cinta macam gastrik

Assalamualaikum..

cinta itu sbujektif.. semua orang cuba membicarakan erti cinta atau apakah sebenarnya cinta menurut mereka.. bagi aku cinta ni macam gastrik.. penyakit yg selalu merindui aku.. hahah.. well aku ada sebab aku sendiri kenapa nak samakan gastrik dengan cinta.. atleast dua perkara ni ada kaitan..

cinta banyak pantang larang macam gastrik.. tak leh minum air gas, tak leh makan sushi bak kata mr. s dan macam-macamlah tak leh terutama janganlah menggatal nak makan pedas unleast berani tanggung sakit... untuk cinta, rules penting kena percaya each other then baru setia.. dan pelbagai rules lagi dicipta untuk memenuhi kepuasan hati sampailah kita rasa cukup sempurna cinta itu.. tend to kongkong partner untuk kawal takdir hubungan cinta tu..

cinta macam gastrik.. susah nak hilang once dah dapat.. yela ingat senang nak ubati gastrik? lagi parah kalau dah tahap apendiks tu.. well aku bukan doctor tapi sebab aku sendiri ada gastrik dah makan bertahun lama tak hilang-hilang gak.. sama macam cinta yang sekali feeling tu kita alami.. bukan mudah nak buang.. cubalah method macammana sekalipun hati tak kan mendengar kata jasad yang terlampau penat mengejar sesuatu yang tak pasti.. hati tetap akan menanti sesuatu sebabnya cinta dia bukan sesuatu mainan.. 

orang kata gastrik boleh ubat.. ye ada potensi juga.. tapi kena betul-betul jaga makan semua-semua lah.. macam cinta juga.. kita spend masa bukan takat sebulan dua mungkin bertahun.. for some cases , orang yang kehilangan cinta hampir berpuluh tahun masih lagi tak leh move on.. whoaaa itu lah setianya cinta melekat di hati.. anugerah Allah untuk setiap insan yang berani bercinta..

gastrik dan cinta tak kan lari dari benda ini.. iaitu keduanya menyakitkan manusia.. gastrik secara fizikal dan cinta pulak emosi, mental dan melibatkan fizikal kalau bercinta dengan si dayus atau sendiri tak pandai jaga diri masa bercinta.. sakit yang dialami bukan mudah nak buang.. once datang boleh buta sang pria yang gagah menitis air mata.. tak mampu buat apa-apa.. nak melawan sakit pun tak berdaya.. hanya mampu menerima.. walaupun umum tahu cinta itu menyakitkan tapi masih juga mencarinya.. mungkin excitement dari cinta membutai semuanya?

so , akhir kata pesanan penaja elakkan gastrik .. haha.. sayangilah diri korang dengan menjaga diri sebaiknya sebelum orang lain baru boleh menjaga orang lain sepenuh hati kan kan.. cinta yang best dan penuh duka kadang-kadang ni suatu hal yang remeh kalau tak pandai handle boleh makan diri.. good luck with ur love life peeps :) tata xoxo

5 comments:

nurayunni said...

setuju!

Rubiyanto Sutrisno said...

masih bingung juga membahas soal cinta, banyak sudut pandangnya ....

HEROICzero said...

udah macam dr.Love aihhh~


cinta....entah?

=)

gud luck to you.

armouris said...

info tentang gastrik di SIHAT SELALU - Tanda dan Rawatan Gastrik

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik