala~ ok sudah paham? meskipun tiada kaitan tapi boleh paham juga gemuruh tak gemuruhnya aku ni..
 
#bila aku dalam dewan exam.. aku akan jadi gila gemuruh kalau paper obj. pastu tempat pun tertutup macam dewan, cermin tinted tak dapat nak tenang emosi melihat awan ke pokok.. yg nampak keliling orang yg busy menjawab exam.. jadi aku sebolehnya cepat jawab paper dan terus keluar dewan.. lagi duk lama lagi aku semak-semak pastu dup dap makin kuat.. makanya hari ni tak dan 20min aku dah keluar dewan.

#bila nak jumpa orang.. sebenarnya aku takde masalah ni tapi kelmarin aku jadi semacam, tak tentu arah.. padahal jumpa dia je pun.. dulu masa g dating takde hal nak pakai apa, kisah tak kisah je.. tapi bila keluar ngan mamat aku suka kelmarin kelam kabut and jadi segan pulak.. aduyai itu rare aku segan? haha *facepalm

#malam before exam.. sehingga ke time exam.. jadi gemuruh sebab tahu diri tak study kan.. dah cuak.. padan muka.. jadi nak kurang gemuruh aku akan layan movie, blog.. gemuruh aku buatkan aku sakit perut, cepat lapar dan anti dengan buku.. haha.. pelik sikit kat situ, orang patut study lah kan.. tapi aku melihat pentingnya aku isi perut , dengar lagu dulu before exam.. people watching time ni best.. leh tengok manusia lain membelek buku.. i wish i were them sooooo skema heee

jadinya, korang ada cara tak atasi gemuruh ni? gemuruh aku ni kira gedik sikit.. semua simptom sama.. dup dap lebih.. macam tak tentu arah.. nak cepat tapi errr masih lambat-lambat.. okay aku sekarang tengah gemuruh lik sebab lagi sejam exam dan aku masih kat rumah tak siap... sakit perut lak.. hahhaa.. so tahap aku membebel secara membabi buta ni tinggi juga..

bye-bye ex(s)

assalamualaikum..

before ni aku pernah post entri surat utk ex aku kat sini.. well disebabkan aku terlalu lapang.. tak tahu nak study apa untuk paper sok.. jadi aku nak kongsi point aku pasal ex .. dalam konteks ni.. ex merujuk pada bekas kekasih korang.. patutnya ada kempen dalam dunia ni yang pakai slogan 'HELLO NEW LIFE.. GET TO MOVE ON SO BYE-BYE EX(S) !!'

sebabnya simple je, why at the first place korang tinggal kan dia atau dia tinggalkan korang.. sebab tu juga korang never ever should continue that relationship.. sebab apakah bodohnya korang kalau dah tahu perangai dia haprak gila.. jumpa orang lain je terus ignore korang gila babun padahal dia ajak korang date.. see that kind of person should never exist.. haha dan kalau korang yang tinggalkan dia dulu.. patutnya tak payah sambung gak.. nak tahu kenapa?

sebab tolonglah lepaskan dia.. jangan kasi hidup dia merana.. lagipun masa korang pasang lain dulu korang tak pernah hargai perasaan dia.. dan korang for sure tak sayang dia banyak pun sebab kalau ye mesti korang tak kan pasang lain.. tak payah guna alasan mungkin ni jodoh kita jumpa again so patut kita hargai bla bla.. bullshit semua tu.. pisang yang berbuah dua kali sangat rare ok.. so jangan mimpi hubungan yg terputus tu akan jadi same again macam dulu..

korang akan ungkit salah masing-masing.. dan dalam diam tanpa korang sedar mesti punya korang akan terdetik.. eih masa kitorang putus dulu dia pernah kapel kan.. apalah agaknya dia pernah buat .. yg akhirnya bawa pada jeles tak tentu pasal dan kemungkinan world war 3 akan meletus pulak.. ex ni harus dipangkah .. kalau sebab masa putus dulu sangat tak munasabah.. lainlah korang lost contact sebab pindah rumah, zaman pulak masa tu tak wujud hp bagai ni.. or terpaksa putus sebab famili tak restui.. now nak sambung sebab dah berjaya bukti anda hebat dan ur life cool giler..

sebagai kawan yg baik, jangan ngengada nak psiko member terima si polan atau back up polan tu.. sebab korang mungkin tak paham trauma yg dia alami masa kapel dulu.. haha.. tapi kalau nama kawan baik mesti korang akan tolong member jauhi polan kan kan.. just letak tempat korang dalam posisi orang tu.. bukankah sangat bodoh kapel balik dengan orang camtaek gila? 

yes people does change.. but not all deserve a second chance.. kalau dia pernah buat sekali, tak rasa benda tu mungkin berulang lagi? dah lah mula-mula nak baikkan hati masa clash dah payah..  inikan lagi nak terima lagi sekali? it is so hard to forget even we forgive and to build another trust is a wayyyyyy NO NO.. so bye bye ex(s).. and hello mista :)

p/s : toksah duk kenang ex korang ya.. mungkin dengan buka ruang utk yg br akan bagi rasa lagi masyukkk :)

sebelum & selepas kenal

assalamualaikum

aku tetap aku.. sebelum atau selepas orang kenal, kawan dengan aku.. dorang je rasa aku lain.. yela aku pegang kata-kata tak kenal maka tak cinta dah kenal macam celaka.. aishhhh ayat.. haha.. aku ni memang jenis macam ni.. orang yang tak kenal boleh kata aku macam-macam tapi bila dah kenal ternyata statement dorang before ni amatlah salah.. jauh beza sesangat..

sebelum kenal dorang rasa aku ni
#sombong - sebab aku buat hal sendiri.. tak peduli orang lain well aku ni lone ranger juga kadang2

#macam berdiet je - nampak macam aku tak suka makan.. tak beli makanan.. padahal dalam beg belambak jajan, hari-hari stok roti mahu ada..

#skema - sebab selalu lepak library.. nampak aku bawa beg ada laptop.. keluar rumah awal balik malam konon study.. dorang pkir aku pandai gila sebab kata-kata aku menampakkan aku jenis baca maklumat.. orang yg suka baca buku

#gedik - haha.. entah dorang pikir aku camni.. aku rasa dorang jeles je tu.. hikhik.. ada kata aku mencapap sebab aku dengan cara aku then kompem aku menonjol en.. tu part paling kelakar.. 

#kemas - ntah sebab macam style kot kalau pakai kat sini stok baju-baju ada.. padahal kat kl benda tu biasa je.. pakai shawl pun kira normal kat kl.. nampak aku sangat kemas kot , ayu je jalan.. pirahhh itu semua dusta belaka.. sebab dorang tak tengok aku jalan pakai seluar and pakai baju kurung.. aku anti iron-iron baju

#unik - cara aku pikir or style aku hadapi hidup aku ni.. aku manage hidup dengan pemikiran aku sendiri.. tak ikut flow orang.. entah tak paham sungguh dorang ni pikir camne..

dah kenal pulak
#jenis tarak betul - sengih-sengih macam kerang busuk.. tak nak pakai ayat selipar koyak!! huhu

#peramah - banyak cakap.. minah non stop bebel.. dorang harap sangat aku memang pemalu, pendiam etc

#sangat kuat makan - kalau korang rasa duit tak cukup jangan ajak aku lepak.. hihi entah macammana nanti korang kesian punya aku muka seposen lapar.. dan time tu korang sure rasa berbaloi belanja aku tanpa sedar just untuk tengok aku eksaited makan.. hahaha.. btw thanks kwn2 yg selalu belanja aku makan.. sob sob terharu :')

#pelajar yg rebel - tak dengar cakap, concentration dalam kelas mudah tersasar.. tak suka salin nota.. suka suki nak tidur je zzzz pastu bangun-bangun je cari makanan.. selalu sangat datang paling punctual lah kan kan.. aku suka membaca tu betul tapi baca blog, komik, info am pasal psikologi, kesihatan yg tiada kaitan dengan study aku.. sekian :)

#pelik - ye perkataan yg tepat menggambarkan diri aku kot.. haha.. aku tak nak banyak komen tapi aku sendiri pun rasa aku pelik.. apatah lagi orang lain kan.. tapi aku tak ngaku.. kah kah kah

#sempoi - aku ni jenis slumber je.. nak gelak ke apa.. janji aku happy.. tak kisah pe orang cakap.. as long aku tak kacau dorang kan.. tapi bab gedik tu .. yela tu.. aku gedik dengan kawan-kawan aku.. apa ada hal bukan dengan laki kau kan.. hahaha... dengan girl gedik.. well its normal.. :P

itu je kot.. aku pun tak tahu.. aku main taram je ni.. hahaha.. saja je nak menaip .. sangat bosan.. aku tak de mood lagi nak study.. esok kot sebab lusa dah exam.. jadi aku nak cari mood ni.. well something happen today.. i mean beberapa hari ni benda baik berlaku kot.. alhamdulillah.. happy sebab ada kawan-kawan disisi.. tak rasa nak share detail dengan korang.. dan rasa korang pun tak nak tahu apa benda alah yang jadi tu.. kan kan .. k chow :)

serbanistas seketika + jiwang?

menitis embus kala selimut balut anggota
amalan entah ke mana dunia malap dipenuhi dosa
ingatan pada agama amat kurangnya
ngelat ceramah agama tabiat manusia
umpama amal jariah tak sepenting dunia
rumah dah kata pergi kubur kata sila

suasana hidup bebas dinikmati
undangan malaikat tidak peduli
kata nista dihembur pasti
angkuh syaitan menepati janji

mentari tetap menyinar segenap bumi
ombak masih menghempas tepian pantai
hembusan angin terus melekakan hati
dengari kuasa kebesaran Illahi

azan subuh berkumandang dihening hari
zohor ke asar tidak lagi diabai
ubah hati hitam demi diri sendiri
angkat kaki saf solat dipenuhi
nur yang malap boleh ceria kembali

p/s : mr. S kalau kau baca.. ada mesej untuk kau dalam ayat ni.. hihi :)
p/s : thanks sebab kau just kau :D

masyarakat bawahan

Assalamualaikum.. hyep short update... 
bagi aku masyarakat bawahan ini ialah mereka yang...

hidup kat ceruk kota tak dipeduli..
empat tahun sekali baru dilawat orang besar..
kerja pagi petang masih tak mampu beli honda..
kena bayar tol lalu bandar rasa terbeban..
bersaing dengan pendatang asing..

cukup bulan curi kabel sambung letrik sebab tnb potong..
padahal kompeni besar takde hal pun hutang berjuta..
lari dari road block sebab takde insuran..
melepak kedai mamak berjam order air sekali je..
simpan cawan mekdi sebab lainkali boleh on9 free..

tak hina tapi selalu dikeji malas usaha..
padahal ditindas sistem yang berat sebelah..
cukup bulan gaji berhabis bayar hutang..
tak paham kenapa ekonomi menekan..
sedang sering disogok cerita negara maju..

ok aku tak  tahu korang paham tak apa motif entri ni.. sebenarnya nak cakap masyarakat bawahan ni.. walaupun orang kata taraf miskin hanya mereka yg gaji bawah 500 ratus tapi kan orang yg bergaji riban lebih kurang 2,3K pun tak mampu survive hidup.. asyik dikejar pemiutang.. sana sini kena bayar.. tapi hasilnya hampeh.. bukan mengkritik tapi cuma sangat tak paham.. 

kenapa dan mengapa yang miskin terus miskin while kaya sangatlah kaya.. yang mampu berbelanja dalam satu malam beratus riban .. sedang mereka yang kadang merempat sanggup tunggu kepsi buang sisa makanan untuk bawa pada keluarga yg kempunan.. dan ada yang sangat daif tak tahu nak percaya pihak mana.. takut-takut disumbat dalam sebab menyuara pendapat.. 

hurm macam sensitif lak isu ni.. ok lah nak beransur.. lagipun dah janji short update.. 
hahahhaa k papai masyarakat bawahan... opsss :)

blur - entri personal warning ayat boleh muntah

Assalamualaikum..

biasalah kan umur tengah nak naik ni.. hormon macam-macam.. feeling unstable je..
sebenarnya aku tengah blur.. sebetulnya apa aku rasa now.. aku tak tahu la yg aku ni suka ke,minat. kagum or apa je la en.. cuma setelah dianalisis aku mendapati aku sedang mengalami beberapa simptom .. cewahh ada gaya doktor tak cakap.. hahaha

#caring pulak kat dia - well aku memang jenis take care kat orang.. ehem aku baik kan.. tapi entah jadi risau lak kalau dia sakit ke tak makan.. padahal bukan aku ada kaitan pun ngan hidup dia..

#nak tatap muka - erm jangan salah paham bukan gatai eh.. sudah tentu salah sama sekali.. cuma entah tak tahu kenapa aku nak usha muka dia.. lagi-lagi nak tengok dia senyum.. hihi..

#teringat kat dia- ada benda yang terjadi kadang-kadang ingatkan aku kat dia.. aku tak de pun pikir.. betul.. aku tak pikir langsung *muka sungguh tapi tetiba je teringat dia.. arghh sudah ni bukan angau kan kan..

#suka borak ngan dia - actually tak tau la celah mana aku dapat idea nak borak.. sebab takde langsung pun persamaan kitorang kot.. eh yeke? well dia tak layan korea, aku tak sokong club dia yang kalah tu.. haha.. ye aku tahu.. aku kan peramah.. hikhik.. 

#rasa dia baik - ye dia jenis yg respek org.. at least tu persepsi aku pada dia.. atas beberapa sebab aku nampak dia baik.. walaupun ayat nak poyo tapi sangat kelakar.. n dia good enough utk gurl out there chase him.. cepat takle dia.. kang korang rugi.. melepas jejaka sweet ni nyesal korang..

sebab benda kat atas ni lah.. aku suka sangat kacau dia.. ada simptom lain kot yg sangat aishhhhhhh.. boleh pulak aku senyum sensorang.. hahhaha.. sebab dia tu sangat kelakar ok.. entah lah gaya dia kot.. setuju tak setuju tak laki memang comel kan bila segan.. hahaha.. tu hobi aku now.. kacau dia..

dan semua ni buatkan aku blur.. awat eh aku camni.. aku sebenarnya blur sebab lama sangat takde feeling camni.. so aku tak tahu sebetulnya aku ditahap mana.. tapi yang pasti perasaan yang ada ni buat aku kuat.. for the first time in my life.. seronok gila rasa ni.. tak terbeban pun.. kawan ngan crush kita best weh... dia special dalam hati aku.. and aku ikhlas suka dia jadi aku wish dia akan bahagia selalu.. amin :)

bila dapat bf/gf yang gila korea/jepun

Assalamualaikum..

penangan cerita korea ngan jepun ni makin meluas.. almaklumlah banyak laki-laki hot dan perempuan gojes kat sana.. tak kira da buat surgery ke tak.. dorang memang terbaikk.. filem ke drama korea n jepun memang best.. tak bosan jalan cerita dorang.. ada variasi.. cerita seram, sadis atau happy-happy semua memang menyentuh jiwa.. 

sampaikan orang yang layan sanggup berjaga lewat malam semata-mata nak habis tengok.. sanggup biar laptop on berjam-jam demi nak download cerita-cerita ni.. juga boleh terbina hubungan kawan sebab masing-masing layan citer tu dan topik berkisar pasal hal tu.. ditambah dengan kerajinan berjumpa member demi nak ambik citer sangatlah dikagumi..

jadi kepada yang dapat awek atau balak yang memang kaki layan citer korea ngan jepun ni korang kena paham beberapa benda.. atau kiranya rules yang perlu dipatuhi sebenarnya.. silalah take note kalau tak nak abam sayam atau cewek ayu korang tu melepas...

