penting ke tahun baru?

assalamualaikum

bagi menjawab tajuk post ni.. aku nak gebang beberapa jawapan..

-penting kalau kita ni memang utamakan kalender masihi.. masa kalender hijrah tak ada beria cam ni pun..

-penting juga kalau kita ni ambil peluang ni melepak dengan member-member di klcc, dataran dan sebagainya terkinja-kinja melihat konsert menunggu count down untuk melihat bunga api..

-penting kalau kita ni lebih suka keluar malam bersama mereka yg bukan bergelar keluarga.. sebab nak join muda-mudi.. bersama keluarga katanya boringgggggggggg..

- penting kalau anda memang dah plan awal-awal nak bersama pakwe/makwe dari tengah malam sampai ke pag..

-ye juga kalau anda konon nak bersembang satu meja dengan member mengenai azam baru anda.. azam baru? puihhh azam lama entah lepas entah tidak....

-ye juga kalau anda sangatlah seorang yang jenis tidak mahu ketinggalan di mata orang lain kononnya.. post pasal tahun baru di fb,twitter dsb nya...... postlah macam ni 'selamat tahun baru yooo wassup..' dan tunggu orang like dan komen wish anda kembali...

sooooooooooooooooooooooo lame dont u see it? Ternyata semua itu hanya dunia.. yang sementara.. hari apa pun boleh dijadikan hari baru, tahun baru kalau kita nak meraikan frasa atau titik perubahan dalam hidup kita.. tak perlu tunggu tarik 1 jan 2012 ke 2013 ke apa pun untuk ada azam... kecuali anda ada aim untuk capai dalam setahun.. setakat nak mengikut wishlist yang orang lain buat.. lupakan je.. malam ni cuma malam yang sama seperti yang lain.. terasa dulu jahil kerana meraikan hari ini yang tiada makna... so peace upon you people :)

p/s : i think everybody is different.. u dont need to become others to be part of the community... just be yourself...

1 comment: