result oh result

assalamualaikum

selain daripada perkara apa yg harus dibuat semasa cuti sem, hal mengenai result sangatlah difikir2 oleh students.. sebulan selepas exam berakhir, pelajar menanti dengan debar2.. ada yang mengira siap2 pointer mereka.. ada yang muhasabah diri sem depan nak belajar bersungguh3 dan macam2..

dua hari lepas merupakan hari result utk budak degree u aku keluar.. apa lagi penuh news feed fb aku dengan status berbaur result ni... apa yg aku nak sampaikan.. apa kita dapat itu tak penting berbanding hal akhirat tapi itu yang akan menentukan masa depan kita so kita pulon habis2 utk dapat result yg bagus kalau result yg bagus begitu penting di mata semua orang... kalau dapat result bagus je kira pandai dan kita tak mahu di-look down maka usahalah...

aku leceh sikit bila orang tanya2 pasal result.. sebab aku lebih concern macam mana nak perform sem depan.. nak maintain or nak tingkatkan macam mana... setakat tengok result beberapa hari cakap pasal benda ni.. sudahlah.. apa pun aku bersyukur sangat tuhan kasi aku sihat utk hadir exam final dan aku sendiri usaha nak stay dalam dewan... stay utk terus menjawab.. dan aku bersyukur sangat ada orang disisi yg selalu ingatkan aku buat asignments, baca slide... tq Ya Allah kau bagi mereka ini pada aku... :)

p/s : dalam cubaan membetulkan kembali cgpk kerana sem 1 tidak bersungguh2..

No comments: