orang cakap

Assalamualaikum

ni aku nak kongsi apa orang cakap kat aku.. kalau tak betul tu salah orang tu lah bukan salah aku.. kalau korang rasa mengena tu mungkin sebab ada penambahbaikan dari pihak aku.. keh keh keh.. apa eh orang cakap kat aku? ouh yela dorang nasihat ke apa entah.. eih mengarut je cakap bab cintan ni dengan aku.. aku kan innocent mana paham semua-semua tu.. haha *muka blushing ada juga dorang cakap pasal kengkawan, life etc.. eih ingat girl ni cuma borak pasal laki je ke.. perasannnnn haktuihhhh.. girls baiklah mana cakap sal laki ni.. baik betul kan kan..

#jangan suka kat orang yg tak suka kita - aku kata boleh pulak kita tahan feeling sendiri? boleh eh paksa nak suka mana-mana? aku tak rasa perasaan SUKA ORANG tu boleh dicipta untuk jenis orang kita nak

#terima je kalau orang dah suka - ouh jangan ni menyeksa diri kalau kita tak suka orang tu.. atas dasar simpati? ni buatkan orang tu lagi terluka.. then atas sebab dia mesti sayang kita lebih? tak de gerenti untuk tu..

#hope for loser- hope make me stronger and when i fall it keeps me higher.. hoping too much doesnt mean u are loser is just that u believe in yourself.. well because im not that type of person surely i never hope anything like that .. i dont believe rainbow will always appear after rain..

#feeling will easily fade away - this totally wrong.. aku jenis percaya orang tapi tak kan terima orang tu senang camtu je.. kalau dah suka aku simpan sampai bila-bila.. masa dan kejadian paling sadis akan tentu kan hilang tak feel tu.. sebab tu, aku masih ingat lagi kawan2 lama walaupun lebih 6,7 tahun tak jumpa..huhu

#sayang diri sendiri lebih dari orang lain - ouh fyi, im tryin ni.. berjaya dah ni.. haha.. ada beberapa benda sebagai bukti.. utamakan game, makan, tidur lebih dari orang lain.. haha tapi kan aku tak utamakan study lebih dari aktiviti takde pekdah tu.. so diragui sedikit hal ini..

#toksah duk ingat lah dia - aishh jeles pulak aku ingat dia.. haha nak buat macam mana aku punya ingatan boleh tahan bagus gak bab-bab ingat ni.. tak nak ingat but somehow few thing remind me of him such as rain, word ngek,gedik,sweet,lampi.. marah mak dia suka suki panggil anak dia camtu

#lembut sangat tu pasal orang pijak kepala - terkejut tak terkejut tak? aku macam kasar-kasar ni kawan-kawan leh kata lembut.. maksud dia lembut kat hati.. fulamak anda nampak tu ciri calon bini yang baik.. hihi.. yela kengkawan aku memang ingat ayat ni tapi er tapi aku tak mampu defend diri aku dalam bab friendship ni..

#percaya atau tak karma tu wujud - dorang tak maksudkan karma macam kepercayan orang hindu, bagi dorang karma ni macam hari ni kau jumpa duit sepuluh hengget kau pulang kat owner dia.. esok lusa ke tulat tetiba orang bagi kau sepuluh hengget.. dan kalau kau menipu orang kompem balasan menanti kau ialah kau ditipu kaw kaw punya.. setiap benda ada timbal balik.. what u do, u get back.. and u deserve it..

baiklah sudah tengahari.. sebagai manusia yang sihat, aku nak bekpes dulu.. eloklah kegiatan online fb dimulakan.. adalah dipahamkan aku bukan kutu babun yang cuma seharian lepak dalam bilik.. aku bersosial gak.. connect with people through fb lagi tau .. urban kan urban gilak.. bagus betul ! chalooo

p/s : aku tak nak kau suka aku pasal aku suka kau tapi pasal suka aku ialah aku :)

2 comments:

HEROICzero said...

#klise . kan? =)

chummy cliche said...

haha yg tu er... aku memang terkena.. aishhh hidup ni tak lari dari klise kan..