beberapa perkara yg menyakitkan hati

assalamualaikum

ada beberapa perkara biasa yg mungkin nampak kecil atau biasa tapi boleh jadi sangat menyakitkan hati, boleh buat kita jadi menyampah geram dan mula menyumpah atau mengeluarkan kata-kata yg kita tak maksudkan. contohnya.... oh ye ni entri emo.

--semasa bercakap di telefon, kita nak cakap ngan orang tu.. tapi dia boleh buat kita kontang-kanting dan dia bercakap ngan kawan kat sebelah. lagi menyakitkan dia gelak-gelak ngan dorang. bukan ke tu nyata-nyata kurang adab. orang ngah cakap kat telefon ni. tapi tak peduli. ingat banyak sangat ke masa n kredit. ceytt tak patut betul.

--kita tunggu berjam-jam nak cakap, try call asyik x jawab je. mungkin dia tidur ke, dia busy ke apa. pastu bila kita dah jawab. tak sempat nak cakap apa. dia bagitahu ' k la nak pergi main bola ni.' atau 'k la nak pergi keluar ni, nantilah call' rasa nak lempang je orang camni. tapi pikir sayang je. cubalah considerate sikit. orang tunggu punya lama nak cakap. tapi tak sampai seminit pun bagi chance nak bual. ko ingat ni apa. pastu suka suki suruh call jap lagi. cuba nanti ko yg kena. ko tengoklah ko call aku x dapat sehari dua. dah dapat call, aku jawab endah tak endah and suruh call lagi sehari dua. perghhhhhhh sakit hati bhai.

--pasal call lagi. bila call time time tu juga lah ko nak buat benda lain. tak leh ke nak fokus jap. sehari ada 24jam. tolak ko makan minum tidur semua. ko habis masa berjam buat benda macam main game, tengok tv, lepak-lepak. takleh ke ? susah sangat ke? masa orang tengah call ko fokus? hah susah eh? kalau aku dapat buat, korbankan cerita fav aku ke benda lain-lain. asal ko xleh buat? payah sangat ke? penting lagi ke benda lain tu?

dan bila semua ni terjadi, atau semuanya serentak jadi atau apa-apa jela. rasa sakit hati teramat sangat. lagi-lagi yg buat perangai camni ialah pasangan sendiri. lagi menyirap. rasa tu macam panas. dan bila rasa sedih mula menangis dan marah. salah siapa. tepuk dada terasa sendiri.

ps- orang kata tak patut cakap macam ni kat pakwe. tapi bila hati ngah panas, dan mungkin tak maksudkan tapi nak aje cakap.. fakiuuuu. g lah ko sibuk buat benda ko tu, bila dah free mcm bosan hah carilah aku.

pss-aku tau pakwe aku bukan camtu nye orang. tapi sakit hati weh kalau berjam tunggu nak call bila call ada je benda nak buat. tahulah rutin tapi takleh ke sekali dua tunjuk sikit care tu.

psss- ni kot sebab orang mudah putus, satu awek susah nak faham, kedua pakwe sendiri pun penting diri

No comments: