cara-cara menghabiskan masa before exam mula

Assalamualaikum

lagi berapa jam exam nak mula.. jadi eloklah kita buat beberapa cara ni...
  • call parent.. minta berkat.. huhu.. sebenarnya nak lepas rindu...
  • minta maaf pada orang.. jangan pasal sakit hati orang tu menahan kita dari menjawab dengan baik..
  • tengok movie.. kasi mood stabil sikit tapi toksah cerite asyik non stop gelak.. kalau perut sakit aku tak tanggung.. lagi 1 orang kata kalau gelak ilmu keluar en..
  • mendengar lagu.. aku suka cara ni.. leh buat aku feel kejap.. lupakan exam..
  • main game.. wajib ni... kot kot time exam tetiba teringat game ke tak pat fokus sebab tak lunas hajat main game kan susah.. so afdhal kiranya luangkan sedikit masa main game.. leh juga rilek-rilek..
  • pastu update blog.. hahhaa.. cerita kat orang kita ada exam.. kot-kot orang yang membaca doakan kita jawab dengan baik.. alhamdulillah.. even kata good luck dorg leh bagi kita semangat..hihi
  • on9 laman sosial dulu.. macam fb ke.. nak cakap pe patut.. ke nak tweet tweet dulu ngan tersayang
  • bersiap-siap.. ambik mood awal.. macam semangat gila nak pergi bercuti.. macamtu lah nak melangkah masuk dewan exam.. orang kata lapang dada hati tenang
  • banyak berdoa dan tawakal je apa pun soklan yang bakal keluar.. masa nak usha paper baca dulu bismillah ke doa yang sesuai :D
  • last but not least.. sila mencekiki dulu sebelum masuk dewan.. supaya takde lapar ke gastrik.. tapi elakkan overdose nanti nak ke jamban susah pula.. kalau tak ke jamban jadi ngantuk..
  • lagi satu sebelum terlupa.. toksah study lagi.. ni bagi aku la sebab otak nanti jam masa exam.. kalau nak study elok study tempoh sehari sebelum exam paling lewat.. tak payah nak seksa otak ingat nota lagi then jap g nak jawab exam..

all the best ye budak yang ada final now.. bagi korang yang belum exam lagi.. nak study tu.. pergilah tempat ada angin.. pengaliran udara bagus sebab otak perlu aliran oksigen yang lancar tambah2 time study.. nak kena ada makanan.. otak kan berjalan aktif kesian dia korang tak sumbat makanan.. so bawalah jajan bersama-sama.. glukos tu penting okay.. serius ni aku tak tipu... fakta :) 

dan akhir kata bawa tidur barang lima minit ke setengah jam lepas study dua jam sebab otak perlu susun data dan hanya dengan tidur baru boleh data itu disusun dengan baik.. k wa'salam... +_*

No comments: