kepelikan yg timbul...

ermm sedang dalam kelas ni.. terfikir sesuatu perkara... why ea benda camtu jadi? sebab kita ni bersikap menghukum orang apabila kita tak dapat benda tu?

kenapa orang yang kapel bila update status yg tak jiwang pun kita rasa jiwang.. orang single punya status yg jiwang bagai tak de pun kita nak cakap pape.... ermm kenapa?

kenapa bila orang buat event ada je nak kutuk... tapi bila bagi kita peluang kendalikan event.. tak mau pulak buat.. pandai komen je....

kenapa kalau bukan orang kita yg buat event tu kita kondem macam-macam .. tapi bila kita sendiri atau member yang setelkan event tu.. segala cela tutup mata je...

kenapa bila nak lantik seseorang tu diukur berdasarkan negeri ? tapi bukan kewibawaan dia? emmm kenapa?

kenapa bila nak berkawan tu, kita hipokrit giler babun.. macam cover kita ni bukan jenis sosial? takut kan mereka mengata ke? atau kita nak jaga hati? ke apa? emmm..

2 comments:

HEROICzero said...

penyesuaian diri untuk fit dengan circle yang ada , kot ?

chummy cliche said...

tapi kalau tak ikut tak boleh?
menyakitkan hati je kalau sendiri tak mahu....