penting untuk kau tahu

assalamualaikum..

ada beberapa amanat aku nak kongsi before aku menidurkan diri...

first, aku tak kisah pun orang tahu aku suka kau.. seyes aku tak kisah.. aku tak peduli pun market jatuh.. eishh jangan pandang aku kecik besar.. aku ada gak peminat.. haha *perasan kalau aku malu orang tahu tentu-tentu aku tak share pun hal aku suka kau kat blog ni...

second, aku tak suka sangat orang yg tak reti jaga amanat.. girl biasalah mesti akan kongsi dengan bff dia pasal dia suka siapa.. tapi kan aku tak bagitahu pun bff aku yg kat indon now or kat gmi... aku terkilan bila aku open rahsia sebab rasa percaya and timbal balik dia share something dengan aku.. aku lagi harap aku sendiri bagitahu dari orang sampaikan.. jenis aku yg suka bercakap pun aku tahu jaga rahsia orang

third, stubborn tu dalam kamus hidup aku.. kengkawan n famili aku pernah cakap.. kelemahan aku cuma tiga .. DEGIL GILER, PEMALAS n aku SENANG PERCAYA ORANG... jadi aku mudah kena pijak.. aku degil nak ikut apa aku nak buat.. sebab aku pentingkan mood aku macam mana.. adventure tak adventure something tu.. jadi aku selalu memilih jalan yg berisiko dan even orang dah nasihat gila babun jangan menyusahkan diri.. still aku buat jugak..

fourth, ye malas tadi.. kalau datang malas aku semua pun tak jadi.. kalau rajin eloklah beberapa hari aku gunapakai semangat untuk buat segala macam benda.. sebab aku jenis malas.. benda ni screw up hidup aku kot.. aku tak kan study, tapi aku degil pilih kos yang memerlukan aku study.. lagi pun sekali aku malas memang aku malas gilalah.. kalau aku dah malas layan orang itu sangat pelik.. patut korang balik tengok cermin and pikir apa yg korang buat sampai orang yg macam aku ni malas layan korang..

fifth, aku kaki bebel.. macam-macam aku boleh bualkan.. dan aku bukan jenis sombong or penyegan.. sebab aku sempoi *konfiden je ngaku .. dengan cikgu pun umpama member takde nya istilah pijak semut tak mati.. tapi kalau aku jadi segan tu.. nak cakap pun macam lidah kelu semacam .. kompem korang ni sangat umphhhh.. hahaha.. mustahil kot untuk buat aku segan.. jatuh pun aku takde hal..ini kan borak giler kamceng.. jadi mr, S, kau ni something betul la

sixth, jujur .. aku tak baik mana tapi aku memang jujur.. nak harap aku cakap something yg memuji or jadi kaki kipas susah mati.. sori lah.. aku jenis appreaciate things so ada benda aku rasa wow memang aku up.. dan kalau ada tak kena aku akan tegur.. sebab aku rasa better dari aku tipu korang macam cakap mekap kau sangatlah cantik padahal comot semacam .. aku lagi rela kau terasa hati dengan aku cakap jujur dari orang lain cakap belakang kutuk kau macam-macam.. and kalau aku cakap itu, maka itulah dia.. aku bukan jenis tersirat punya orang.. takde makna kalau bosan,lapar aku nak cakap best betul and kenyang gila.. harapan jela..

sekian... itu sahaja.. wah tak sah kalau aku tak mengamuk kat blog.. eh? mengamuk? maksud aku membebel  .. aku rasa most of us agree dengan aku kot.. hahaha *konfiden lagi mesti korang lagi suka orang jujur dari mimpi yang membunuh.. bukankah lagi baik kalau kita pangkah orang yang tak reti hormat privasi orang dari kita simpan nanti jadi nanah...? fikir-fikirkan :)

No comments: