bye-bye ex(s)

assalamualaikum..

before ni aku pernah post entri surat utk ex aku kat sini.. well disebabkan aku terlalu lapang.. tak tahu nak study apa untuk paper sok.. jadi aku nak kongsi point aku pasal ex .. dalam konteks ni.. ex merujuk pada bekas kekasih korang.. patutnya ada kempen dalam dunia ni yang pakai slogan 'HELLO NEW LIFE.. GET TO MOVE ON SO BYE-BYE EX(S) !!'

sebabnya simple je, why at the first place korang tinggal kan dia atau dia tinggalkan korang.. sebab tu juga korang never ever should continue that relationship.. sebab apakah bodohnya korang kalau dah tahu perangai dia haprak gila.. jumpa orang lain je terus ignore korang gila babun padahal dia ajak korang date.. see that kind of person should never exist.. haha dan kalau korang yang tinggalkan dia dulu.. patutnya tak payah sambung gak.. nak tahu kenapa?

sebab tolonglah lepaskan dia.. jangan kasi hidup dia merana.. lagipun masa korang pasang lain dulu korang tak pernah hargai perasaan dia.. dan korang for sure tak sayang dia banyak pun sebab kalau ye mesti korang tak kan pasang lain.. tak payah guna alasan mungkin ni jodoh kita jumpa again so patut kita hargai bla bla.. bullshit semua tu.. pisang yang berbuah dua kali sangat rare ok.. so jangan mimpi hubungan yg terputus tu akan jadi same again macam dulu..

korang akan ungkit salah masing-masing.. dan dalam diam tanpa korang sedar mesti punya korang akan terdetik.. eih masa kitorang putus dulu dia pernah kapel kan.. apalah agaknya dia pernah buat .. yg akhirnya bawa pada jeles tak tentu pasal dan kemungkinan world war 3 akan meletus pulak.. ex ni harus dipangkah .. kalau sebab masa putus dulu sangat tak munasabah.. lainlah korang lost contact sebab pindah rumah, zaman pulak masa tu tak wujud hp bagai ni.. or terpaksa putus sebab famili tak restui.. now nak sambung sebab dah berjaya bukti anda hebat dan ur life cool giler..

sebagai kawan yg baik, jangan ngengada nak psiko member terima si polan atau back up polan tu.. sebab korang mungkin tak paham trauma yg dia alami masa kapel dulu.. haha.. tapi kalau nama kawan baik mesti korang akan tolong member jauhi polan kan kan.. just letak tempat korang dalam posisi orang tu.. bukankah sangat bodoh kapel balik dengan orang camtaek gila? 

yes people does change.. but not all deserve a second chance.. kalau dia pernah buat sekali, tak rasa benda tu mungkin berulang lagi? dah lah mula-mula nak baikkan hati masa clash dah payah..  inikan lagi nak terima lagi sekali? it is so hard to forget even we forgive and to build another trust is a wayyyyyy NO NO.. so bye bye ex(s).. and hello mista :)

p/s : toksah duk kenang ex korang ya.. mungkin dengan buka ruang utk yg br akan bagi rasa lagi masyukkk :)

No comments: