menahan rasa

assalamualaikum

macam aku selalu kata manusia ni sangat pelik.. benda yg mustahil, yg tak boleh dimiliki yg selalu kita nak.. benda yg menyakitkan kita juga kita pilih... kenapa ya? tak serik ke? ada orang yg sanggup berkorban apa saja janji dia dapat kekal sama dengan orang yang konon dia sayang.. ada pula yg tak kisah dikeji janji dia dapat teman kekasihnya..

rasa yang bermain kat hati sentiasa merunsingkan tapi itu juga kita cari.. walaupun kita acapkali mengadu sakit, peritnya rasa itu tapi tetap kita tak mengalah... kita dipermain oleh sidia dengan pelbagai cara.. bukan takat permainan kata dusta semua karenah yg membinasakan diri kita terima.. konon kita lemah untuk menghalang rasa yg ada... itu manusia... dan aku lah manusia itu...

menyayangi orang yg membuatkan kita rasa down.. tapi nak buang sayang tak boleh... kita rasa tak layak untuk bersamanya.. menahan ego, malu dan cuba terbaik untuk dapat yg terbaik kita rasa... emmmmmm mengarut lgi aku ni kan.. aishhhhhhhhhhhhhh

bercakap tentang klisenya hidup

assalamualaikum

hidup ni tak lari dari dramanya sendiri.. bosan gak kalau hidup ni biasa je.. tak mencabar betul kalau asyik happy takde masalah.. tak ke rasa bapak busan setiap hari lalui benda sama.. tapi klise giler bila ada masalah je mula merungut ini itu tak kena.. bila nak hidup senang bla bla bla.. macamtulah klise paling simple..

lagi terbaik bila kita asyik duk nasihat orang tak payahlah nak mengharap kat polan tu nak suka kau ke pe jadah.. jodoh semua kat tangan tuhan,... tapi kita sendiri duk mengharap bulan jatuh ke riba.. padahal benda tu mustahil.. tak nak pulak ingatkan diri sendiri...

apatah lagi bila kita sendiri menidakkan hukum semata-mata nak penuhi keinginan hati.. kita langgar semua pantang larang tradisi kata itu semua tahyul, karut atau ketinggalan zaman .. sedangkan kita tahu benda tu memang tak patut dibuat... macam kita suka orang yang sejenis. rumah kata pergi kubur kata mari pun kita buat dek je... well mungkin kita just nak sedapkan hati dengan kata sampai masa nanti berubah lah kita, terbuka hati nanti.. yeah itu sangat klise..

erti kata lain klise ni macam cakap keling... cakap tak serupa bikin.. cakap yang sesaja mengarut nak selamatkan diri..... btw asal cakap lidah cabang je orang kata macam keling? kesian keling tapi dah biasa aku bantai guna gak... see that tak lari dari klisenye ayat yg aku guna.. ahhahahahah