benda paling ku menyampah kat blog

assalamualaikum...

aku nak condemn beberapa benda ni.... haha.. ni lah kerja aku masa lapang.. kerja tak berbayar mengkritik benda aku tengok.. di sini aku merasa perlunya aku condemn.. sebab aku hipokrit pun tak guna.. cewahhh.. jadi macam biasa.. telah aku rajinkan diri untuk list kan nya.. kalau korang ada buat beberapa benda ni.. paham-paham lah why aku follow blog korang tapi aku tak rajin nak komen atau aku dah pun unfollow blog korang.. buat semak dashboard aku je.. hihi... kepada blog yang masih aku follow.. thumbs up ye.. korang  nya blog memang sedap otak aku makan.. korang patut bangga ada reader yang macam aku.. kuang3

  • blog yg belambak gila widget - tenet aku laju macam lamborgini pun lem gila nak loading entri kome
  • content entah pape tapi title gila punya menarik - contoh tajuk 'kenapa nasi cepat basi' tapi content 'pic(s) dating tak ingat pastu dah sampai rumah baru ingat nasi tak makan.. eh? apa kaitan??? contoh tau contoh.... :P
  • entri copy paste.. dunia blog ni jenis tempat memupuk orang menghargai penulisan orang lain.. kalau ye pun nak copy paste.. link kan balik.. aku tak suka ada je blogger yang copy entri berilmiah gila dan mengaku semua tu dia taip.. perghh kesian gila kat penaip hempas pulas asalnya..
  • cerita nak lucah je.. asyik gosip-gosip.. memanglah hak masing-masing nak menulis.. tapi kau tau tak pembaca mudah terpengaruh.. kalau macam blog terbang tinggi2 yang lucah tapi lawak atau video afiqsays yang memang lucah tapi ada motif takpe juga.. ce bagi cite yang boleh buat otak ni berfikir.. aku sugest korang baca F.O.A dan sarkasis lah kasi up level ... hikhik sedap aku kutuk blogger..
  • pengomen yang suka bebenar komen 'ai first..' 'yeahh pertama yang komen'.. ni bukan tempat berlumba siapa dulu.. yang penting kau paham idak content penulis.. kadanga-kadang baca idak tapi dan dan je komen kat situ... tipikal komentar
  • blogger yang jenis menulis bahasa entah pape.. nak kata bi bukan.. bm ye tapi tapi errr.. tak paham aku .. nak rojak bahasa pun agak-agaklah.. bahasa eww dan adik beradiknya sungguh ku pangkah
  • dan akhir sekali amat ku rasa erhhh nyampah nyampah nyampah.. balik balik entri follower berapa, dan mana-mana yang bersifat riak.. sensitif tau perkataan follower tu.. ni readers kot.. orang yang jenis suka membaca, yang nak menepis fakta rakyat mesia just baca setengah halaman setahun dan orang yang suka buang masa er bukan baik hati membaca entri korang sebagai tanda penghargaan diatas kesudian menghabis masa berjam ngadap laptop update entri.. hahaha..

okay... hahhaha baru ku puas.. puas meng-conderm.. tengok aku rojak juga bahasa.. paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih.. hahahha memang takde kerja.. k babai

5 comments:

Izatie said...

Agree sangat! :)

Nurul Ashikin said...

hye! menarik entry kali nie! setuju juga! :)

Mainur Hasnah said...

@izatie : agree yg mana tu?

@nurul : thanks.. ye gue pun setuju.. haha :D

アヌム ちゃん~~ said...

i'm fourth..hehee :P
aa setujuuu sangat..lagi2 yg pasal gosip tu..kdg2 tajuk lucah xhengat..bajet nak tarik org bukak entri dia la tuh kan..isk2..dose2..aa btw, name anum..chan tu saje tmbh hehe..aa kakak kot..umur chummy ni brape..erk nme chummy?

chummy cliche said...

sis Anum.. umur saya dah boleh mengundi.. hikhik agak2 berapa.. yela tajuk bukan main tapi isi entah pape tu malas buka