#kalau dia ngah layan citer tu tak payah duk mesej, calling2 bagai.. bagilah dia space.. sama macam laki layan bola ngan game & gurl outing dengan girls kan tak boleh kacau..

#jangan duk suruh dia pilih cerita tu atau korang.. sebelum dia kapel pun dia dah layan benda tu.. apa hak nak suruh dia tinggalkan minat dia.. sama macam laki tak suka girl suruh stop merokok and girl pulak tabiat bersiap yang tak leh dipisahkan

#pupuk minat korang kat benda alah tu .. kan bagus..sesama layan jadi tak de mana pihak sakit hati.. ada extra topik nak bual nanti.. korang pun akan jadi paham asal dia fanatik gila korea/jepun

#jangan duk kutuk citer tu.. sensetep tau..haha yela macam dia hormat korang suka kartun atau jenis kaki melepak tak ingat balik rumah.. macam tu juga korang patut respek minat dia.. korang pun tak suka benda tu jadi kompem korang akan rasa tak best ke apa .. just keep that opinion for youself ok

#toksah jeles sangatlah.. ada yang sampai bangkit isu.. benda kecik pun nak tacink ke abang oi , akak oi.. memanglah korang penting lagi dari cerita tu tapi dia nak juga rilek rilek layan citer korea/jepun..bukannya dia gatai ngorat jiran sebelah rumah.. dia duk bebaik lepak sensorang or dengan member layan cite tu je pun

so itu saja nak dibebel.. chow dulu.. pandai-pandai lah adab gf/bf korang.. aku salute orang yang tak layan cite ni tapi pandai nak handle hubungan korang.. toksah duk kalut macam end of world kalau pasangan asyik layan citer korea/jepun.. just think the other way around.. think +ve kan bagus kan kan.. :)

Kasih terhalang 5

'oi Jenab.. Jenabbb.. mana kau hah? - puas Munah teriak memanggil-manggil Jenab.. mahu ada jugak seharian dia tunggu depan rumah Jenab.. lalu mak cik sebelah rumah sambil berkemban menyiram pokok bunga..

'Mak cik, tumpang tanya.. apakah mak cik tahu mana Jenab menghilang diri?' wahhh kemas sungguh ayat Munah ada pulak ciri menantu bagus.. kalau mak cik tu ada anak laki kompem Munah dapat.. 'la ekau tak tau ke Jenab kat ospital.. dia eksidenn ..'

Munah sungguh tak percaya.. ' biar betul mak cik ni.. saya baru jumpa dia beberapa hari lepas.. kenapa dia eksiden pula?' mak cik tu dengan kerek nya menjawab ' eih ekau ni banyak tanya pasaipa.. aku dah cakap camtu camtu lah .. kata-kata aku boleh dengo percaya pun bole.. dia lari dek polis kejo pastu motor abam sayam  Jardi mak cik langgo  .. tak sengaja..'

ini lagi membuatkan Munah ragu-ragu akan hal itu.. mustahil .. melihat pada Munah yang sukar menerima kenyataan nampak juga dia sayang si Jenab yang kaki kikis tu.. ' er ok anggap saja saya percaya kata mak cik tapi kenapa polis kerja dia? jawab mak cik jawab'

'kawan kau tu bomoh palsu yang polis duk cari-cari.. dia banyak tipu orang.. nyamar tua kasi ubat guna-guna konon.. orang yang jumpa dia bongek gak.. bajet boleh dapat laki kaya letewwww' arghhh kata-kata mak cik tu buat Munah sentap.. dalam seminit dua dia berfikir.. baru dia sedar Jenab menipu dia.. 'Cis, tak guna punya kawan sanggup kau tipu aku yg dari kecik main masak-masak sesama.. takpe lah mak cik.. terima kasih ya..'

mak cik tu berlalu sambil menjeling.. bebel mak cik tu sorang sorang.. ' eih kacau je pompuan tu.. aku nak nyiram pokok pun susah.. patutnya moto abam sayam Jardi lalu bawa karpet... boleh mengorat.. melepas melepas'

Munah segera start enjin kereta menuju balai polis.. dia nak kemuka dakwaan ke atas jenab.. tapi bila pikir balik malu lah pulaksss kan kan.. Munah batal niat then terus ke Koler Lompoh jumpa jamal.. dia nak minta kerja balik.. duit dah abis di-ngap jenab.. ubat tak jalan jalan.. apeee pun tak blee..

------------------------------

depan lif kompeni Jamal.. Munah berkebaya nyonya warna kelabu + merah.. perghh mantap.. macam biasa angin sepoi bahasa lalu sesekali kainnya terbelah.. berdiri laki disebelahnya mata meliar.. laki yang lebih kurang muka 30an, berbaju segak dari Forbes dipadankan dengan seluar jeans Levi and kasut Obermain handmade dari jerman menegurnya.. ' ehem cik.. awak ni kerja sini ke? saya sesat ni..'

Munah yang tidak melihat laki tu sebab sibuk mencari hp dalam beg jawab endah tak endah ' lebih kurang macam tu la.. kalau sesat tanya pak guard nanti dorang tolong..' tapi apabila bau minyak wangi hugo boss mamat tu meresap ke hidung Munah.. dia segera terpikir.. 'eih ni minyak wangi paling mahal yang dua ratus lebih ni.. kompem orang kaya.. '

laki tersebut terus senyum dan menampakkan lesung pipit yang ditambah dagu lekuk.. wa bagitahu lu mesti cair punyalah........

----------------------- bersambung

orang cakap

Assalamualaikum

ni aku nak kongsi apa orang cakap kat aku.. kalau tak betul tu salah orang tu lah bukan salah aku.. kalau korang rasa mengena tu mungkin sebab ada penambahbaikan dari pihak aku.. keh keh keh.. apa eh orang cakap kat aku? ouh yela dorang nasihat ke apa entah.. eih mengarut je cakap bab cintan ni dengan aku.. aku kan innocent mana paham semua-semua tu.. haha *muka blushing ada juga dorang cakap pasal kengkawan, life etc.. eih ingat girl ni cuma borak pasal laki je ke.. perasannnnn haktuihhhh.. girls baiklah mana cakap sal laki ni.. baik betul kan kan..

#jangan suka kat orang yg tak suka kita - aku kata boleh pulak kita tahan feeling sendiri? boleh eh paksa nak suka mana-mana? aku tak rasa perasaan SUKA ORANG tu boleh dicipta untuk jenis orang kita nak

#terima je kalau orang dah suka - ouh jangan ni menyeksa diri kalau kita tak suka orang tu.. atas dasar simpati? ni buatkan orang tu lagi terluka.. then atas sebab dia mesti sayang kita lebih? tak de gerenti untuk tu..

#hope for loser- hope make me stronger and when i fall it keeps me higher.. hoping too much doesnt mean u are loser is just that u believe in yourself.. well because im not that type of person surely i never hope anything like that .. i dont believe rainbow will always appear after rain..

#feeling will easily fade away - this totally wrong.. aku jenis percaya orang tapi tak kan terima orang tu senang camtu je.. kalau dah suka aku simpan sampai bila-bila.. masa dan kejadian paling sadis akan tentu kan hilang tak feel tu.. sebab tu, aku masih ingat lagi kawan2 lama walaupun lebih 6,7 tahun tak jumpa..huhu

#sayang diri sendiri lebih dari orang lain - ouh fyi, im tryin ni.. berjaya dah ni.. haha.. ada beberapa benda sebagai bukti.. utamakan game, makan, tidur lebih dari orang lain.. haha tapi kan aku tak utamakan study lebih dari aktiviti takde pekdah tu.. so diragui sedikit hal ini..

