kepelikan yg timbul...

ermm sedang dalam kelas ni.. terfikir sesuatu perkara... why ea benda camtu jadi? sebab kita ni bersikap menghukum orang apabila kita tak dapat benda tu?

kenapa orang yang kapel bila update status yg tak jiwang pun kita rasa jiwang.. orang single punya status yg jiwang bagai tak de pun kita nak cakap pape.... ermm kenapa?

kenapa bila orang buat event ada je nak kutuk... tapi bila bagi kita peluang kendalikan event.. tak mau pulak buat.. pandai komen je....

kenapa kalau bukan orang kita yg buat event tu kita kondem macam-macam .. tapi bila kita sendiri atau member yang setelkan event tu.. segala cela tutup mata je...

kenapa bila nak lantik seseorang tu diukur berdasarkan negeri ? tapi bukan kewibawaan dia? emmm kenapa?

kenapa bila nak berkawan tu, kita hipokrit giler babun.. macam cover kita ni bukan jenis sosial? takut kan mereka mengata ke? atau kita nak jaga hati? ke apa? emmm..

cinta ilusi dan fantasi jahanam

assalamualaikum..

kasar bukan tajuk aku.. tapi itu realitinya bagi aku... dunia yang bergerak mengelilingi hari aku begitu.. menterjemahkan konsep cinta sesama manusia itu begitu... ya antara manusia dengan manusia.. bukan manusia dengan makhluk lain atau dengan PENCIPTANYA... harap paham.. sebab aku pun tahu cinta yg luhur untuk pencipta sangat suci.. TAPI nak melahirkan cinta itu seikhlas dan melebihi cinta kepada manusia bagi aku agak sukar... perlukan pengorbanan.. tapi pengorbanan itu tak menyeksa sebaliknya memberi nikmat... 

lain dengan cinta kepada manusia... tak seindah yg kita fikir.. apa yg diidam mungkin jauh beza... meskipun kita rasa itu jodoh kit... jodoh itu mungkin juga mengkhianati kita.. melakukan pengorbanan, konon mencintai sepenuh hati akhirnya kekasih buat tahi... 

ilusi semata-mata kalau fikir setiap cinta akan ada happy ending.. memang ada.. tapi sebelum nak sampai ke ending tu.. macam2 kena tempuh.. hidup ni mencabar bukan? kalau nak elak thrill tu nanti hilang pulak nikmat cinta... yela kalau dapat senang2 , tak berapa nak menghargai cinta tu.. manusia kan begitu.. benda yang susah pun tak pandai nak hargai apatah lagi yg dapat free....

kita semua.. termasuk aku pernah berfantasi... tipulah kata tak pernah... duk terperuk sorang2 dalam bilik memikir apa akan jadi masa tua... berfantasi akan punyai pasangan yang baik, anak yg taat.. hidup senang lenang sampai mati... semua itu dusta.. naif kalau fikir perkara itu akan jadi.. bukan aku berfikiran negatif tapi betul kan mana akan pokok bergoyang kalau tiada angin atau punca yang menggoyangkannya.. sama je dengan hidup.. camne nak dapat yang terbaik tanpa usaha.. 

lagipun kita mungkin cakap kita suka orang macam ni macam tu.. tapi cinta ni anugerah tuhan..datang tanpa kita minta.. tambah2 lagi perempuan suka laki yg nakal.. kata ramai orang... impian nak laki baik2 lah pe jadah last2 cair dengan laki yg nakal... mungkin dorang pandai ayat... mungkinlah kot...

so, mencari cinta yg bukan ilusi atau fantasi yang jahanam kena sertakan cinta yg ikhlas... kalau nak orang yg kita rasa padan dengan kita.. kita kena usaha baiki diri.. kan orang kata orang yang baik untuk orang yg baik... begitu juga sebaliknya... so, jangan terlampau memilih.. beria berangan.. tak ke mana .... baik cipta cinta yang sesuai dengan diri kita... :)

p/s : hari untuk mengarut sebab dateline asignment2 minggu ni..

minggu MSK SEJ upsi

assalamualaikum..

MSK tu akronim untuk Minggu Suai Kenal.. hari jumaat lepas sehingga ahad semalam telah berlangsungnya MSK untuk batch ISMP Sej 2011/2012.. jadinya batch sem 3 yg ambik major sejarah kenalah turun padang bekerjasama laksanakan aktiviti... walaupun simple je aktivitinya tapi confirm kitorang dapat apa yg di-aim-kan...

iaitu kenal dengan budak2 junior and dapat kongsi dengan dorang pengalaman kitorang bla bla bla... paling penting semua orang have fun dan ada aktiviti bergambar.. hahaha...
sebab aku masih menanti gambar dari member.. akan ku sambung entri ni kemudian.... adios blog yg sunyi....

untuk encik sebab saya jadi penipu then segan

assalamualaikum

wahhhh terharu tak terharu tak saya update blog semata2 untuk encik... sebelum saya melabuh tirai nak tidur.. saya nak jelas kan hal diatas.. tu pun kalau encik akan baca pe saya cakap ni...

first of all, saya minta maaf dulu.. sebab jadi seorang yg bercakap bohong.. tapi jangan salah faham saya tak tipu besar2 macam curang ke apa.. saya cuma tipu saya sihat atau saya kenyang ke saya okay sebab tak mahu encik risaukan saya... nanti lagi saya segan dengan encik sebab membuat encik risau dan menyusahkan encik pula..

saya takut juga saya tak bercakap benar ni akan jejaskan hubungan kita ke.. nak cakap depan2 takut encik tak faham sebab bila saya gabra saya lagi cakap laju laju macam cakap sorang2 depan semut.. jadi saya taip kat sini.. kalau ada orang lain baca selain encik.. harap dia komen kat bawah post ni.. mem-brain wash encik memaafkan saya sebab tak berlaku jujur... niat saya cuma 1 saya tak nak encik risau terlebih.. 

yela benda depan mata kita risau .. apatah lagi encik tak nampak saya.. tahu saya sakit dan tak dapat melihat teruk ke sakit saya mungkin akan buat awak terlebih cuak.. tu pandangan saya jela.. tak tahu kenapa masih segan dengan encik.. saya juga macam encik tapi taklah gugup tapi macam tak boleh lah nak bertentang mata cakap berjam-jam lama.. nanti jadi super duper cool segan .. yela orang yg kita sayang sayup-sayup je mata memandang kita kompem hati rasa macam entah lah...dan sumpah saya akan leka kalau melayan encik.. habislah saya abaikan sekeliling kerana kusyuk melihat encik... miang gak saya ni.

so itu je... cakap belit2 lah pulak saya ni.. eh baru perasan saya menaip malam ini macam sopan santun je.. hahahha.... baiklah encik.. saya cuba jadi terbaik untuk encik disamping tidak hilang identiti diri saya.. harap encik terima saya seadanya... tq 4 sangat memahami saya ye encik.. :)