lagi-lagi cinta bosanlah

assalamualaikum

tak dinafikan hidup kita ni ada perasaan cinta.. dan hidup ni berpasangan.. tapi tak perlu hari2 mention pasal cinta... jangan lupa.. cinta ini bukan hanya antara kita dengan pasangan.. tapi tuhan, famili dll... jangan campak orang disisi untuk seorang yang baru kita kenal.. itu satu..

yang kedua.. jangan bercinta bagai nak rak nanti putus jadi gila bayang... sebabnya kita dah bagi sehabis mungkin untuk orang yang belum pasti... kalau rasa nak nikah, segerakanlah benda baik.. sebelum terlambat.. kalau risau sangat jodoh tu....

lagi satu... time cinta beragak sikit masa nak bermadah.. jangan tayang sangat kat orang kejiwangan kita macam kat fesbuk berjanji sehidup semati, setiap nafas hanya menyebut aku cinta padamu sampai muntah habis ayat bla333 then dah putus ada orang lain .. cakap pula kau lah baharu cinta sejati.. yang dulu tak pandai bagi cinta bla2222... kutuk habis yang lama tu haprak... agak-agaklah.. dah tentu kau yang buat hal dalam bcinta then dah putus salahkan orang tu.. then tukar pulak madah kau dari si polan kepada polan lain.. orang pun menyampah.. memang jaga hal masing2 tapi aku ni yang secara tak sengaja tengok jadi geram perbuatan kau melayan orang yang ada hati perasaan. tak malu ke wehhh cepat betul twist ayat?

lagi satu lagi satu.. hehe... kalau fikir dia yang betul kau sayang.. jangan tergamak lukakan hati dia.. dalam seminit kau cakap cinta ini cinta terakhir.. tak kan bercinta lagi lepas putus.. selepas sejam... kau lukakan hati insan yang konon kau paling sayang demi orang kau baru kenal yang kau terpukau.. betul.. kalau kau betul sayang dia tak kan kau boleh cair dengan orang lain kan,.. jadi cinta lama bukan sejati mana tapi nak berpisah cara baik la.. masa nak couple ayat bukan main.. dah tak suka caci maki segala salah kau tuju pada dia.. admit je kau curang and kau memang jenis tak leh diharap.. habis cerita....

last sekali.. cintalah korang banyak mana korang nak... ingat atas sana... ada yang melihat,, segala baik buruk kita buat... akan dibalas.. aku tak ada hak nak hakimi korang.. cuma jangan kerana korang.. cinta yang orang kata suci itu menyeksakan bagi orang lain.. peace..  :)