#toksah duk ingat lah dia - aishh jeles pulak aku ingat dia.. haha nak buat macam mana aku punya ingatan boleh tahan bagus gak bab-bab ingat ni.. tak nak ingat but somehow few thing remind me of him such as rain, word ngek,gedik,sweet,lampi.. marah mak dia suka suki panggil anak dia camtu

#lembut sangat tu pasal orang pijak kepala - terkejut tak terkejut tak? aku macam kasar-kasar ni kawan-kawan leh kata lembut.. maksud dia lembut kat hati.. fulamak anda nampak tu ciri calon bini yang baik.. hihi.. yela kengkawan aku memang ingat ayat ni tapi er tapi aku tak mampu defend diri aku dalam bab friendship ni..

#percaya atau tak karma tu wujud - dorang tak maksudkan karma macam kepercayan orang hindu, bagi dorang karma ni macam hari ni kau jumpa duit sepuluh hengget kau pulang kat owner dia.. esok lusa ke tulat tetiba orang bagi kau sepuluh hengget.. dan kalau kau menipu orang kompem balasan menanti kau ialah kau ditipu kaw kaw punya.. setiap benda ada timbal balik.. what u do, u get back.. and u deserve it..

baiklah sudah tengahari.. sebagai manusia yang sihat, aku nak bekpes dulu.. eloklah kegiatan online fb dimulakan.. adalah dipahamkan aku bukan kutu babun yang cuma seharian lepak dalam bilik.. aku bersosial gak.. connect with people through fb lagi tau .. urban kan urban gilak.. bagus betul ! chalooo

p/s : aku tak nak kau suka aku pasal aku suka kau tapi pasal suka aku ialah aku :)

HB bff and lil sista

Assalamualaikum

hari ni.. hari penting.. sebabnya dua orang penting dalam hidup aku punya birthday... sorang namanya wani.. lagi sorang Sue.. dua-dua gorgeus dan kiut.. suka sangat lah... untuk korang dua.. thanks sebab kasi aku ruang dalam hidup.. bagi aku happy, dari takde mood jadi ceria gila.. share macam-macam...

happy birthday ya...

sue - sis harap sue akan terus tabah dalam hadapi masalah.. kejar cita2 insyaallah akan dapat rezeki dalam reka2 baju ni.. layan je hidup.. selalu senyum okay sweetie


wani - aku doakan kau terbaiklah dalam hidup.. study leklok.. kita grad sama-sama 2014 nanti ok.. selalu happy happy... TOKSAH peduli benda ngek.. hihi


korang.. muah muah.. salam rindu dari aku... ada masa kita lepak ok.. take care.. :)
i heart both of u.. sangat-sangat rindu moment lepak dulu :D
tata xoxo

saya sayang diri saya, sekian

ASSALAMUALAIKUM

ever heard of this line? learn to appreciate what u have, before time make u appreciate what u had :)
yes.. kita kena terima realitinya itu yang kita ada sekarang dan jangan duk kejar benda tak pasti.. kalau letak harapan tinggi sangat nanti kecewa.. tak salah mengharap cuma elakkan dari abai benda sedia ada.. aku tak nafikan termasuk aku sendiri gak ada je kurang sikit menghargai apa aku ada.. sikit je tau... haha bila dah takde benda tu baharu sibuk nak pikir.. menyesal tak sudah.. dan benda tu boleh kata menghantui kita..

orang sekarang tak nampak mana yang patut dibuat.. selalu je buat keputusan masa emo jadi benda tu kompem kompem la tak rasional kan.. aku ingat lagi sebulan yang lepas dunia blog kecoh cerita pasal budak try bunuh diri kat KB.. aku bukan berlagak wah aku agung gila sebab aku masih pikir rasional masa ex aku rilek je pasang banyak depan mata sendiri tapi bila aku mula kawan dengan laki dia jadi unsecure dan tinggalkan aku.. ouh tahniah ye budak anda sangat matang.. haha cuma apa aku tahu jangan pasal cinta kita siakan nyawa yang tak ternilai.. 

mak bapak kita deserve melihat masa depan kita cemerlang gila before apa-apa kejadian yg boleh mencabut nyawa sendiri sekalipun.. tak rasa bersalah ke dorang besarkan kita begitu baik tapi arang yang kita calit pada muka dorang.. so every moment yang ada hargai dorang and tunjuk yang kita mampu jadi anak baik :) bukanlah kita kena ada duit 5 juta dalam bank atau pakai kereta rolls royce tu kira hebat cuma dengan jadi anak yang ingat nak calling2 parent, ajak makan sama, hormat & doa dorang leklok ..

mau sejuk juga hati dorang kan kan kan.. jangan jadi macam aku sangat, asyik lepak ngan member.. aku ni boleh tahan kaki lepak, kalau balik cuti je macam-macam undangan , reunion bla bla kena attend.. kalah artis uolss.. sebab tu jarang balik rumah, sama je pun.. dari dorang sakit ht, baik aku stay kat U ni study leklok sikit.. belajar merindui n hargai dorang sepenuh hati.. pesanan dari penaja - hargailah famili kita sebelum kehilangan dorang sebab dorang tak kan abai kita... kecuali dorang lepaskan kita untuk belajar kenal dunia.. O_o

dengan yakinnya aku kata, aku dah makin sayang diri aku.. lagipun sebelum sayang orang of coz kena sayang diri sendiri dulu.. then, aku sayang famili aku sangat !! ouh ya, aku pun sayang kawan-kawan, jiran tetangga, lecterur(s) dan mana-mana pihak berkenaan sebab space hati aku besar sekarang.. dah upgrade ruang special untuk korang.. ok sekarang bagitahu terharu tak terharu tak? *muka teruja

btw, who the heck kata ♥ at first sight tak wujud? tipu je tu semua.. wujudlah.. kalau tak, tak kan parent aku terus jatuh cinta kat aku masa mula2 aku merengek.. dan siapa kata ♥ tanpa melihat atau kenal ke dating tu tak wujud.. meh aku sekeh.. ada la.. kita percaya tuhan itu wujud meskipun kadangkala kita lalai.. kita cinta akan-Nya tanpa sedar setelah mengetahui kebesaran-Nya.. makanya, hargai semua-semua yg ada depan mata now +_*

p/s : insan yg cemerlang datang dari hati yg kenyang~lalalallaa

diskriminasi lagi-lagi racist

Assalamualaikum

semua orang pernah buat ni.. kita tak mampu nafikan.. tanpa kita sedar kita pernah buat.. itu bukan kira kau innocent cuma kau tak pandai beza je baik buruk lagi dan secara kita sedar kita lakukan.. ye kita kejam.. konsep yang aku nak guna pakai hari ni.. kita semua macam satu roda.. yang ada banyak lapisan warna.. yet kita tak boleh berpisah dan masih tak boleh asimilasi.. sebab perbezaan ketara so kita just boleh adapt dengan situasi ni je :D


kenapa? sebab kita tak terlepas dari sikap menghakimi orang dari segi paras rupa, harta, style bla bla bla.. sejauh mana kita buat tu menentukan level kita.. macam kita diskriminasi kat rupa paras.. masuk restoran , nak pilih port boleh usha ramai orang.. tapi tengok kat sebelah meja ada orang selekeh ke muka sememeh terus tak jadi.. konon takut tak de selera makan la tu.. duhh sengal gila kalau ada fikir camtu.. cermin diri sendiri dulu lah der.. eh jap ni diskriminasi ke memilih..?

okay contoh lainlah, bila awek yang ambik order cun.. ayat bukan main.. aik bang nak order ke nak menggatal ni.. stock saja buat lambat-lambat supaya boleh tatap muka si gadis lama-lama.. kalau mak cik yang ambik order.. haram pandang muka pun tak nak.. tak dan 5 saat dah cakap teh o ais satu nasi goreng seafood satu sambil mata pandang tv yang disediakan..

perempuan pun hebat juga mendiskriminasi laki.. bila yang mengoratnya laki kurang ensem level kunyah ais tak habis  je buat donno.. time tu lah konon suci, tak layan laki.. ouh sori i takde fon, i tak sukalah couple.. tetiba laki muka macam Edward Cullen datang ye awak kenapa nak kenal ke.. erm kita kenal hati budi dululah.. sebagai permulaan jom tukar emel fb.. *angkat2 kening 
eh siapa ngorat siapa ni.. haha.. penangan laki ensem memang powerrrrr

diskriminasi paling aku emo sekali bila jurujual yang layan kita entah pape sebab dressup kita tak se-up mana.. sedarlah awak makan gaji kalau tak layan customer bebaik, bankrup kedai.. diskriminasi perempuan pula? aku tak memandang perempuan tu patut lebih dari laki kang naik kepala pula perempuan cuma hak seperti nak belajar, berjumpa kawan baik itu perlu diberi.. gila apa nak duduk rumah 24jam.. paling anti orang cakap perempuan belajar tinggi mana pun last-last duduk dapur juga.. ingatlah perempuan satu hari nanti akan beranak.. laki dia busy kerja tugas dia jaga anak dan dia perlu ada ilmu untuk mendidik anak.. jadi beri dia peluang belajar juga.. bukan setakat mengisi perut laki sampai boroi :)

racist-nya manusia tambah-tambah dengan orang kulit hitam.. semua nak dicop penjenayah.. bahayalah tatap muka dorang kang kena bomoh.. eih dorang tu jenis ambil kesempatan.. kalau omputih je.. wah welkam welkam to mesia.. how r u.. nice to meet u etc.. ayat stock nak kaki kipas je..
tak sedar pula dorang tu bukan hebat mana pun, jenis menindas kita pakai kapitalisme.. ada kat sini yang jenis takut nak share air dengan orang lain kaum? ouh dengan laki takpe pula minum secawan dengan bangsa lain macam-macam alasan bagi padahal sejantina tu..

bab pemakanan memang isu.. kedai mata sepet je spot ada 'baby' dan orang yang masuk semua murtad.. what theee eishh tahu tak sayur yang dorang sediakan sangat fresh, roti yang dibuat lembut.. mi dia.. perghhh.. kalau masuk kedai orang sendiri bukan condemn tapi menyatakan kebanyakannya sayur mati segan hidup tak mau lah.. macam-macam spekulasi timbul kata dorang bubuh ini itu.. nasib aku tak terima bulat-bulat dan kaji, dorang tak de pun buat tu semua, kalau tak takkan JAKIM senang-senang bagi cop HALAL.. tu amanah orang Islam kat depa.. takkan depa sanggup tanggung dosa.. lagi satu yang pekerja melayu belambak je kerja situ.. takde hal pun.. dorang pun mesti tahu beza Halal Haram kan kan kan..

so kat sini aku pun mendiskriminasi orang yang suka diskriminasi orang lain.. aku pandang orang macam tu kecik besar kecik besar je.. well dulu aku racist juga sebab terikut pertuanan melayu.. bila belajar sejarah.. sedarlah kita pun menumpang dan semua orang memang sama je.. dalam sesetengah benda diskriminasi dan rasis tu perlu sebagai mekanisme bela diri tapi tak payah melampau sampai jejas hubungan sesama ummah..

p/s : edward cullen dalam vampire fulamak.. haha ok bai
update- p/s/s : baca entri bujal diskriminasi dengan tuhan kat sini..

welcome to my life

Assalamualaikum..

i always feel like life knock me out.. everything turn upside down.. seems it hard to accept the reality even facing it misearable enough.. if u ask how my life been ? the answer is i used to sing out loud simple plan song  ' Welcome To My Life' and 'Shut Up' because of  the lyrics .. the tune interesting but most important the song tell how my life.. when i want to be alone.. just to think what to do or how it gonna be someday..


i hope everything will be alright.. because i knew life never easy and God never promise it will be easy but God give us strength to fulfill our destiny.. what goes around comes around and u deserve it if u work for it..
i hope God will blast all of us.. cause i dont want mumbling alone anymore.. sitting there watch the sky alone.. 
pretty matured process all this time.. and it will help me through difficulties in life :) hopefully amin

p/s : ok i lie about something.. I still sing that song because my life is still the same :')

mr. hati batu

Assalamualaikum..

dalam keadaan ini.. aku harap sangat kau terus hati batu.. supaya kau tak mudah terasa apa aku cakap.. and kau tak kan rasa segan dengan aku.. well mungkin ada kot.. aku pun segan ngan kau apatah lagi kau yang takde feeling kat aku.. haha.. 

kalau kau bukan lagi hati batu, nanti kau akan langgar kata-kata kau buat tak tahu je pas aku confess ritu.. nanti tak jadi kawanlah kita.. nanti malam-malam gilalah sunyi takde orang aku nak berbalah.. nak kacau.. nak dengar penipuan-penipuan yang sungguh tak le adab yet funny nak mamp. sampai aku tergelak dan roomate dah pandang semacam.. 

well aku akan hilang seorang lagi member yang ideanya cukup bernas.. at least bila aku tanya pendapat kau boleh tahan juga jawapan kau.. sungguh masuk akal.. so sedap betul kalau orang macam kau ada disisi time lepak kedai mamak.. haha.. apa lagi.. moh la belanja aku makan.. *muka penuh harapan

kukuh tak alasan aku kasi ni? ngek gila kan alasannya.. ouh btw ngek tu macam sengal.. aku tak anggap ngek tu pecahan kata bongek tapi just a word that sound interesting to me.. ye aku memang ngek sebab boleh pula batal tidur sebab hati aku dah rasa semacam ni.. arghh sudah.. hope kau betul betul tak marah aku selang 5 minit je kata kau ngek.. tengok muka yang innocent ni.. *angkat-angkat kening
sumpah kau bukan ngek.. dan yang ngek sekarang ni aku lah kot sebab leh bantai suka lebih-lebih ni... *dush diri sendiri...

k lah mr. ht batu.. teruslah kau online.. and aku promise.. aku akan kurangkan kacau kau.. harap-harap begitulah.. apa pun tak boleeee.. lagi satu geli tak geli tak kalau aku cakap.. 'kalau nak marah aku jangan marah lama-lama nanti aku rindu...' hahhahaha jap sekeh pale sendiri miang betei..  so study smart mr. hati batu aka mr. Sweet ..

p/s : kenapa aku rasa semacam ni?

happy birthday cik zie

Assalamualaikum..

wahai si gadis tembam, selamat menyambut ulang tahun yang ke **.. well umur adalah rahsia setiap perempuan.. aku pun tak paham kenapa orang kata begitu.. so Cik Zie.. aku mendoakan kau.. sihat selalu.. panjang umur, murah rezeki ya.. kau kena happy selalu tau.. jangan sedih-sedih.. lantaklah orang nak kata apa janji kau tak kacau hidup orang sudah... be happy always disamping orang tersayang..
dia suka main peace peace
bila nak hang lagi yunk?
sempena ulang tahun kau ni..aku menjemput khas kumpulan dari luar negara untuk nyanyikan kau lagu...


dengar banyak kali tau.. penat aku import ni.. er bukan berkira cuma nak kau tahu betapa aku sayang kat kau.. hikhik... okay take care dear... again all the best in life.. may our friendship last forever... muahhhhh :)

benda paling ku menyampah kat blog

assalamualaikum...

aku nak condemn beberapa benda ni.... haha.. ni lah kerja aku masa lapang.. kerja tak berbayar mengkritik benda aku tengok.. di sini aku merasa perlunya aku condemn.. sebab aku hipokrit pun tak guna.. cewahhh.. jadi macam biasa.. telah aku rajinkan diri untuk list kan nya.. kalau korang ada buat beberapa benda ni.. paham-paham lah why aku follow blog korang tapi aku tak rajin nak komen atau aku dah pun unfollow blog korang.. buat semak dashboard aku je.. hihi... kepada blog yang masih aku follow.. thumbs up ye.. korang  nya blog memang sedap otak aku makan.. korang patut bangga ada reader yang macam aku.. kuang3

