cara menangani rindu

assalamualaikum..

aku bukan pakar tapi ni cara aku buat kalau aku rindu someone..

#doa orang tu makin dekat dengan kita so takde rindu mana.. tapi ape cer kan depan mata pun rindu bagai

#jerit nama dia.. haha.. nanti mesti dia tersedak.. tahulah dia ada orang sebut nama dia..

# contact jela dia.. buat slumber.. buat pe nak ego kan kan kalau dah memang rindu...

# baca mesej dia yang lama-lama.. kalau dia busy.. kita tengok je mesej dia.. nanti tersenyum sendiri sah giler..

# tengok gambar dia... hihi.. ni macam jarang je buat.. sebab boleh terus print screen dalam otak imej dia

ok lah tu je... hahahhahaha ada lagi cara lain tapi mana boleh share semua...


happy birthday darls !!

 assalamualaikum

happy birthday kepada cik Syuhada, cik Fatin.. dan adik ku yg gondol asamboy.... and next two days pulak birthday my sayang Cik Peanut.... wish korang all the best dalam hidup ye...... harap dapat jumpa korang.....

cik syu - be happy selalu.. kerja leklok lah ye... dont be noty.. nanti kita hang out ngan ecah...

cik Atin - sis doakan atin happy ngan bf.. sihat selalu... bila kita nak jumpa ni? hehehhe

cik Peanut - walaupun birthday kau lg 2 hari.. tak pe kan aku nak wish awal... takut tak sempat wish.. huhu... rindu kau giler.... jadilah stewardess yang cemerlang.. maintain hawt ye...

asamboy - kau jangan nakal-nakal.. nanti angah bawa jenjalan.. sayang kau ....



korang...... stay happy and healthy yea.... :))

p/s : sori ada pic dorang je.. huhu... tp syg peanut n Atin gak.. hihi

cinta macam gastrik

Assalamualaikum..

cinta itu sbujektif.. semua orang cuba membicarakan erti cinta atau apakah sebenarnya cinta menurut mereka.. bagi aku cinta ni macam gastrik.. penyakit yg selalu merindui aku.. hahah.. well aku ada sebab aku sendiri kenapa nak samakan gastrik dengan cinta.. atleast dua perkara ni ada kaitan..

cinta banyak pantang larang macam gastrik.. tak leh minum air gas, tak leh makan sushi bak kata mr. s dan macam-macamlah tak leh terutama janganlah menggatal nak makan pedas unleast berani tanggung sakit... untuk cinta, rules penting kena percaya each other then baru setia.. dan pelbagai rules lagi dicipta untuk memenuhi kepuasan hati sampailah kita rasa cukup sempurna cinta itu.. tend to kongkong partner untuk kawal takdir hubungan cinta tu..

cinta macam gastrik.. susah nak hilang once dah dapat.. yela ingat senang nak ubati gastrik? lagi parah kalau dah tahap apendiks tu.. well aku bukan doctor tapi sebab aku sendiri ada gastrik dah makan bertahun lama tak hilang-hilang gak.. sama macam cinta yang sekali feeling tu kita alami.. bukan mudah nak buang.. cubalah method macammana sekalipun hati tak kan mendengar kata jasad yang terlampau penat mengejar sesuatu yang tak pasti.. hati tetap akan menanti sesuatu sebabnya cinta dia bukan sesuatu mainan.. 

orang kata gastrik boleh ubat.. ye ada potensi juga.. tapi kena betul-betul jaga makan semua-semua lah.. macam cinta juga.. kita spend masa bukan takat sebulan dua mungkin bertahun.. for some cases , orang yang kehilangan cinta hampir berpuluh tahun masih lagi tak leh move on.. whoaaa itu lah setianya cinta melekat di hati.. anugerah Allah untuk setiap insan yang berani bercinta..

gastrik dan cinta tak kan lari dari benda ini.. iaitu keduanya menyakitkan manusia.. gastrik secara fizikal dan cinta pulak emosi, mental dan melibatkan fizikal kalau bercinta dengan si dayus atau sendiri tak pandai jaga diri masa bercinta.. sakit yang dialami bukan mudah nak buang.. once datang boleh buta sang pria yang gagah menitis air mata.. tak mampu buat apa-apa.. nak melawan sakit pun tak berdaya.. hanya mampu menerima.. walaupun umum tahu cinta itu menyakitkan tapi masih juga mencarinya.. mungkin excitement dari cinta membutai semuanya?

so , akhir kata pesanan penaja elakkan gastrik .. haha.. sayangilah diri korang dengan menjaga diri sebaiknya sebelum orang lain baru boleh menjaga orang lain sepenuh hati kan kan.. cinta yang best dan penuh duka kadang-kadang ni suatu hal yang remeh kalau tak pandai handle boleh makan diri.. good luck with ur love life peeps :) tata xoxo