  • blog yg belambak gila widget - tenet aku laju macam lamborgini pun lem gila nak loading entri kome
  • content entah pape tapi title gila punya menarik - contoh tajuk 'kenapa nasi cepat basi' tapi content 'pic(s) dating tak ingat pastu dah sampai rumah baru ingat nasi tak makan.. eh? apa kaitan??? contoh tau contoh.... :P
  • entri copy paste.. dunia blog ni jenis tempat memupuk orang menghargai penulisan orang lain.. kalau ye pun nak copy paste.. link kan balik.. aku tak suka ada je blogger yang copy entri berilmiah gila dan mengaku semua tu dia taip.. perghh kesian gila kat penaip hempas pulas asalnya..
  • cerita nak lucah je.. asyik gosip-gosip.. memanglah hak masing-masing nak menulis.. tapi kau tau tak pembaca mudah terpengaruh.. kalau macam blog terbang tinggi2 yang lucah tapi lawak atau video afiqsays yang memang lucah tapi ada motif takpe juga.. ce bagi cite yang boleh buat otak ni berfikir.. aku sugest korang baca F.O.A dan sarkasis lah kasi up level ... hikhik sedap aku kutuk blogger..
  • pengomen yang suka bebenar komen 'ai first..' 'yeahh pertama yang komen'.. ni bukan tempat berlumba siapa dulu.. yang penting kau paham idak content penulis.. kadanga-kadang baca idak tapi dan dan je komen kat situ... tipikal komentar
  • blogger yang jenis menulis bahasa entah pape.. nak kata bi bukan.. bm ye tapi tapi errr.. tak paham aku .. nak rojak bahasa pun agak-agaklah.. bahasa eww dan adik beradiknya sungguh ku pangkah
  • dan akhir sekali amat ku rasa erhhh nyampah nyampah nyampah.. balik balik entri follower berapa, dan mana-mana yang bersifat riak.. sensitif tau perkataan follower tu.. ni readers kot.. orang yang jenis suka membaca, yang nak menepis fakta rakyat mesia just baca setengah halaman setahun dan orang yang suka buang masa er bukan baik hati membaca entri korang sebagai tanda penghargaan diatas kesudian menghabis masa berjam ngadap laptop update entri.. hahaha..

okay... hahhaha baru ku puas.. puas meng-conderm.. tengok aku rojak juga bahasa.. paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.. hahahha memang takde kerja.. k babai

kaki tidur

Assalamualaikum

dengan tulus ikhlas, muka yang suci aku mengaku aku memang kaki tidur.. kalau bab tidur ni.. boleh dikatakan aku mengamalkan tabiat baby.. tidur stok nak lebih 8 jam kalau boleh.. tu biasa berlaku siang tapi kalau malam.. haram nak tidur... asyik berjaga well imsomnia kot.. ada baik juga aku tidur ni.. walaupun memang bazir masa aku sebab buang gitu je..

sekurangnya masa aku tidur.. aku bebas dari sebarang gangguan perasaan.. emosi tak stabil tu semua boleh blah.. cuma mungkin time dapat mimpi entah pape memang BATAL betei tidur aku.. haha dan dapat juga aku kurang dosa kot.. takde aku mengumpat, memaki orang atau apa-apa yang boleh dibuat masa berjaga.. jimat duit juga ni.. sebab tak rasa lapar..

masalah satu.. mata aku sudah macam panda..takpelah think +ve +ve.. panda comel pe... okay jadi tu bukan masalah... masalah lain pulak.. kau dah sia kan masa bernilai yang boleh digunapakai untuk study.. eih bukan kau tapi aku.. kalau aku leh menahan nafsu dari 24 jam tidak bercakap tentang benda entah pape kan bagus.. ouh lupa aku manusia yang mana mungkin lari dari buat kesalahan... *mekanisme bela diri

boleh juga marah kalau tak dapat tidur
oleh sebab aku begitu suka tidur.. aku boleh tibai tidur dimana-mana je.. dan aku tak peduli orang lain.. kalau perlu time kelas aku tidur.. aku mesti akan tidur juga.. dari aku menahan mata tak fokus gak.. baik aku tidur.. then bila jaga mesti fresh terus dapat menyegarkan diri untuk kelas seterusnya.. orang kata kita perlu korbankan sesuatu untuk dapat lebih baik.. hahahah.... jadi kalau masa exam aku rasa memang tak leh menulis.. aku akan tidur lima minit kot.. insyaallah bila jaga ingat juga nota-nota yang hilang tu.. tapi masalah kalau tersedap tidur masa exam.. :)

ok tu je nak bebel.. takde motif betul citer pasal ni.. mungkin sebab berapa hari ni asyik lajak tidur sampai tak terhirau exam.. sori exam.. i promise i will love u more next time.. sleeping is just a nice habit when someone tension aite? so forgive me... hahahah gilak juga ni... kalaulah exam dengan aku memang sebati kan bagus.. babai kaki tidur yang lagi gilak tidur dari aku..

quotes and love

Assalamualaikum

i would like to share some of my favourite quote.. i like the words because it reflect my past, thing that resemble my experience now and most of it i just like the meaning.. :) btw, it more to love quotes and it give me motivation quite lot..

-----past-----
 #I cried today... not because I miss you... or even wanted you... but because I realized I'm gonna be all right without you. - it just a matter of time right?

#If you don't love me at my worst then you don't deserve me at my best. - surely u must accept me then i would do the same thing and respect u.

#The hardest thing about knowing you don't love me  is that you spent so much time pretending that you did. - it is better u tell the truth even it hurt a lot.

#I wish I saved all the tears I cried for you so I could fucking drown you in them. - babai my past, i hope im not that stupid to pray u will be listed again in my future.

---now---
#Wanting him is hard to forget, loving him is hard to regret, losing him is hard to accept, but even with all the hurt I've felt, letting go is the most painful yet. - yes i like him and even with my effort trying to forget this feeling, his appereance conquer my mind. :)

#For a few minutes you made me feel as though I actually mean something - yes this for my friend and him.. i thought i am somebody in your life but i was wrong.

#I've convinced everyone else that I don't like you and that I don't love you anymore. Now all I need to do is convince myself. - it would be great if it so action were easier than talk

----future---
#It hurts to see someone you love ignoring you, it also hurts to see that he doesn't feel your love. But it hurts even more to know that he loves you too, and just doesn't want you to know. - i hope his like me. hope kill someone loser like me.. am i too greedy to wish something like this?

well, when a girl talks too much about that certain boy it;s either she likes him or she really likes him! haha
ohmaigahhhh who the hell are u boy.. see u distracting me again... ok bye..

orang kg vs org bandar

Assalamualaikum..

warning pertama, kalau rasa panas pungkoq (butthurt) baca entri ni sila tekan butang pangkah di skrin anda.. warning kedua, entri ni entri pendapat yang memang saja cari pasal dengan bias menyokong pihak tertentu..
warning ketiga, mungkin entri ni panjang dan terbabas sekejap sekejap..

dimulakan bicara dengan lafaz hi uolss, hari ni nak point out pasal budak bandar dan kampung.. istilah budak bandar disini ialah mereka yang stay dan membesar kat area maju, ada banyak infrastruktur, keliling rumah bangunan pencakar langit.. manakala budak kampung pula mereka yang tinggal kat area pedalaman, kawasan yang kalau musim tengkujuh je rumah banjir.. nak dikira area rumah keliling sawah tak pun ladang kelapa sawit.. sesekali jalan baru terserempak bangunan itupun balai raya..

nampak tak bezanya? buka mata luas-luas dan kasi paham otak korang agaknya kehidupan macam mana budak bandar dan kampung ni ada.. ada orang suka suki je akan kata hidup bandar mewah, membazir, sosial etc.. TETTTTTT salah.. mungkin gaya hidup beza tapi taraf mewah ke apa tu belakang cerita.. tak semuanya sama depend juga latarbelakang orang tu macam mana kan kan.. ada beberapa benda yang memang versus gila..

kemahiran komunikasi - pada adab berbahasa aku rate sama level.. ada je budak kg yang cakap poyo nak mamp. dan budak bandar tak kurang dengan kesopanan yang tidak ternampak langsung sebab bajet kaya..

kalau pasal B.I - majoriti budak KL boleh cakap B.I walaupun tinggal kat area setinggan sebab kemestian nak kerja kat shopping complex yang ramai pengunjung omputih jadi nak tak nak belajar basic.. tapi kat kg? lagi-lagi area pedalaman susah nak dengar orang speaking kat sana.. jadi kalau kat U, muet dorang banyak yang 1.. sori this may sound harsh but it is true.. bagi aku mungkin kurang kesedaran berbahasa. dan banyak mentaliti -ve seperti kalau member cakap B.I je kira poyo

tahap kecergasan - okay mungkin hidup kg mencabar so banyak kerja yang perlu banting tulang dah pun dorang buat.. tapi aku lihat ada juga effort org bandar utk sama level bab ni.. dorang join kem yang kena masuk hutan pe semua, join macam-macam sukan jenis takraw sampai ke golf kriket, ragbi just name it.. kalau org kg jadah apa nak buat kem masuk hutan kalau rumah pun dah area pedalaman.. ni refer tu budak kg area semenanjung.. kalau borneo sana, memang dorang lasak.. takat pacat lintah tu takde hal lah.. siap lambai-lambai lagi..

dalam bab ni aku rasa equal je sebab aku sendiri tinggal bandar dan balik kg tengok takde beza pun dengan dorang.. takat main lombong, panjat bukit ke apa ramai budak bandar tak pernah miss.. dorang lagilah merempat 3,4 pagi melilau kat jalan .. hidup macam orang takde rumah.. ahhaha opsss.. sementara budak kg banyak kerja di kawasan panas, asyik berpeluh.. orang bandar pula urban kerja sales pun kat shopping complex ye idak.. shame on u orang bandar tak mencabar pulak.. sebagai orang bandar, melihat ramai tak ramai pulak obes kan jadi equal lah tu,.. masing-masing jenis cergas.. at least kerja ada juga kat stor panjat tinggi-tinggi susun kotak.. hahaha

makanan? orang kampung sangat tak cerewet.. segala macam ulam dibedalnya.. lagi-lagi senang boleh tanam depan rumah.. well sebilangan orang bandar yang pure bandar memilih.. nak fresh , makan tak sah sebulan sekali tak jejak mekdi, kepsi, big aple.. nak spageti je, piza la.. entah membazir betul orang bandar ni..

gaya hidup mereka pula? orang kg bangun sangat awal dan tidur pun awal.. aku pernah follow balik kg kawan kat kelantan.. bangun stok awal, bekpes awal, lunch then makan petang pastu dinner pun awal.. tidur memanglah awal.. see mana tak sihat duk kg makan pastu tidur teratur.. kedai menjelang maghrib banyak tutup dah.. mungkin juga sebab sana kos hidup rendah barang murah jadi makan sedap-sedap je..masing-masing ada tanah sendiri TAPI orang bandar pula bab bangun sangat cemerlang.. orang yang pergi kerja pun bagun pukul berapa entah, dah balik malam lambat kan.. makan tak tentu.. sebab kadang mahal murah je harga.. kedai pula stock bukak sampai lewat malam.. dah tu ada juga yang jenis pukul 10 malam baru buka sampai subuh utk penggemar overnite bersama member..

dating? kalau orang bandar di shopping complex.. mereka di kg kat mana? tu kena tanya budak 3gp.. haha.. gurau kasar ke? maksud aku dorang selalu lepak kat bendang.. hihi.. entah aku tak sure sebab tak pernah dating kat kg.. yang aku tahu orang bandar memang selalu dating kot sebab takde siapa peduli nak banding ngan kg.. baru jalan sama walaupun jarak sedepa dah orang pandang semacam.. kawan aku bagitahu memang dia tak pernah dating kecuali dia ngan balak dia pergi ke bandar..

tu je kot.. malas nak bahas lebih-lebih.. lapar lah menaip ni... okay tension dah dibuang.. 
nak tidur untuk exam jap lagi... akhir kata, apa pun kategori kita.. jangan pandang rendah kat satu sama lain.. semuanya manusia.. yang sama takde beza taraf just beza amal kita.. jadi tak kiralah budak bandar lembik ke manja atau budak kg sangat lah rempit sebab sesuka hati bawa motor takde lesen tak pakai topi keledar mentang-mentang takde tol macam kat bandar.. semua sama je.. well yang penting sendiri mahu ingat majukan diri sendiri untuk compete each other in a good way.. peace no war.. :)

p/s : jangan jadi ABU kalau masuk bandar, dan jaga adab bila masuk kg supaya orang tak pandang jelik :P

cara-cara menghabiskan masa before exam mula

Assalamualaikum

lagi berapa jam exam nak mula.. jadi eloklah kita buat beberapa cara ni...
  • call parent.. minta berkat.. huhu.. sebenarnya nak lepas rindu...
  • minta maaf pada orang.. jangan pasal sakit hati orang tu menahan kita dari menjawab dengan baik..
  • tengok movie.. kasi mood stabil sikit tapi toksah cerite asyik non stop gelak.. kalau perut sakit aku tak tanggung.. lagi 1 orang kata kalau gelak ilmu keluar en..
  • mendengar lagu.. aku suka cara ni.. leh buat aku feel kejap.. lupakan exam..
  • main game.. wajib ni... kot kot time exam tetiba teringat game ke tak pat fokus sebab tak lunas hajat main game kan susah.. so afdhal kiranya luangkan sedikit masa main game.. leh juga rilek-rilek..
  • pastu update blog.. hahhaa.. cerita kat orang kita ada exam.. kot-kot orang yang membaca doakan kita jawab dengan baik.. alhamdulillah.. even kata good luck dorg leh bagi kita semangat..hihi
  • on9 laman sosial dulu.. macam fb ke.. nak cakap pe patut.. ke nak tweet tweet dulu ngan tersayang
  • bersiap-siap.. ambik mood awal.. macam semangat gila nak pergi bercuti.. macamtu lah nak melangkah masuk dewan exam.. orang kata lapang dada hati tenang
  • banyak berdoa dan tawakal je apa pun soklan yang bakal keluar.. masa nak usha paper baca dulu bismillah ke doa yang sesuai :D
  • last but not least.. sila mencekiki dulu sebelum masuk dewan.. supaya takde lapar ke gastrik.. tapi elakkan overdose nanti nak ke jamban susah pula.. kalau tak ke jamban jadi ngantuk..
  • lagi satu sebelum terlupa.. toksah study lagi.. ni bagi aku la sebab otak nanti jam masa exam.. kalau nak study elok study tempoh sehari sebelum exam paling lewat.. tak payah nak seksa otak ingat nota lagi then jap g nak jawab exam..

all the best ye budak yang ada final now.. bagi korang yang belum exam lagi.. nak study tu.. pergilah tempat ada angin.. pengaliran udara bagus sebab otak perlu aliran oksigen yang lancar tambah2 time study.. nak kena ada makanan.. otak kan berjalan aktif kesian dia korang tak sumbat makanan.. so bawalah jajan bersama-sama.. glukos tu penting okay.. serius ni aku tak tipu... fakta :) 

dan akhir kata bawa tidur barang lima minit ke setengah jam lepas study dua jam sebab otak perlu susun data dan hanya dengan tidur baru boleh data itu disusun dengan baik.. k wa'salam... +_*

fasa menghancurkan diri

Assalamualaikum..

aku secara sedar sedang menyokong satu fasa menghancurkan diri sendiri.. aku hilang mood nak study.. yang mana akan efek esok punya exam nanti akan ruin pointer aku.. knowing that fact still doesnt make any changes.. dan aku tak rasa nak makan apa-apa.. tidur pun tak lena.. tak suka bila time time genting begini hati buat hal..
mood berubah-ubah?
kalau aku tahu punca boleh juga ku adjust mana patut.. aku tak doakan kegagalan diri sendiri tapi sungguh buat masa sekarang dalam kamus hidup aku tak jumpa perkataan semangat tu.. mungkin aku akan hampa kan parent aku kalau aku terus begini.. again, aku masih duduk di atas katil dan menarik nafas perlahan-lahan.. 

kalau aku dapat study gini sekali pun takpe
aku juga tak de mood nak online.. dan aku malas nak mengganggu Cik SNA yang akan menduduki final tak lama lagi.. dan aku pun tak nak kacau Cik AZI yang sedang berusaha mencari mood dia juga.. lagilah aku tak nak datangkan masalah kat orang sekeliling.. so, kat sini aku membebel sendiri.. melepaskan rasa yang entah apa-apa..
ok mungkin aku cuma perlu bersendirian


 aku dah buat keputusan.. aku nak bersiap.. lepak kat kampus sensorang.. mudah-mudahan aku akan jadi semangat.. amin.. tak suka bila aku tak mampu senyum dengan ikhlas.. apa pun alasan disebalik semua ni.. aku harap benda ni tak kan lama.. ye.. babai fasa yang sungguh menyeksakan ni.. dan hello fasa keceriaan yang takkan habis walaupun entah bila kau akan muncul :)

be the real me seems so hard at this moment

olahraga best

Assalamualaikum..

semalam 13 apr 2011 bersamaan hari rabu.. hari yang panas terik tapi tetap fun.. ada juga angin sepoi-sepoi bahasa singgah kejap.. semalam hari temasya kejohanan olahraga untuk budak yang ambik kos ni.. majoriti sem 2 dan ada sem 1.. rata-rata memang ramai lagi budak kos moral, sejarah, pengajian msia berbanding sem 1 budak sukan dan multimedia.. acara yang berlangsung di stadium proton city dari pukul 8 pagi sampai 5 petang amatlah sesak..

kira setengah hari juga mata aku melilau usha orang... cuci mata je .. haha miang.. eih wait aku usha mamat aku suka je kot.. baik kan aku.. yela nanti bukan leh jumpa dia pun.. huhu *nada sedih
ramai kawan baru.. tapi cukuplah setakat sehari tu.. tak perlu tukar num phone atau fb.. :)
masa senggang yang lain, sementara aktiviti yang dijalankan tidak berapa menarik perhatian dan tak memerlukan sokongan aku.. maksudnya member aku tak join ke apa.. dan aku sungguh malas nak melihat.. mata agak silau juga.. aku cuma duduk sandar di tepi dinding dan membaca buku..

bukanlah aku nak poyo, sungguh tak.. cuma aku merasa tanggungjawab nak khatamkan buku tu supaya aku lagi paham subjek tu.. meskipun exam paper tu lagi seminggu, aku entah kenapa utamakan paper tu berbanding paper yg tinggal 2 hari lagi.. dari dulu jiwa aku tak ngam dengan paper asia tenggara lah.. mood tak berapa nak datang.. jadi nak bayar balik. hari ni aku gigih juga mencari tempat study.. nak pulun habis 2,3 soalan kot.. hope so..

berbalik pada cerita temasya ni.. well bagi yang datang.. akan nampak banyak betul awek cun.. ada pasangan kapel tu belakang cerita.. tapi begitu banyak perempuan cun.. kalaulah aku laki.. sudah ku takle.. haha.. tengok perempuan sendiri tengok macam tu apatah lagi laki kan.. padanlah pun aku takde orang nak ngorat.. *pang muka sendiri   tak lah aku usha ramai awek yang bersahaja.. tak bajet cun.. buat hal sendiri.. tak gelak cover cover.. comel sungguh dorang.. *bunyi macam lesbo lak

then again, mana pulak mamat yang macho.. aku tak nampak langsung.. haha.. in fact tak de siapa yang menarik perhatian.. bila pikir balik.. patutlah pun sebab aku tak guna kudrat mata melilau tengok laki hari ni.. sungguh kesian.. rezeki terhidang tapi mata aku fokus mencari si dia.. *damn.. haha
so apa je aku nak hidang disebalik kisah kosong.. majulah sukan untuk negara.. dan kepada barisan penganjur, ajk-ajk nya termasuk aku yang bertungkus lumus membanting tulang.. *pirahhhhh untuk diri sendiri tahniah ye korang berjaya anjurkan event ni..
ni je gambar yang sempat aku cilok ambik dari kamera member.. +_*




last but not least.. memang best dapat lepak dengan kawan-kawan .. walaupun muka dah merah, badan lenguh.. tapi berbaloi.. sangat berbaloi.. gelak tu setimpal dengan semuanya :D

p/s : jangan tanya asal aku tak wakil .. cukup geram gila tak dapat bertanding...

10 stereotaip biasa manusia

assalamualaikum

kita sering memberi anggapan negatif pada orang lain.. stererotaip yang kita setkan untuk judge orang sesuka hati.. biasanya memang kita percaya begitulah walaupun tak benar.. dan kita pun tak ubah anggapan tu.. apakah kira kita berdosa? memfitnah secara sengaja kiranya kalau awal-awal cop begitu? aku perasan beberapa fenoemena atau kejadian yang membuatkan otak kita bagi anggapan sendiri...

  • kalau orang cina atau india cakap dalam bahasa ibunda depan kita tiba-tiba je kita fikir dia mengumpat
  • kita tahu kalau barang mahal tertinggal kat kedai je mesti dah kena rembat tapi barang murah haram orang nak sentuh
  • kalau nampak laki perempuan dalam kereta berhenti tepi jalan je dah cop dorang pasangan kekasih yang buat bukan-bukan..
  • orang yang keluar malam ialah orang yang sosial terlampau mungkin kaki clubbing, kutu masyarakat dll *even keluar dengan family pun kena
  • nampak perempuan naik bonceng motor menonggek semacam je ingat dia bagi free pas kat mamat yang bawa motor..
  • perempuan selalu lepak dengan laki je dikira murah dan liar so tak layak buat bini *ni kejam
  • laki yang banyak kawan perempuan pula dikatanya lembut tak pun kasanova *dorang peramah je kot
  • orang yang duk bawa buku tebal-tebal ke asyik keluar masuk library tu skema dan orang yang selalu namanya appear online macam budak malas yang tak reti nak study
  • perempuan duk marah-marah je pms *paling kerap punya statement laki keluarkan
  • nampak tangan orang tu kasar je bajet orang tu rajin (basuh pinggan) atau jenis berusaha (kerja berat2)

kita tak peduli kebenaran sebalik semua tu.. entah-entah laki dan perempuan dalam kereta tu laki bini ke adik beradik yang terpaksa duk tepi highway sebab kereta tetiba rosak.. mungkin juga kaum lain tu tengah bercakap hal biasa-biasa je bukan cakap pasal kita pun.. tok sah duk perasan ya...

so, apa hak kita kat sini? untuk hakimi perbuatan seseorang atau meletakkan anggapan yang kejam.. kita melayan orang berdasarkan stereotaip begini.. padahal orang tu belum tentu kenal kita.. tak ke zalim perbuatan tu? jadi sama-sama kita ubah.. kenal orang dan faham kenapa orang tu bertindak sebegitu sebelum mengeluarkan pendapat mengenai sesuatu situasi itu :)